18

БПФ

преди 6 години

Решението е орязване на привилегированите касти, които сега държавата ги осигурява, ама наполовина - в момента са ДЕВЕТ, фактически осигуровки плащат към 2.5 милиона работещи балами, другите 4.5 милиона ползват безплатно здравеопазване. Държавата трябва да осигурява само пенсионери с пенсия под МРЗ (другите да плащат осигуровки), деца до 7 години и учащи. А не като сега - държавата да осигурява чиновници, полицаи, военни, съдии, митничари, прокурори, ромове - щото били "бедни".

17

Народно събрание 2

преди 6 години

Премахнете всички 10 000 стр. Закони и Наредби - да забранявате държавни болници да приемат пациенти, защото са надхвърлили лимита. Най-тежките случаи се приемат в държавни болници. Кой създаде и одобри Наредбата лекар да не оказва помощ на 15 метра от болница?! Вие - Народното събрание.Не копирайте модела на Франция, САЩ и Великобритания. Докато пациента чака един месец достъп до лекар ще умре. Копирайте моделите на Германия, Испания, Израел.След като си плащат НЗОК в болница не плащат нищо.

16

Народно събрание!

преди 6 години

- Премахване на лимити за направления в държав. болници- Държавни болници да не са ЕОД-та и лекарите-Връщане на Спеш. помощ в болниците, поне 100 линейки за С-я и достойни заплати за лекари, мед. сестри, спешна помощ.-Забрана НЗОК да финансира частни клиники и болници.-Лекар на държав. работа да не практикува частно, да няма частни клиники, също и роднини, семейство.-Управители на болници да са доказани финансисти с опит, а не лекари завършили курс "здравен мениджмънт" в УНСС.

15

Щирлиц

преди 6 години

Има-една четвъртита гьостерица.

14

илач драгунов

преди 6 години

калашников лекува всичко.особено корупция.

13

Наблюдател

преди 6 години

И честно казано не ме интересува КОЙ ще го направи -герб бсп и т.н.... Продължавам да виждам коментари от партийни *** които винят "другите". Алооо всички се изредихте да управлявате и НИЩО ама НИЩО!!! Не мога да разбера какъв е този омагьосан кръг и кой па толкова печели от него?!?!??!?!??!!

12

Наблюдател

преди 6 години

Толкова е лесно, но явно не искат да променят статуквото!Просто се приема че болничен до 5 дни се взема стандартно до 2/3 пъти в годината, за по-дълъг болничен се изисква 2ри лекар да потвърди (специалист в областта),по същият начин при следващ болничен. За целта се прави съответната организация, като това ще натовари здравната система минимално.Допълнително се прави обща/централизирана система за регистрация на здравните услуги за всеки гражданин. Ама *** деп-ти топлата вода откриват :х

11

Анонимен

преди 6 години

Не,не и пак не.И да се налери българинат с това е известен,че на всичко му намира цаката.Черта братко няма отърване то си ни идва отвътре.

10

Напротив!

преди 6 години

Има лек. Когато отстраним гнойният цирей ГРОБ,има надежда. Инфекцията може да се излекува,преди да е причинила още смърт.Не бива да допуснем гангрена да обхване страната ни. Тогава и секирата няма да помогне.Ще изпаднем в агония. Да не бъде Божееее...

9

бг смешки

преди 6 години

в държава където се въртят само далавери и кражби няма как да прокопса !в здравеопзването са едни от най-големите далавери в цялата държава ......

8

диди

преди 6 години

Да се премахнат всички здравни каси!! Пълно с хрантутници!

7

сатрап неолибералист

преди 6 години

да се премахне здравеопазването .и здравето.нали това беше идеята ?от преди 27 години?

6

Анонимен

преди 6 години

Издевателстват над бедния народ...

5

Така де

преди 6 години

НЕ!

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1!е то и сега си е на тезгяха, че и под него.

3

това е

преди 6 години

Да има изход от тази черна дупка и той е болничните заведения да не са търговски дружества и тогава лекарите няма да гледат на болните като на стока и предмет а като на болни!но за това трябва политическа воля и топки защото сега някой печелят милиони и лесно няма да се дадат.

2

Анонимен

преди 6 години

"Има ли лек за българското здравеопазване?" --> има. Индивидуални здравноосигурителни сметки + здравни застраховки. Не като сега - който работи дава пари, а другите точат

1

Анонимен

преди 6 години

Не се чудете - имаше един документ преди време на пълна либерализация дори на общински дейности и забележете, на религия. След 2020, като секне финансирането от ЕС, всичко ще да е на тезгяха. По-добре по от рано, че после да не ревем.