11

:)

преди 6 години

До ГостКак щяло да е измама?! Производителите и търговците не вършат измами! Те са честни хора. Теса РАБОТОДАТЕЛИ. Не се закачат. Може някоя глобичка, която при обжалване пада.

10

Анонимен

преди 6 години

И досега имаше изискване за етикет на български. Това не е нещо ново.На етикета пишеше предимно производител и вносител, което е нищо.

9

Гост

преди 6 години

Солени глоби и криминализиране производството и продажбата на храни съдържащи вредни съставки и/или такива, които не би следвало да фигурират или са над нормите в дадения хранителен продукт. Пример: съдържанието на вода в маслото не е вредно, но над пределните норми е недопустим, защото е измама, а измамата е престъпление!

8

шматка

преди 6 години

Не само храните а всички стоки.Колегата за ТВ е абсолютно прав.Половината от програмите нямат Бг аудио.Който ги разпространява и съответно взема пари за това да си свърши работата

7

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1Точно рекламите трябва да забранят! Защото са абсолютно подвеждащи и с всякакви манипулативни трикове създават търсене на ***! Както забраниха рекламите на цигарите и алкохола, така трябва и за лекарствата и джънкфуд-а!!Сигурен ли си , че на глутенонетолерантните нищо им няма?

6

4444

преди 6 години

Най-големите рекламодатели са ГМО-компании.. какъв отзвук да очакваме по медиите..!?

5

158

преди 6 години

След като се оказа, че бебешките храни и млека Hipo са с ГМО! за какво неучастие на децата говорим? Значи гмо-то е забранено за отглеждане, но не и продуктите, които го съдържат.. няма такава глупост..

4

Анонимен

преди 6 години

То сега немските вериги как ще внасят застоелите стоки в България

3

Анонимен

преди 6 години

Не само храните! Информационните медии, които се ретланслират в РБ също трябва да са узвучени на български език. ЕвроНюз илъчва на румънски, руски и т.н. - а къде е българския? От нас искат да знаем тяхните езици, а като стане дума за нашия "кучета го яли"!На първо място националниите интереси се пазят с опазването на конституционния език!Сега всички производители и вносители ще налепят малки стикерчета на упаковките, и то с такъв шрифт, че на мене ще ми трябва с лупа да ходя по магазините!

2

ДА

преди 6 години

Да има етикет на български-ок,ама и шрифта да е нормален!Да не си носиш лупа,за да го прочетеш!С нормално зрение съм,но понякога е абсурдно да прочетеш нещо.Иначе-етикет си има!

1

Анонимен

преди 6 години

"Забранява се рекламирането и на храни и напитки с мазнини, трансмастни киселини, сол и захар, които не отговарят на изискванията за здравословно хранене."Вместо да забраняват рекламите, нека научат хората, кое е полезно и кое не. Сега, всеки втори ми цитира случайно блогове от интернет. Лошото е, че хората са склонни да вярват на първото прочетено нещо, а после да го предават на децата си. Как мислите, се зароди модата на "глутено нетолерантните" хора, на които нищо им няма.