144

Helleborus

преди 6 години

Разликата е в отношението, дали искаш да изправиш проблемите, като грижа за тези хора или използваш проблемите им, за да ги мразиш свободно. Доколкото това тяхно поведение е резултат от собствената им воля, то е осъдимо и държавата би трябвало да ги наказва. Нейната превъзпитателна функция стига до там. Но доколкото поведението е следствие на безизходица, неглижиране и лоша среда, би трябвало да се помага, но с добро чувство. Ако е критикувал ДПС, трябвало е по-голяма конкретика за тяхната вина.

143

Stiv

преди 6 години

Какъв точен и ясен анализ!Синтезирана истина в няколко изречения. Най лесната защита е статистиката.... крадат, множат се заради детски, електромерите им са по дърветата,неграмотни и т. н.

142

Анонимен

преди 6 години

Много точно казано не виждам реч на омразата тук а просто реални факти.

141

Комунист

преди 6 години

Не си падам по разни "патреоти", но кое от казаното не е вярно?

140

Мария

преди 6 години

ДОКОГА ЩЕ СЕ ЦЕРЕМОНИМ С ТАЯ .ДО ТОГАВА КОГАТО СТАНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО ЛИ?ЗАКОНИ ИМА И КЪМ ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГАТ ЕФЕКТИВНО,А НЕ КОМПРОМИСНО.ВЛИСТА ВЪВ ВСИЧКИТЕ И НИВА ДА СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ЗА ДА НЕ Е ДЛЪЖНИКА НА СВОИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е!

139

Да не бездействаме!

преди 6 години

ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ,НАПРАВЕТЕ ПОДПИСКИ В ЗАЩИТА НА СИМЕОНОВ !!!НЕКА ВАШИ АКТИВИСТИ НАПРАВЯТ ТЕЗИ ПОДПИСКИ В РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ И СЕЛА, ОСОБЕНО ТАМ, КЪДЕТО ХОРАТА СА ПРОПИЩЕЛИ ОТ РОМСКИ БЕЗОБРАЗИЯ !!!

138

Анонимен

преди 6 години

СИМЕОНОВ, ОБЖАЛВАЙ ПРИСЪДАТА!Ще те подкрепим!!!

137

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 154Че са маша си прав, но те не се противят особено.=========DD Що на теб ако ти дадат нещо безплатно се противиш ли ? Моля ти се, прекаленият светец и богу не драг. За мен нашите полтици са обида...но не се оплаквам, справям се въпреки тях.

136

Гюнтер

преди 6 години

Хахахааа...много сте глъпи булгаропитеци квадратоидни.Всеки в *** може,да,си лае квот си иска,нещо насреща има ли бе уфси,а бе,има ли питам!?!?...играят си хорото,вие се празДните пред,сяетлите им образи опулени,с потекли стомашни сокове...Най големия проблем на България е населението и!!!!

135

Helleborus

преди 6 години

Човешкото съзнание не е лъжица за ничия уста, това е сфера забранена за нахлуване и подмяна. Достатъчно жертви човечеството е дало за това, че надменни хора са искали да контролират съзнание. Така, както не сме създали живот и никога няма да сътворим полезен зеленчук от нищото, така не можем да създадем и ГМО човек, със свои сили. Всичко това подлежи на промяна само и единствено от Твореца, Който действа единствено и само в СВОБОДНАТА воля на човешките същества. Позволено е да си и морален и не!

134

Helleborus

преди 6 години

Обществата през последните векове страдат основно за това, че политиката се ползва за промяна на манталитета на масите. Лично мен ме ужасява настървението, с което се предлагат идеи за превъзпитание. Всеки иска да пренастрои мисленето на другия, левите десните, мюсюлманите християните, комунистите либералите, младите възрастните. Никой не ограничава идеите си до своята си група, където те са споделени по съвест. Политиката се е превърнала в инструментариум за нелегитимни ГМО експерименти с хора.

133

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 150В кой закон пише например за това че ромите се лекуват безплатно? Питам къде го пише? Симеонов го твърди. Още повече ви дърпа тънката струна на жертви и знае много добре, че ще плати в пъти по-ниска цена за това, което в бъдеще ще спечели.Повярвай, никой ром не може да измисли такава кражба...Ромите са удобна политическа маша, кой ли не ги използва и за какво ли не.А те лично сами ли си взимат тези привилегии или им ги дават ? Кой им ги дава?

132

Анонимен

преди 6 години

А нещо да е излъгал, господин Симеонов?Защо съдите човека, че е казал истината?

131

Helleborus

преди 6 години

Всички тези престъпления трябва да бъдат формулирани без много емоции, дори не е нужно да се правят подобни обръщения. Никой не ти пречи да им вземеш пари за тока и водата, да не им позволяваш да строят незаконно и т.н. Нищо не пречи да ги вкараш в затвора за кражби, побоища и всичко останало. Но го прави от позицията на закона, а не от позицията на духовен водач, какъвто не си, политиците не са духовни водачи на обществото. И не могат да го превъзпитават, дори не трябва да си го помислят.

130

Хм

преди 6 години

До ХмПродължениеТа има много неща,които може да се направят и то съвсем законно!Само че въпросният господин предпочита да говори,а не да действа,което май устройва и самите ро*ми-обидата не е голям проблем,ама спирането на незаслужените помощи,престъпленията,кражбите и прочее-да!

129

Helleborus

преди 6 години

Днес г-н Симеонов тръгва от темата за ромите, с която ще спечели симпатиите на възмутеното общество. Но той няма да спре до тук. Утре ще квалифицира друга група от населението, родители, учители, не забравяйте, че започна с президента. Не сме си избрали за политици някаква фарисейска секта, която ще ни налага правата вяра... или пък сме? Това е опасно, много опасно, моралът е свободна територия на обществото, не може да се налага през политика. Обществото има право да води тази полемика, той не.

128

Хм

преди 6 години

Е,има няколко обидни квалификации,но всичко останало си е 100% до болка позната истина.Само че каква полза от това-дела трябват.Там Валерко може да се докаже,ама дали иска?Нека внесе законопроекти,които да решават тия проблеми,има достатъчно неща,които могат да се направят и ще минат в Страсбург,ако са направени интелигентно.Примерно промени в избирателния кодекс-премахване на номерата в бюлетината и произволно подреждане на партиите,а при машинно гласуване-разбъркване преди всеки вот.И така на

127

Helleborus

преди 6 години

Грешката на г-н Симеонов е в това, че не разбира правомощията си като политик. Той има право да се бори с всяко нещо, което е незаконно и да търси мерки против него. Но не може да прави оценки на морала на обществото или групи от него от позицията на политиката. Защото политиката не е морален съдник на обществото. Ако тръгнем да говорим за морал, може много да кажем и за самите политици и за себе си. Не отричам, че изброява факти. Но не знам кой трябва да хвърли пръв камъка, аз лично не смея.

126

Моканина

преди 6 години

Боже, Симеонов в ролята на бялата лястовица.Следващият път си изберете политици,които умеят да мислят и говорят и няма да привличат образувания от рода на БХК , които да ги съдят.

125

FAQ DAT S*IT

преди 6 години

Свобода на словото 21-и век: ако говориш истини - биваш съден.