57

точка

преди 6 години

Рашко Маринов, стопанин на кобилата Мая да ходи на село да копа и сади картофи и да ги прекарва с каруца.В градовете няма място за каруци,това е селскостопански превоз.Затваряне на пунктовете за пластмаса и хартия.

56

Циник

преди 6 години

Защо *** не играят шах???Страх ги е - да не им вземат конете !!!

55

555

преди 6 години

Вижте съседната статия, според нея българина е богат!

54

Анонимен

преди 6 години

Докато премиера Су. д.жук защитава педофилията, така ще е ! Като не им харесва да си ходят в Индия !

53

Анонимен

преди 6 години

То ,каруците забраняват ! Не само конете .

52

Анонимен

преди 6 години

И АЗ ИСКАМ РИКШИ ДЪРПАНИ ОТ ЕДИН ИЛИ ДВАМА :DИ АКО МОЖЕ И ПО ЕДИН КАМШИК ЗА ДА ГИ БИЯ С НЕГО :D ДИЙЙ :D

51

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОбяснявам като за неразбиращи нискочели коментатори - забранени са не конете, а селските КАРУЦИ. И това е от бай тошово време за градове с над 100 000 жители.Иначе и в София има конна полиция, а в други български градове и файтони.

50

Анонимен

преди 6 години

"готов е ако трябва и данъци да плаща", ама иначе "не краде".Мъко, мъко.........А фъндъкова си е за бой - от тошово време бяха забранени каруците в градове с над 100 хиляди население.Да не ми се оправдават, че са бедни - половината от тези карат 30-40 годишни жигули и спят в тях, щото нямат къща. Ама като е за права - ако мине - мине.

49

Анонимен

преди 6 години

С рикши може.Даже ще ви наемаме и като таксита.Само Фандъкова да направи рикшиалеи.

48

кръвожаден веган

преди 6 години

Има решение, което е добро и за ромовете, и за общината:По време на европредседатеството, ромовте предават конете на общината на отговорно пазене с всички полагаеми грижи. След това се впрягат в каруците, които за този период ще бъдат наричани "Етноинтегриран еко таксиметров европревоз" и се изпющяват пред НДК да возят еврочиновници. Радио, телевизия и др обясняват през час, колко политкоректно е да се ползват точно тези таксита и как това помага за интеграцията на ромовете и техните семейства.

47

Анонимен

преди 6 години

Ей човек да не бере жилязу с каруца веднага некой скача.Ами зимете си и вий каруци и вий берете. Да не мислите, че е лесно?Ето вчера ни подгони един да ни бие, вика, че сме краднали. Ама то жилязуто си беше на земята. Ама тоя вика, че имота е негов имало било ограда. Чи ний откъде да знаем, че е негов? Къде пише? И тоа като взе една пушка и ний едва се спасил от явна убийство на нас. Трудно е вече и да береш.

46

Анонимен

преди 6 години

Ако държавата не ни купи чисто нов каруца, чисто нов кон, чисто нов апартамент, чисто нов кола, чисто нов кабел (шото в нашата маала некой го е откраднал), чисто нов водопровод до маалата (и тръбите некой ги е откраднал).Ако дъжавата не ни осигури рана, леб, почивка два пъти в годините, зима и през юни ше се протестираме.Искаме права, пари, жилязу и почивка в чужбина (ако може до Афеловата кула).Измръзна ни да живеем в тоз положение. И ний сме човек и ний искаме като сички да одим до Гърция.

45

шоферо

преди 6 години

Ще правите задръстване, ама ще ви изкривя и без това кривите глави.

44

Анонимен

преди 6 години

"Роми готови: Като ни оставят без коне, сами ще се впрегнем!"По ирония на съдбата конете са животни, така че ще сте им отличен заместител.

43

Анонимен

преди 6 години

Голи-големи.Защо в Европа не забраняват придвижването или язденето с коне,конете,файтоните,имат все още и конна полиция,а у нас е голям проблем придвижване с кон,не мога да ги разбера!Ние все сме наопак.

42

Анонимен

преди 6 години

До ханко 47:Абсолютно прав!А може и миячка на дърти ***?!Наскоро,с една позната,която в Гърция точно това работи,пихме кафе.Още със сядането, като започнаха едни капризи,претенции,искания към сервитьорката-потънах в земята от срам?!И през цялото време не спря да хвали Гърция и плюе България,а докато беше тук,пиеше само жълта лимонада, защото нямаше пари за червена!?Така,че драги сънародници,стойте си там,във вашата чужбина,сменяйте памперси и повече не се връщайте у нас,ние можем и без вас!

41

Вместо да се впрягат

преди 6 години

самите те или да правят големи колички, не е ли по-лесно да пратят децата си на училище, а после в техникум, вместо по цял ден да ги разкарват с каруците насам натам?След 5-6 години всяко такова дете ще има полезна професия и ще печели пари от редовна заплата, чрез цивилизована работа.Възрастните пък да се възползват от предложението, което още е в сила - всеки социално слаб може да вземе по 10 дка земеделска земя.Дали имат представа колко се печели от нея?Но се иска работа, а не да береш чуждо

40

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

Предлагам компромистно решение на проблема. Каруцата и кобилата ще се конфискуват и продадат, а Рашко ще помогне за разцъфването обратно на една загиваща българска индустрия - тази за производство на перилни и миещи се препарати за износ за европейския пазар. Така Рашко няма нужда вече да рови по кофите, а и останалите членове на неговото семейство може да му помагат и така и те няма да са гладни, необразовани и жадни.

39

В никакъв случай не

преди 6 години

защитавам ромите,обаче не мога да разбера притеснението на управляващите от конските каруци?!Нека, тъкмо на място, накъдрените,напудрени и напарфюмирани европейци да видят за какво става на дума или иде на реч!?Нали точно те ни проглушиха ушите с т.н. ромска интеграция!Напротив,пред НДК има достатъчно място,където да ги съберат и покажат сите коне и каруци,може и срещу заплащане,като на избори!?Тъкмо европейците,лично ще се запознаят с електората на ГЕРБ,може дори и да се снимат с тях?!?!?!

38

ханко

преди 6 години

До Джендо ЛондонероМиячка на чинии в най добрия случай