86

МОЯТА ДУМА

преди 6 години

Аз лично одобрявам създаването на нова държава - Каталония.Всеки народ, живеещ от хилядолетия на своята територия има право на своя свободна воля за свободна държава. Лошо ли ни е на нас българето, че са ни подарили свобода, след 500 години чуждоземско нашествие и узурперане на земята ни и народа ни. Същото искат и каталунците 0 600 години стигат испанско насилие на каталунска земя.

85

Франко

преди 6 години

Няма нищо по-страшно от глупостта, Карлес.Сезонът за лов на Пучдемони е открит

84

ПЕНКО

преди 6 години

ЗАЩО НАВСЯКЪДЕ СЕ ПИШЕ : КАТАЛУНЯ ...ИСПАНИЯ ...КАТАЛУНЯ ...ИСПАНИЯ ??? АКО ПИШЕХА ИСПАНСКА КАТАЛУНЯ -РАЗБИРАМ !!! НО МАДРИД Е ИСПАНИЯ ,А БАРЦЕЛОНА Е КАТАЛУНЯ ОЗНАЧАНА ,ЧЕ КАТАЛУНЯ НЕ Е ИСПАНИЯ ...ЕБХАХТИИ ЖУРНАЛИСТИКАТА !!!МАДРИД СИ Е ЧИСТО СКОПИЕ !!!

83

ПЕНКО

преди 6 години

АКО ХИТЛЕРИСТКАТА ШВАБЕНСКО-ШВАЙНЕНСКА АРМИЯ НЕ БЕ НАХЛУЛА В ИСПАНИЯ -НЯМАШЕ ДЯ ИМА "КАУТИНЬО" ФРАНКО И ЦЯЛАТА ИМ ДНЕШНА СГ.Н- РАХОЙ И СИЕ -НЯМАШЕ ДА Я ИМА !!! ПУТКОМОН Е *** ! КЪДЕ СА ТИ ОРЪЖИЯТА СРЕЩУ ФАШИСТКАТА "ГВАРДИЯ " БЕ *** ??? МАДРИД Е КЪРЛЕЖ ...ИСКА ДА ПИЕ КРЪВТА НА РАБОТЕЩИТЕ ЗА ДА ЖИВЕЕ!!! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КРАЛ И КЪРЛЕЖ ???

82

Пуч-Демон

преди 6 години

Абе перекенде, ако това бяха времената на каудильо Франко, отдавна да си в безименен гроб. Хванал си се на едно опасно хоро, подстрекавано от руски агенти, специалисти по всяване на разкол и разруха. За теб има три пътя - зандана, гроба или доживотно изгнание в страх откъде ще дойде куршумът като наказание за провала. Сметката ти много набъбна и "сервитьорите" нервно си попипват кобурите.

81

Анонимен

преди 6 години

Навсякъде из страните по света се спотайват тарикати, които палят фитилите на наивни мечтатели, като този образ на фотото, който навива околните, но не е наясно с технологията, как се правят нещата и какво следва от всяко действие. А тарикатите гледат отдалече, на сянка.

80

Анонимен

преди 6 години

С тази бюлетина дет са им спуснали без никакви допълнителни въпроси и информация в ситен текст в кюшето на полето с отговори да и неми по другите въпроси е ясно,че какво и да се отбележи отговорите ще са еднозначни-при да губят автономност,а при не още повече я губят кат потвърждение,едва ли след такова бързо решение и на бързо приготовление за мероприятието в едномесечен срок след всеизвестната трагедия от теракт на централния площад за разходки и развлечения като в морски град,явно ги следят.

79

Анонимен

преди 6 години

Почетете малко от историята и законите в Испания ,преди фа защитаеавате този господин,който всячески гледа да привлече вниманието към себеси защото в случай на провал го грозят до 16 години затвор..Само си помислете колко пари на всички испанци са похарчени за този референдум който предварително беше обявен за незаконен и невалиден от всички включително и ЕС все някой трябва да плати фактурата нали?

78

анонимен

преди 6 години

сьбираите интербригадистите на помощ

77

Анонимен

преди 6 години

обеща на американците да спре всички руски енергийни проекти и сега е впрегнал тролската дружина да ни обяснява колко добре е направи---На мене няма нужда никой да ми обяснява, че Московският циганат е враг номер на България. Аз в това отдавна съм се убедил сам.

76

Анонимен

преди 6 години

Да не би независимост искало, не би автономия загубило!

75

избирател в Германия

преди 6 години

Този Пучдемон е *** по убеждения. За това ще му турят една доживотна за държавна измяна и ще се свърши с него. Така трябва да се процедира с всички ***.

74

SS Anhenerbe

преди 6 години

ОТКАК ОНОВА ЦИОНИСТКО ВЛЕЧУГО СОЛОМОН ПАСИ ИЗПЪЛЗЯ ПО МЕДИИТЕ ДА ***,СРЕЩУ НЕЗАВИСИМОСТТА НА КАТАЛУНИЯ ВЕДНАГА ЕВРЕЙЧЕТАТА РАЗБРАЛИ ПОВЕЛЯТА НА СИНЕДРИОНА ПЛЪПНАХА ПО САЙТОВЕТЕ ДА ПЛЮЯТ С КОМЕНТАРИТЕ СИ ПОЧДЕМОН И КАТАЛУНИЯ. ИЗВОДА Е,ЧЕ ЩОМ ЕВРЕЙСКИТЕ*** ТАКА СА НАСТРЪХНАЛИ СРЕЩУ НЕЗАВИСИМА КАТАЛУНИЯ,ТО ТОВА ЗНАЧИ Е ,ЧЕ НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА КАТАЛУНИЯ Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА КАТАЛУНСКИЯ НАРОД.

73

ANYS SHEPTI

преди 6 години

DO NEZAVISIM>>>>VAV KASHTA SAS DVOR E DRUGO>>>NE E KATO VAV BLOK>>>ZASHTO SI VAV BLOKK

72

КРЕТЕН

преди 6 години

Този трябваше да го окошарят преди 2 месеца и сега всичко щеше да е кротко и спокойно.Жалко,че масите нямат много силни форми на самосъхранение и са подвластни на емоциите и лъжите на такива таралясници. А фигури като тази на Франко са полезни за всяка една разединена и оглупяла нация. Такава беше и фигурата на Пиночет.Когато един такъв диктатор види,че народа е помъдрял сам се оттегля и дава възможност за самоуправление. Всички които ревете за Каталуния давате ли си сметка за ДЕЛИОРМАНА????

71

До до 80

преди 6 години

Допълнение: смехурко Украйна е независима от 1991 година, неграмотнико

70

До до 80

преди 6 години

Други ми смехурко...къде видя да защитавам каквото и да било? Аз лично не одобрявам създаването на нова държава - Каталония. Иначе за София - направи си справка какво точно цоцсме ние "провинцията " и като плащаме, и как в при вас "софиянците".

69

Анонимен

преди 6 години

Каталонците не се замислят какви проблеми ги чакат ако станат държава. Ще трябва да си направят армия и външно министерство, а това е страшно скъпо. За да пътуват в Испания и Европа ще им трябват задгранични паспорти и виза, но всички държави в ЕС казаха,че няма да ги признаят. Вече над 1 000 фирми от Каталония изнесоха данъчните си адреси от там-т.е няма да плащат там данъци. Каталония ще трябва да има свои пари- няма да я приемат в еврозоната и няма да ги приемат и т.н и т.н.

68

До 80

преди 6 години

***...защо не защитаваш с такъв плам независимостта на чрчения или на Украйна?Много обичате да давате акъм на Европа...и точно оо темите на демокрацията.И не давай подобни примери, защото по същата логика и София може да поиска автономия и да откаже да плаща на бюджета, от който цоцат цяла България.

67

Анонимен

преди 6 години

Хайде да попитаме Пучдемо и кой го предизвика?!