69

Анонимен

преди 6 години

Още първото изречение на статията е невярно. Нито е скулптура, нито е къща.На това му казват "инсталация"Този термин го измислиха отдавна за да не обиждат авторите, обикновено бездарни художници.Скоро глезах в едно немско списание такава инсталация: на една дъска наредени прави двайсетина кибритени клечки, изгорели в различна степен

68

Анонимен

преди 6 години

Ехааааа супер - хем да блести като пайети между тези стари постройки... хем да има място за катерене в центъра на открито, а не по чукари и зали... хем атракция за онемяване на туристите... хем като си седиш в градината на Народния да ти е по-закътано, а не да виждаш целия дворец отсреща... а какъв фон за Гергьовските паради ще имаааа... направо ума ми не го побира!

67

И КРИСТО СИ ПЛАЩА

преди 6 години

НЕЩО БЕЗСМИСЛЕНО И ТРУДНООБЯСНИМО.АКО ТАКИВА СА МУ ИЗЛОЖБИТЕ И ПО ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ, КОИТО СЕ ИЗБРОЯВАТ, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ Е ДОБЪР. СИГУРНО СИ ПЛАЩА, ЗА ДА ИЗЛОЖИ ТЕЗИ БЕЗСМИСЛИЦИ.

66

муспи

преди 6 години

Ето я и първата аларма: Това съоръжение не е 14 метре и в основата си 7 на 7! Гледната точка не позволява да се допусне че е гледано от много ниско, защото би трябвало да има големи перспективни промени, а то си е така както си го прави всеки самодеец. Някаква мисъл в това което вече много време се води за проекция на мисъл, - нула!

65

муспи

преди 6 години

Бездарието е средство за правене на пари в Загиналия свят. А ние ще си вложем и свой дял в това творчество - монтажните работи ще се дадат на ромска строителна ортанизация!

64

Анонимен

преди 6 години

Правоъгълната форма е в основата на фашистката идеология. Освен, че е грозно задръства погледа и небосвода. Оставете въздух, бе, маняци! Не че и в други държави не допускат подобни глупости -напр. идиoтската пирамида пред Лувъра - закрива половината сграда, ама снобите и бездарниците надделяват - много са и умело воюват зад щита на "вие не разбирате от модерно изкуство". А че това изкуство е ПСИХОТРОПНО, на никого не идва на ум. А може би творците му целят точно това. И разчитат на невежеството.

63

Анонимен

преди 6 години

Не ми създава асоциации с Хрельовата кула, нито ми напомня за възрожденските дърворезби.Не го искам там!

62

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 61Според теб. Благодарение на такива "естети-разбирачи" като теб преди 50 години изникна "5-тоxyяшник"-ът.

61

Анонимен

преди 6 години

А стига грозотии из София. Остава да довлекат и някоя "опаковка" на оня маниак, дето си организира сам фенове за глупавото "изкуство", което няма нищо общо с естетиката и задоволява само снобските показни напъни.Достатъчни са ни оная изчанчена струпотетина, като селска плевня, която заприщи площад "Македония" и ония двете мъртвешки бездария на бул. България, закрили 3/4 от небето на София. Разбира се, и двете грозотии - с разрешението на Софийска община и нейните архитръти.

60

Анонимен

преди 6 години

Толкоз "бакър" как ще го опазят от шведите?

59

Анонимен

преди 6 години

И да, разбира се, че е 100 пъти по-стилно от Петохуйника пред НДК. Ако вместо Петохуйник имахме това, никой нямаше да иска да го маха.

58

Шоп

преди 6 години

Според мене е по-добре от нищо.Макар че да се говори за "зала" в сграда 7х7 метра е смешно.

57

Анонимен

преди 6 години

Не ми харесва.С модерно изкуство да украсят някой съвсем нов квартал.Стилът на тази част от центъра на София е създаден още преди социализма. Да не го разваляме!

56

Анонимен

преди 6 години

Егати некадърието! Не го ща! Деянофф - Факофф!

55

Анонимен

преди 6 години

И тук някои заработват рубли по кремеълски. Какво им разбира главата на *** от модерно изкуство? Не виждате ли каква красота се крие в тази великолепна евроатлантическа постройка? Нашите западни партньори ни обичат и се грижат за нас затова и ни украсяват столицата. Да живее Свободата и ЕС.

54

ДА СЕ ЗАБРАНИ

преди 6 години

Съоръжението е рисково подобни се наричат РЕЗОНАТОР КОНЦЕНТРАТОР иоставете цветята там да ни пазят ..подава площада едвам с е отървахме от един нагло вреден черен концентратор дестабилизатор изграден нагло пред НДК и сега това АМАН ...

53

Анонимен

преди 6 години

До ххх 53Еееее да, ама е предложение на някакъв "художник", който бил печелил "международни награди"!!! Имам чувството, че ни дават награди само защото сме бедни роднини и ни трябват някакви залъгалки! Може ли такива убожества да бъдат "изкуство"???? Всъщност, като си спомня за "клозетната дъска" дето ни беше сравнил с нея онзи чех, какво очакваш от "прогресивния запад"????? И.з.в.ра.щ.ен.ци!

52

Анонимен

преди 6 години

Към ... Те си знаят кои са:Имам въпрос. Защо, когато влизате в някоя стая, чуквате един път и отваряте вратата? Това да не би да ви дава някакви право, да си влизате ей така?Не знаете ли, че трябва да изчакате за положителен отговор ?Просто питам ...

51

ххх

преди 6 години

Божеее каква грозотия !!!!!!!!!

50

Анонимен

преди 6 години

СОФИЯ НЕ МОЖЕ ПЕЗ ПЕТОЪГЪЛНИ ШЕСТО....ТЪКМО МАХНАХА ЕДИН И ВЕДНАГА СИ ПОРЪЧАХА НОВ.