107

Solar Power

преди 6 години

До риторично - Просто стани работодател :)

106

Solar Power

преди 6 години

До АнонименВреме е да се сложи край на измислените болнични. Защото докторите си ги дават ей така. И реално работодателя няма механизъм да провери дали наистина е болен работника или е взел бележка за детето или поради други причини. Много правилна стъпка. Сега е време и здравните да влизат по карта и всеки да си ги ползва по нужда, да може да дава на близък и най-важното да се унаследяват заедно със законна лихва.

105

Анонимен

преди 6 години

Тая година полупроводници, догодина цели проводници. Тая година 70% заплата, другата година 50% заплата, а на по-следващата ИЗЦЯЛО няма да има заплата! Даже пари ще им давате на шефовете ви, ако боледувате! Пък те ще имат сметка да сте болни и ще ви разболяват!

104

Анонимен

преди 6 години

А колко ли млади се завръщат, за да работят, заради евтното здравеопазване и ... А 7.2 лева на ден ... Ок, извинявам се за глупавите си въпроси.

103

Анонимен

преди 6 години

Призиви, да не се плащат данъци, да не се спазват закони ...Обаче после, когато някоя дебела мутра отнесе с миникамиончето си четвърт милион лева, някой случаен човек на улицата, веднага се почва:Ама той как така без книжка ? Къде е закона ?Ама той платил ли си е данъците, за тая кола ?Ама тая кола крадена ли е ?За тях да важат, за вас не ? Това е логика на десет годишни деца. Това е и държава, която все едно е управлявана от дсетегодишни деца ...

102

Орле

преди 6 години

До до CapitalНе просто е напуснал по взаимно съгласие и затова е 4 месеца на минималното от 7,20 лв. ... обаче се е прецакал и няма да види 9 лв. на ден ... щото е по стария закон :)

101

Никоя

преди 6 години

До АнонименБраво Анонимен, това е начина! :) колкото повече се ядосваме и плюем, вредим само на себе си и се разболяваме....за съжаление нищо няма да се промени...

100

Capital

преди 6 години

До 97Мисля, че никой не подвеждам а дъвсем коректно съм обяснил че аз съм си напуснал !Просто в такъв случай според мен или не трябва да се дава нищо или да се получава нещо повече от 7.20лв.А и нали се сещате че никой не напуска сам хубава и прилично платена работа 😉

99

риторично

преди 6 години

До МнениеНедей насочва гнева на хората към инвалидите!Как не те е срам!? Ежедневно и ежечасно чорбаджията изпива кръвчицата на работниците си, кара ги да работят денонощно, подхвърля им жълти стотинки, а той царува на техен гръб. Сменя по не знам колко коли, апартаменти, къщи, издържа децата си, които учат в чужбина, жена си, която по цял ден кисне в МОЛ-овете и няма 1 раб.ден през живота си, ходи не знам си къде на почивка в чужбина... ти за мизерните пенсии на инвалидите си се хванал!!!

98

риторично

преди 6 години

До АнонименА, стига с тая Германия и Америка! Какво ни е като Германия и Америка, че ги пишеш под всяка статия. Сигурно не смееш да отидеш от 1 квартал на Сф до друг квартал на Сф, щото ще се изгубиш, ми си тръгнал за Германия и САЩ да пишеш!Дай заплатите и социалните придобивки на Германия и САЩ! Дай стандарта на живот на Германия и САЩ! Тогава ми пиши за белите държави!Как нещо хубаво не въведохте от опита на Германия и САЩ!

97

Анонимен

преди 6 години

ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ВЪВЕДЕМ ГЕРМАНСКАТА ДАНЪЧНА И ОСИГУРИТЕЛНА СИСТЕМА.ЩОМ РАБОТИ ДОБРЕ, ЗНАЧИ ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ И ПРИ НАС.И КОЙТО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ - В ЗАТВОРА, КАКТО Е В АМЕРИКА. ЗАТОВА ИМ ВЪРВИ РАБОТАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ.

96

Анонимен

преди 6 години

В нашата фирма хората са здрави. Ако вземат два пъти болничен и на третия си тръгват.

95

Анонимен

преди 6 години

Ако трябва да се обобщят мераците на работодателите в последно време:забраняваме синдикатитемахаме болничнитемахаме минималната работна заплатамаксимално трудово обезщетение след 15 месеца работа и 15 години трудов стаж (т.е. уволнявай си през 6-12 месеца служителите)вкарваме маймуни да "работят"махаме отложените почивни днинамаляваме отпуските, че и те били много

94

риторично

преди 6 години

Поредният жесток удар върху обикновените хора! Ще умираме на работа.Емиграцията няма да спре, никой няма да се върне в Бг.

93

Анонимен

преди 6 години

7,20 лв. НА РАБОТЕН ДЕНПОЧ(ИВНИТЕ ДНИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ.ЗАТОВА КОГАТО ИМА ПО ПЕТ-ШЕСТ ПОЛИВНИ ДНИ (КОЛЕДА, ВЕЛИКДЕН И ДР-) тези пискат на умряло.

92

до Capital

преди 6 години

Не подвеждайте хората, Вие получавате минималното обезщетение, защото си тръгвате по взаимно съгласие (по Ваша инициатива). Хората, които са съкратени по чл. 328 или са освободени по чл. 331 ще получават 60% от дохода си ;)

91

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 92Не ми хвали частният сектор.Човека дето стана скандал в Пирогов и умря, се оказа че предният ден "доброволно" е поискал да го изпишат от една прехвалена частна болница.Тия приказки за хубавия частник ги разправяй на някой друг или така си заработваш пари?

90

Новината по скоро е

преди 6 години

Да го духат бедните.

89

Capital

преди 6 години

До 88Винаги съм се осигурявал на реалната си заплата. Между 1600-1700 лв.Просто явно не знаете закона.По 7.20 на ден независимо от дохода !

88

Анонимен

преди 6 години

Много работодатели в частният сектор не плащат и стотинка за трите дни от болничните.