52

Анонимен

преди 6 години

И нека пребъдат във вечността "демокрацията" и "пазарната икономика" след като в тях 590 лв. се превръщат в 5000 и то след като веднъж вече си ги платил!

51

до 45

преди 6 години

И как да няма безплатен обяд. 5 милиарда лева кредити към КТБ няма да бъдат върнати. Фирмите, които ги взеха кредитите са в процедура по фалит, и се освобождават от дълга си-чл 739 ал 2 ТЗ. Само,че зад тези фирми стоят конкретни лица, които са прибрали тези пари. Значи безплатен обяд имало. Странно-защо не ревете, като фирми не си връщат дълговете, изаконно се освобождават от дълга си-като фалират. А гражданите нямат право да обявяват фалит

50

Анонимен

преди 6 години

Ако платиш към ЧСИ, и ЧСИ-то злоупотреби с парите длъжникът не дължи второ плащане!!!!!!! Взискателят да си търси парите от ЧСИ. При изпълнителен процес-като платиш към ЧСИ, се освобождаваш от дълга, дори и ЧСИ-то да не даде парите на взискателя!!!!!!!!

49

BARTH

преди 6 години

До До BARTHАма преди това ти ще си останал гол и бос, .....!

48

До BARTH

преди 6 години

Ти май си един от тях та така се палиш ***? Няма вече *** да ви дават ей така пари!!! Хвани си сериозна работа *** че в скоро време ще ти се наложи ти и твойте приятелчета където ги защитаваш да ми ядете К..А!!!

47

Sen Simon

преди 6 години

Егати и трола се намърда тука...мирише лошо от далече, и е с дребна душица.

46

BARTH

преди 6 години

До До BARTH - жабуркачаЗащото ти вече го жабуркаш поне на 3-4 ЧСИ-та, пал*як!!

45

BARTH

преди 6 години

До до BarthА вие как разбрахте,че въпросните 20 лева не са дължими, щом оператора ги претендира значи съгласно договора, който е сключен между страните тази сума е била дължима и е останала незаплатена.Хайде стига моля ви се и аз имам сключени мобилни,банкови и прочие договори, но при мен никога не се е стигало до подобна развръзка, защото чинно си заплащам всичко, което се дължи от мен.Не знам може би аз съм "баламата" и започна и аз да казвам това не дължа и после да се оплаквам по форумите.

44

до Barth

преди 6 години

Принципно си прав - никой не може да вади права от свое виновно поведение. В повечето случаи обаче виновното поведение се предполага. Давам конкретен пример - синът на братовчедка ми дължи 20 /ДВАДЕСЕТ/ лева на мобилен оператор. Не ги е платил, защото изобщо не са дължими. Въпросният мобилен продал дълга на събирачи и цифрата станала 980 /деветстотин и осемдесет/ лева. Уточнявам - няма присъединени задължения към държавата - всички разноски са по това производство.

43

BARTH

преди 6 години

Всички ми*шкари, които не си плащат редовно сметките и после има се образуват изпълнтелни дела реват срещу ЧСИ, а защо не ревете срешу недобросъвестността си,че се правите на много хитри и не си покривате дълговете.Безплатен обяд няма!!!

42

BARTH

преди 6 години

До АнонименНа теб ЧСИ-тата са ти виновни,че не си плащаш парното и теглиш всеки месец бързи кредити, които не връшащ, ****анар!!!

41

До Азз

преди 6 години

Съдът е ясен и няма какво да го коментираме. Знае се и отговора: такъв закон са написали, ние само го спазваме. Старите муцуни от Парламента, дето от 30 г. плодят и приемат ялови и предварително, и съзнателно компроментирани актове също са добре известни. Без много напъни повечето българи даже могат и да се досетят, и кой за кого работи. Въпреки, че си нямат свое лоби там.Но да се върнем на случката, едното ЧСИ се окакало, а другото започва всичко отначало. По закон и за сметка на длъжника...

40

СЪВЕТ

преди 6 години

ХОРА, не се занимавайте с тези измамници, раздаващи бързи кредити. Отидете в банката (за предпочитане в тази, през която минава заплатата ви), и там вече бързо ги дават, даже и онлайн.

39

риторично

преди 6 години

До хипотетичноЦитат от статията-"Отидох при съдия изпълнителя и казах - аз съм ги заплатила така и така при ваш колега. Да, но тъй като той е злоупотребявал, не е върнал парите на кредиторите, вие трябва да ги заплатите наново. Питам как да си търся правата, вика по никакъв начин. Или доброволно ги платете, или ще почнем опис... Така изплатих 1400 лв. близо с всички разноски съдебни"

38

хипотетично

преди 6 години

До риторичноНяма как, ако е платила на ЧСИ някой да я накара да плаща втори път на друг. Съдията, вика, няма как да не платиш ... Ми има обжалване действията му, има спиране на изпълнението, а ако е незаконно разноските няма да са за нейна сметка, а на неизправната страна. Но не, вместо да даде 5-600лв. на адвокат и след това да й бъдат възстановени, тя се набутва с тройно повече, защото "вярва", че няма друг начин. Слаба, слаба си е държавата.

37

риторично

преди 6 години

До Анонимен 38Защото жената няма документ, който да докаже, че е платила дължимото. Нейната дума срещу думата на ЧСИ и фирмата за кредити.

36

Анонимен

преди 6 години

Интересно защо в случая че отговорното лице е злоупотребило с парите на фирмата, длъжника трябва да ги плати отново? Това за мен е рекет и следва да се намеси прокуратурата, а тъпата фирма да си търси парите от ЧСИ не от жената. Пазете си бележките 6 години хора иначе може много ядове да берете. И е крайно време касовите бонове да ги печатат на хартия която не избледнява след 3 месеца

35

Все тая

преди 6 години

Значи това е мафията.Както казва Айнщайн - Глупаво е да правиш едно и също нещо и да очакваш различни резултати, говорим за протести срещу статуквото в държавата ни.От ЧСИ-та може да започне гражданска война, не можеш да си плащаш парното тока вода, идват ти ЧСИ дома - Автомата и стреляш, масово избиване на ЧСИ - послание срещу МАФИЯТА в България.Иначе нема да се оправим ще ни *** до дупка. Решението БОЙ БОЙ срещу ЧСИ и СИНДИКАТИТЕ - всички няма как ни вкарат в затвора.Немам думи....

34

риторично

преди 6 години

До слаба, слаба държаваТогава разходите и щяха да са още по- големи- ще плати на ЧСИ като поп и за капак ще плати и на адвокат. Адвокатите са не по- малко опасни от другите хиени.

33

Булгарин

преди 6 години

Моите родители също бяха потърпевши от тия Гадове ЧСИ преди три години. Без уведомление, без каквато и да било информация че е заведено дело и без възможност да се защитят! Просто им изтеглиха всичките мизерни пари от банката заради другата Мафия в държавата = Топлофикация! При положение че Вальо Топлото веднъж ги обра, та след това и съдът и ЧСИ ги обра втори път! Няма такава ДЪРЖАВА !Предлагам да се съберем всички пострадали и да започнем като тях - ДА ТРОШИМ глави без обяснение!