31

Анонимен

преди 6 години

Браво!Трябва да се подпомагат българските църкви в чубина.

30

пенко

преди 6 години

Браво на ГОСПОД ина ,който с личните си ЕКВИВАЛЕНТИ за вложен и реализиран човешки труд--- наречени ПАРИ ... ПОДПОМАГА "ШЕМЕТАРСКИ"-РЕЛИГИОЗНИ ИЗГЪЗИЦИ !!! ШЕМЕТАРСКИТЕ ФИНАНСОВИ ИЗГЪЗИЦИ СА ЗАСЛУГА И ПРИОРИТЕТ НА ЕДНО ПЛЕМЕ...-ОБИЧАНО ДО СМЪРТ ОТ ХИТЛЕР !!!

29

Анонимен

преди 6 години

... от бейлика Караманлар. Третата група са мюсулманите по Делиормана, които са неасимилирани останки от аспаруховите българи - майчиният им език е турски, който език е държавен език на българия почти до края на 8 век. Не се знае точно кога са приели исляма, но най-вероятно е да е около 10-11 век, когато ислямът се разпространява много бързо измежду и другите турски племена по южна Русия и средна Азия.

28

Анонимен

преди 6 години

Хахо, стига с тия невисоки подземни църкви ненадвишаващи ръста на османец на кон, посмяхме се, благодарим.

27

До 23

преди 6 години

Ти колко подземни църкви си виждал? Рилският, Бачковският и другите манастири построени по османско време подземни ли са?

26

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Няма исторически доказателства да потвърдят теорията на българските "учени" и "историци" че по време на Османското управление е имало каквото и да е потурчване или ислямизиране. В днешна българия има три вида мюсулмани, като най-старите в това отношение са помаците - славяни (етнически македонци) приели исляма преди насилственото християнизиране на българите. Втората група са родопските турци, които са заточени от южен Анадол в края на 15 и началото на 16 век ...

25

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че султанът е истинският освободител на българите. С указът с който учредява екзархията освобождава българите от гръцкото робство. Ако не беше този акт сега българите щяхте да сте гърци.

24

До 16

преди 6 години

Къде Турция е построила джамия в България?

23

Абе,

преди 6 години

Друго си е цялата държава да ти е бащиния. Даваш и вземаш на когото си поискаш и когато си поискаш.Явно Сатаната плаща добре на всеки,който му продаде душата си.

22

Анонимен

преди 6 години

До 19 Отоманъ Истината отдавна е излязла на бял святПрез по-голямото си време на господство на Балканите, османците са контролирали християните ,назначаването на епископи,митрополити и др.,е ставало само с одобрение на власта. Постройките на църквите е трябвало да са под земята ,като малка част над земята.Църквата в Истанбул е строена ,точно когато Турция е под външен натиск за повече свобода на християните.

21

Анадолски

преди 6 години

До гостТурция не е участвала в Втората Световна война, така, че тези договори ни идват Въз и си тръгват Тръз... Въз и Тръз...:-)

20

гост

преди 6 години

абе още ли не са я парчалодосали тая Турция по линията Смирна -Кайсери .....така е е подписан договора след Втората световна...... и да се обособи свободен Кюрдистан...........

19

Анадолски

преди 6 години

"Що се отнася да джамиите, броят им спрямо мюсюлманското население, в България е по-голям от този в Саудитска Арабия!"А знаеш ли, че половината от тях... НЕ СА ДЕЙСТВАЩИ! Изоставени са бе колега!!!

18

Дъ Оттоман

преди 6 години

И виж каква стана сега тая - уж турско робство-мобство, уж българите потурчвани-мотурчвани, уж християните бесени-месени, пък излиза че са строяли църкви дори отстеща на Високата Порта! Цъ цъ цъ цъ ... толкова години лъжеш-мажеш с официалната си история, и един ден истината пак излиза на бял свят. Някой преди много години беше казал - истината има този лош навик един ден да излиза наяве - констатация, която не е много-много на почит измежду българските "историци"!

17

Анонимен

преди 6 години

Къде ги видя 300 православни храма в истанбул?...Само в района около Халич има над 150. Повечето са малки параклиса, но винаги има запалени свещи. Ела до Истанбул, екскурзиите не са скъпи.

16

Анонимен

преди 6 години

Защо трябва от моите пари събрани като данъци да се спонсорира някакъв храм? Нека вярващите да си събират волни пожертвования с които да си поддържат молитвените храмове.

15

Анонимен

преди 6 години

До 5 България не строй църкви в Турция,единствено се стреми се да подържа 2 църкви построени преди 150г.Турция провежда агресивна политика срещу българската държава,като строй джамии ,стреми се да потурчи родопските мюселмани и ромите.Ердоган косвено, говори за въстановяване на Османската империя.

14

до 10

преди 6 години

Ти нормален ли си бе,? Къде ги видя 300 православни храма в истанбул? Що се отнася да джамиите, броят им спрямо мюсюлманското население, в България е по-голям от този в Саудитска Арабия!

13

Анонимен

преди 6 години

Българските папази проповядващи християнство, които до един са агенти на българските служби в тази църква веднага да бъдат изгонени и заменени с турски такива!!

12

Анонимен

преди 6 години

Желязната църква веднага да се преправи на джамия!! В една мюсулманска страна няма място дивашката религия на евреина Исус.