7

Дедо Ураган

преди 6 години

Това с добавянето на мъжки имена е за ураганите - от 1979 година. Тайфуните имат някакви японски, индонезийски и какви ли още не имена.

6

на Офелия баба й

преди 6 години

Тайфуните, както е известно, се кръщават от метеоролозите открай време с женски имена. По едно време някакви феминистки организации протестираха срещу "негативния" приоритет на женското име и метеоролозите започнаха от време на време да кръщават тайфуни - един от десет, с мъжки имена.

5

На Циклона дедо му

преди 6 години

До преди 30 години са били само женски. После, за да не се сърдят мъжете, са започнали да ги кръщават и с мъжки.

4

ураганче

преди 6 години

Тайфуните и ураганите са циклони. И имената въобще не са само женски. Твърде много сте чели Богомил Райнов и неговите социалистически шпиони :-)

3

глупост човешка

преди 6 години

До АнонименБогомил Райнов има една книга "Тайфуни с женски имена" и да, тайфуните винаги са кръщавани с женско име. Образовай се малко.пп. Тайфунът е разновидност на тропическия циклон, т.е. на урагана.

2

Анонимен

преди 6 години

Забелязвате ли, че напоследък всеки един ураган или каквато и да е природна стихия се кръщава с женско име? Това е, защото жените открили дискриминация дори в това, защото преди време се кръщавали само с мъжки имена и надули вряза ураганите да носят женски имена... :D

1

Анонимен

преди 6 години

На Офелия" ищаха й поспадна,но аз си я оправям при всеки удобен случай :))