25

148

преди 6 години

И нека Игрите на глада започнат сега..

24

Пепо

преди 6 години

Защо излъгаха хората, или доказаха за пореден път, че народните маси са като овцете и ходят накъдете ги поведе овчаря,т.е. политиците? Незаконния референдум не само не доведе до независимост, а напротив-може да им отнемат и автономията. Накрая да не излезе, че каталунеца е играел по свирката на един добре организиран сценарий на Мадрид?

23

ще мине

преди 6 години

До размисли разнийСега започва голямото надлъгване!Ако Пучдемон си изиграе картите както трябва,ще спечели!

22

размисли разний

преди 6 години

Май Пучдемон се захвана с нещо , което не му е по силите . Защо проведе тогава референдума , защо каталунците гласуваха за отделянето ??? Казаха им преди това , отделяте се - няма ни ЕС , ни еврозона - и произтичащите от това благинки . Нещо като референдума на Ципрас - хем искаха да напускат еврозоната и т.н , ама да си "доят " ЕС-то - няма как да стане Май Пучдемон , мислеше да извие ръчичките на Мадрид , може би да остават повече парички в Каталуния , ама май няма да мине номера

21

Анонимен

преди 6 години

"Рахой дава срок на Пучдемон" - звучи ми като някакво заглавие на детски анимационен филм: "Астерикс и Обеликс", или "Версенжеторикс - Легенда за краля друид".:-)

20

Ангел

преди 6 години

Вземете им Автономията!!!Тези нещастници не заслужават дори и автономия камоли независимост!!Стискам палци Покемон да обяви Независимост да им вземат и малкото което имат.

19

до 19 от славянин

преди 6 години

Че кой го пита Мадрид дали ще позволи, хората не щат Мадрид, искат свободата си!

18

Анонимен

преди 6 години

каталунците като са се присъединявали, май не са гледали какво подписват.

17

Анонимен

преди 6 години

До 15 славянин Баските почти нищо ,не внасят в бюджета на Испания,освен за отбрана и сигурност на територията си,но страната на Баските /както и викат/е с пъти по-малка и по население,територия,икономика ,за Каталуния ,най-богатата област Мадрид това няма да позволи.Още повече,че има подкрепата на не малко жители на областа,които искат Каталуния да остане в Испания

16

Скaйнет Русия

преди 6 години

Ще се номинирaм още веднъж и кaзвaм лекa нощ!

15

до 15 от славянин

преди 6 години

Испания се е справила със баския сепаратизъм _условно) с цената на тежки данъчни облекченияr и други привилегии за тях, от което хазната в Мадрид губи милиарди годишно, ако даде същите облекчения на каталунците, за да стоят мирни, ще загуби в пъти повече приходи в хазната си, затова и не искат да прилагат същият метод както при баските! А кой на кого взима въздуха е въпрос, най-богата провинция в Испания - Каталуния, или испанските ***!

14

Андрешко

преди 6 години

Този Пучдемон е един покемон,който поведе хората за независимост и сега ще ги остави на средата на пътя и ще почне да ближе подметките на Рахуй. Като са искали независимост е трябвало да не спят,а когато баските са искали независимост и те да направят същото. Но Испания не мери своите автономни области с един аршин и ще има много проблеми. Щом си облагодетелствал баските,сега ще направиш същото и за Каталуния,а не е сигурно дали след това и другите автономни области да поискат и те.

13

Анонимен

преди 6 години

Мариано ги притиска бавно и методично. Отнема им постепенно въздуха.Зад тия действия стои многовековен опит за подчиняване на сепаратисти и смазване на терористи. Испания се справи с злите баски , та няма да се справи с нежните каталунци, водени от костюмарчета с очила, които се правят на революционери и си играят на тука има-тука немя независимост.. Пълен смях!

12

до 11 от славянин

преди 6 години

Айде бе, ама сериозно ли Каталуния няма да си внесе един телефон без мито!? Светът е голям бе, ще си внесат каквото искат без цент мито откъдето пожелаят!

11

до 6 от славянин

преди 6 години

Голям курназ го раздаваш, атлантико, ама тиквата ти е доста куха! Да ти кажа ли какво ще стане ако испанците отменят автономията на Каталуния и вземат под контрол политическите и административни и органи!? Ще си създадат един смъртен враг, който ще започне въоръжена борба за своята независимост, не както сега с референдуми! Баските също ще се активизират и Испания ще се превърне в европейска Сирия!

10

Анонимен

преди 6 години

Британците излезнаха и паунда падна с доста голям за международните разбирания процент. И ще пада още. Но Англия не е Каталуния. Каталуния ще излезе от Испания и ЕС и ще се превърне в една туристическа евтина дестинация, която ще плаща мито да внесе и един телефон. А гордите каталунци ще седят с 30/40 процента безработица и тези, които работят ще издържат още 5 да не умрат от глад.

9

Йосип

преди 6 години

Сталин беше по-жесток в борбата за единството на съюза. Има още поле за действие на централната власт в Мадрид.

8

Анонимен

преди 6 години

когато цялото не се управлява добре,тогава частите искат да се самоуправляват,нещо в управлението куца

7

Факт

преди 6 години

Това стана като турски сериал.

6

Adolf Eichmann

преди 6 години

Нека видим сега колко е смел сепаратиста като видя как бритишите са увесили нос от всякъде след вота на дебилната им нация. Аре Пуч, ко става? Наакан ли си Пуч, мирише ли? М?