19

Бранимир

преди 6 години

А бсп сигурно искат 80% скок на пенсии и заплати

18

Факт

преди 6 години

Има *** начин да се вдигнат заслужените пенсии - като се премахне минималната пенсия и всеки получава такава пенсия за каквато се е осигурявал. Като се осигурява за 50 лева пенсия, 50 лева да получава, а не доста отгоре, което води до уравниловка на пенсиите и лишава хората от стимул да декларират реалните си доходи. С несправедливо даваните сега пари на хората, които сега взимат минималната пенсия, а са се осигурявали за много по-малко, може да се вдигнат пенсиите на нормално осигурявалите си

17

Соцялно слаб депутат

преди 6 години

Никакво вдигане на доходите,беден и неук народ лесно се управлява.Трябва и албанците да имат по високи доходи от българина.

16

Анонимен

преди 6 години

Системата е несправедлива и ограбваща. За да се стимулира пенсионната система и трябва гъвкава реформа. А не като тази измислена за удобните и властимащите в миналото и ощетяваща тези които са били ощетявани така или иначе от живота и от работодателите си. Първо нямам СТИМУЛ да се осигурявам. Не виждам смисъл. 20 заплати получават единици професии. Аз не съм от тях.

15

нормално е

преди 6 години

Всички политици на криминалния ни преход да излизат в пенсия на минималния и размер.

14

Анонимен

преди 6 години

"Тези, които са в опозиция само искат, що не ги дигаха тогава"Ами отвори си очите и провери в Гугъл как ги дигаха. Просто е ако не зеш как се търси в Гугъл - питай.Дигаха ги за разлика от Борисов/2%/ с по 7-10%. Само че на Тиквата не му харесва тая истина и я замита под масата.

13

Джъстиса

преди 6 години

5 % било скок...На 200 лв са 10 лв отгоре...Политическите партии са ***.Един път вече сме разпускали политически партии. Време е да повторим.

12

овчарски скок

преди 6 години

Скок,подскок.Докато скачате ви трябват 30 години да стигнете македонската минимална пенсия 400 лв.

11

Анонимен

преди 6 години

Цялата пенсионна система да се преработи.Каква е тази"задължителна"възраст за пенсиониране??????.Да работиш докато пукнеш за да не получиш пенсия е сегашното.Жените на 55г. и мъжете на 60г. е нормално да се пенсионира всеки работил(както си беше)и да получава такава пенсия за колкото години е осигуряван.Ако е работил само 10 г.-за 10 да получава.Ако е работил 30г.-за 30 да получава.Какви са тези приравнения с хора които няма и един трудов ден стаж-позорно е.А в случая ДПС само демагогстват.

10

Анонимен

преди 6 години

Тези, когато са в опозиция, само искат нещо си. Като бяха на власт, що не ги вдигнаха с 5.4%?

9

Анонимен

преди 6 години

Че нали Боковци..Симеоновци..Сидеровци..Ниновци това винаги го искат и обещават преди избори!Ама като ги изберете си забравят обещанията!Пък Бойчу банкянския май щеше 1500 лева заплата да дава!

8

Bayazit

преди 6 години

До Джарко PROST ;TAP ;MNOGO GLUPAV ;&TO E TO BULGARRRRR

7

Джарко

преди 6 години

Това е добър предложение от дпс-то,но все пак оставете на нас Българите да си ришаваме в нашата си држава

6

Дельо войвода

преди 6 години

Те само искат,но никога не дават. В ДПС са пропуснали в училище аритметичният знак изваждане ( - )....в последните 20г. даже и знака събиране (+)....минаха на директна предавка към знака УМНОЖЕНИЕ !

5

Анонимен

преди 6 години

от времето на Беров до ефенди Орешарски много марсианци се изказаха по въпроса за пенсиите, майчинските, детските и тн изборни дъвки, но първенството е за патреотите - 2000 лв. административна пенсия деноминация с инфлация през 2050 година, честито на оцелелите данъкоплатци!

4

Анонимен

преди 6 години

Станишев, ако трябва да бъдем честни, увеличи парите на всички ( повтарям: на всички) пенсионери на два пъти с по 10% за една година.

3

Анонимен

преди 6 години

Преизчисляване на пенсиите! Всеки да получи толкова, колкото е допринесъл за системата.

2

Пенсионер

преди 6 години

С 5 %...Или по-просто казано - на пенсия от 200 лв + 10 лв бонус. Честито на печалившите.

1

Анонимен

преди 6 години

Не само да искат , но и да отстояват .Досега само присъстват като пълнеж на една или друга група . Не може само да критикуваш , иска се да направиш нещо , с което хората да те одобрят и запомнят .Днес един тумор беше отстранен от тялото на народа , има още доста .Дерзайте !