18

Анонимен

преди 6 години

До zeusНе във висините, а в дълбините. Висините са за цените.

17

Има разлика, да :)

преди 6 години

До АнонименЗдрасти, не съвсем. Има максимален осигурителен праг от 2600лв. бруто и над тях не се плащат осигуровки, а особено в София в Аутсорсинг и ИТ, има доста хора със заплати над тази граница. По тази причина има и максимална пенсия - 910 лв. Също така има доста случаи, в които осигуровки са освободени (при % на неработоспособност и т.н.). От там се получава и раликата. Иначе средната брутна заплата е 1037 за миналия месец (съответно нетната е около 800, ако махнеш София, пада на 500).

16

Анонимен

преди 6 години

Говорят си Макрон, Меркел и Бате.-У нас средната заплата е 1500 Евро, хвали се Макрон. За нормален живот трябват 1000. Какво правят с останалите пари, нас не ни интересува.-У нас средната заплата е 2000 Евро, казва Меркел. За добър живот трябват към 1500. Какво правят с останалите пари, не ни интересува.-А у нас средната заплата е 600 лева. За живот трябват поне 1000, казал Бате. От къде взимат останалите пари, нас не ни интересува...Та така със следните заплати и стандарта на живот.

15

Анонимен

преди 6 години

Спокойно народе, и тази статия ще се потули и лесно ще се забрави. А вие на следващите избори пак ще си преизберете същите хора да ви управляват :) Обещавам ви!!!

14

Анонимен

преди 6 години

ние правилно и с основание задаваме въпросите си , ама нека и "журналистите" да се опитат да задават смислени въпроси (на когото и където трябва), после да направят анализ и естествено тогава да ни информират. иначе и аз мога сам да си прочета (без тяхна помощ) обявата на НОИ. и последно, не че е важно, заплатата ми не е мръднала със стотинка от години.

13

Анонимен

преди 6 години

Добре де, като средния осигурителен доход е 804 лева а на пенсиите от минали години са сметнати на база 400 къде отива разликата?

12

Анонимен

преди 6 години

До 10А бе ти наред ли си?!Как ще отчитат нещо което не могат да хванат и е скрито то по този принцип могат да пишат че заплатата е средно и 5000лв.

11

Келеш

преди 6 години

dnes.bg/business/2017/04/06/srednata-rabotna-zaplata-1012-lv-no-niama-personal.337360Тук твърдите, че средната работна заплата е около 1000лв. Моят въпрос е - Защо средната осигурителна заплата е около 800лв, след като средната е около 1000лв? Къде под масата се губят едни средни 200лв?

10

Анонимен

преди 6 години

А бе някой ще ми обясни ли как средния осигурителен доход е 850 лв а средната заплата в България е 1100 лв ?!Нали за всички заплати се плащат осигуровки и 10% данък?!

9

Анонимен

преди 6 години

Правителството е смятало средната раб.заплата имайки пред вид техните доходи,а НОЙ-доходите на всички останали.Затова се получава това разминаване.

8

Анонимен

преди 6 години

У нашио сектор е так деректоро взема 20 000 бв заплата работниците по 400 лв заплата среден доход 5000 лв на глава ***.

7

Анонимен

преди 6 години

Къде е стъкмистиката-в НОИ или в правителството?Мисля,че баце пак ни баламосва колко сме добре,а ние си знаем най-добре каква е истината.И понеже на лъжата краката са къси,на следващите избори ще им покажем кой кум ,кой сват и кой на Делянчо брат.

6

БГ = Конго

преди 6 години

Кадрите на ГРОБ масово се осигуряват на 4 часов работен ден. Да не са луди да хвърлят в бездънната яма, от която се хранят самите те.

5

Анонимен

преди 6 години

Кога ще преизчислите всички пенсии?Оставили сте възрастните хора ,които цял живот са блъскали за тая дървава на мизерно съществуване,а през това време на всеки три месеца си индексирате и без това високите заплати,живеете в охолство и разточително харчите народните пари.Засрамете се,бе!Докога?

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонименвиж другата - статия над 1000 евро за квадратен метър панелно жилище и бум на сделките с къщи. Излиза, че харчим повече от колкото изкарваме и някои на това му викат икомомически ръст.

3

Анонимен

преди 6 години

Е, добре де, нали според стакмистиката средната заплата беше над 1000? Е, тогава как изведнъж средния осигурителен доход се оказа 804? Това означава, че май доста хора взимат към 600. Ама според Бате и сие. направо цъфтим и се чудим какво да си правим парите.

2

Анонимен

преди 6 години

Това означава ли,че този среден осигурителен доход представлява средната брутна работна заплата в страната,което като чист доход е окло 600 лв.и доста се различава от статистиката,която сочи,че средната заплата била 1200-1400 лв.Е,къде е истината?

1

zeus

преди 6 години

Е как без промяна, нали заплатите уж са се устремили във висините :)