18

Пропуснати ползи ли?

преди 6 години

До АнонименАми като жалещия е с фалшифи лични данни или е Х от махалата?Познай колко ще си върнат загубите и пропуснатите ползи!

17

До 16

преди 6 години

Напълно те подкрепям. ЗОП в сегашния му вид е крайно неефективен. Всичко се жали за жълти стотинки. Най-простия кияк може да отиде и да жали документацията. Посочва неверни лични данни и спира проект за милиони за минимум 6 месеца. С тея ниски такси в КЗК и ВАС корупция не се бори.

16

Край

преди 6 години

Ми този закон го писа гения - Томислав Дончев - философ, които беше съгласен да става финансов министър. Всяка жалба била и най- дървената и даже без такса спира процедурата. Ако някой иска може вечно да блокира процедурата. ЗОП е един от най-некадърно написаните закони в последните 20 г.

15

Анонимен

преди 6 години

А инвеститорите са като в София Тех Парк ли? 1 брой истински който избяга с псувни и писъци пишейки отворени посма как 2 години нямал ток а накрая го глобили защото решил да действа и си купил генератор и един куп стартъпки на социални помощи? Или има истински инвеститори?

14

хх

преди 6 години

Хихи. Подготвя се от известно време общественото мнение по някакъв начин да се спести обжалването на поръчки. За благото на народа естествено. Трудно, сложно нещо ни е туй демокрацията.

13

Анонимен

преди 6 години

Ами след като приключат делата, всички потърпевши да си заведат дела за пропуснати ползи, саботаж и т.н.!

12

Анонимен

преди 6 години

Таксите във ВАС бяха малко по-високи от публикуването на тази платена статия в d n e s (.) b g

11

Анонимен

преди 6 години

Еми аз работейки с чуждестранни инвеститори няма как да им кажа .... Еми виж сега то тука трябва да оставиш едни 10-20 процента та да станат нещата. То законите не случайно са така ....Друг е въпроса, защо могат да строят по закон в неурегулирани зони и т.н.После имало интерес от чужбина па се окаже, че са от партията на Пеевски чужденците.

10

Анонимен

преди 6 години

IMALO LI E PROVERKA ZA PROIZHODA NA PARITE?V RAKITOVO EDNO MOMCE I PRIATELYT MU SINAT NA KMETA KOFI KOMANDUVAT V ZELIAT RAION.KRAGBITE SA FRAPIRASHTI,NO EDIN DEN TRYABVA DA IZLEZE ISTINATA?20 ILI 25 LV. NADNIZA ZA 8-10CASA RABOTA-VAZMOGNO LI E ? DA V OBSHTINA RAKITOVO..OSIGOROVKI ZA 2 ILI 4 CASA,A RABOTA ZA 10.

9

Cartman1912

преди 6 години

Защо не инвестира частно лице в изграждането на индустриялната зона и да си избие парите от продажбата на терени? Така щеше да се избегнат жалбите, след като нямаше да има обществени поръчки. Или може би няма инвестирор, защото няма да има печалба и тогава се пита защо държавата инвестира, пак ли със социална цел, за да има София индустриялна зона а пък инвестициите ги пишем бегали. Същевременно малки метса с голяма безработица, където трябва да са тези заводи се обезлюдяват. Държавна политика!

8

Анонимен

преди 6 години

Това е лобистко писание в опит да оправдае промените в законодателството, с които ще се орежат нашите права-.ще се увеличат съдебните такси, ще се въведе приподписване-от адвокат, п емахва се втора инстанция по редица дела. Административното правосъдие трябва да едостъпно-това значи евтино, а не да е лукс за богатите.

7

bilder

преди 6 години

Е нали същите тия *** които гласуват законите, управляват EU фондове.. кой им е сърдит че правят нескопосани закони... и после не им вървят проетките...... хората само стоят без пари и гледат простотията !!!!!!!!!!!!!!

6

Анонимен

преди 6 години

Не мога да повярвам, че има чисти чудестранни интереси в България. Всеки иска да си пере парите тук. Когато попитам свестен човке, дали ще инвестират в бизнес в България, те ме гледат, все едно съм ги попитал, дали ще инвестират всумалийски образователни центрове ...

5

Анонимен

преди 6 години

До xaxЧестно да ти кажа, има хора, които се подиграва със цялата влас и народност ...

4

Нормален

преди 6 години

Ами задействайте малко съдебната система. Ако делата се насочват и разглеждат по бързо, и инвестициите ще тръгват навреме. Сега маса чужди компанни бягат от БГ, защото знаят колко плачевна е съдебната ни система и нямат защита. А за държавните поръчки няма проблем - и със забава, пак хора на ББ ще лапнат парите.

3

Анонимен

преди 6 години

Нормалното е да се започне проекта когато са разрешени подобни проблеми.

2

xax

преди 6 години

Тея номера се правят от 20 години в България. Да се вдигнат таксите или да се внася депозит при такива обжалвания, който да се удържа, ако делото е фиктивно/frivolous. Може в един момент и за по-сериозни наказания да се мисли, да се взимат права на адвокати и т.н. Като се подиграваш не само с хората, а и със съда, носи си отговорността.

1

Анонимен

преди 6 години

Това се наблюдава не само при частниците, а по принцип в цялата държава. Някой прави нещо, друг го оплюва. Национален спорт, нещо като боя при руснаците.