102

Ukes

преди 6 години

Gule, gule...da otivat patuvasti propovednici v eu, afrika, amerika, asia, australia ...da sa znai...i nii sme dali nesto na sveta...

101

Анонимен

преди 6 години

А търсените свещеници на кого ще проповядват. Вярващи има ли?

100

Мохамед

преди 6 години

Абе имами да има, то за тях ще нараства търсенето, християните в България постоянно намаляват, което показва, че Аллах отново ще е в сърцата и душите на хората в тази страна, а по лека лека любовта му ще се разпростре и в цяла европа. Най-накрая исва обединена Европа под формата на ЕС и исляма.

99

Helleborus

преди 6 години

И за да не се почувства някой зле, ще завърша с това, че и аз няма да си избера да слугувам на някоя човешка институция, която се е изпразнила от собственото си посвещение на Живия, а се е привързала към зубрене на стари книги. И с църквите е както с образованието, нуждаят се от свободно и активно общество. Което не се вълнува от институцията, а от истинските резултати които иска за себе си да постигне и Пътят ще се открие. Който хлопа, ще му се отвори.

98

Helleborus

преди 6 години

Заради това и хората не възприемат себе си като част от църквата и че трябва интелектуално да израстват и да познават и разпространяват учението, а искат да ходят като на театър, но безплатно. Вярата е все едно си бил назначен в някоя фирма, обясняват ти се ангажиментите и започваш работа, от първия ден, съответно получаваш и заплата. Заплатата е по-голяма грижа към теб самия, твоя живот и бъдеще. Това, което хората наистина искат от Бога. Но те го искат срещу прекалено нищожни усилия.

97

Helleborus

преди 6 години

Истинските вярващи, а не така наречените "миряни", са кръг от хора, които със самото си повярване приемат да слугуват на Бога. Вярата в Бог не бива да се проповядва като да си ходиш по пътя, ама да си мнооого благословен, понеже не правиш нищо лошо. Тя не е нищо по-малко от служба на нов Господар, посвещение. И от там, когато Бог разполага с кръг от посветени Нему хора на всяко място, ще се отделят подходящите за всяка дейност. За да няма такъв кръг, значи не се проповядва вярата както трябва.

96

Helleborus

преди 6 години

БПЦ има вина за това, че не работи за създаването на общности. Когато апостолите са основавали църквите по света, да не би да са разполагали с набор от стотици свещеници, които да изпращат? Вярата е квасът, който заквасва тестото, а тестото си е местно. Учителят носи квас, т.е. носи учението, което като закваси местната общност, измежду самите тях ще се издигнат достойни. Апостол Павел сам е изминавал километри, за да наглежда църквите, но свещениците са се издигнали измежду самите му ученици.

95

бг

преди 6 години

Да разрешат на жените да стават абатеси , както е в пронестанството и вакуумът ще се запълни .Този сексизъм в католичеството и православието идва от Павел не от Христос.

94

“СВ. СИНОД” АД

преди 6 години

АДски сме възмутени от ниските заплати на свещениците! Те, милите, се спукват от работа! Амче тъй де! Ничий стомах не работи повече от свещеническия. Я ни вижте кви тумбаци сме отвъртели, да не мислите, че е лесна таз работа!? Лапайте вие по цял ден кълки и плешки, па да ви видим колко ще издаяните. Те затуй са ниски заплатите, да пазят от преяждане, че попска уста запушване няма!

93

Народна мъдрост

преди 6 години

Научил се поп на пържен боб. Свършил се боб, отучил се поп.

92

Анонимен

преди 6 години

До Елон МускИ кое точно бива в ИТ сектора като половината държава тръгна да става програмист? Къде ще работят всичките тези? АЙ ТИ специалист АЙ донеси това, а ТИ донеси онова.

91

Анонимен

преди 6 години

Като им видя дебелите и угоени шкембета от плюскане , скъпите телефони и джипове ,грозните бради и ме отвръщават.В църква не съм стъпвала от 20 г.

90

зь

преди 6 години

И всичко се базира на въображаемият приятел на Павел, Хората нито проверяват нито се интересуват каква е тази религия и налитат да се кръщават да не изпуснат случайно задгробният живот според както е описан от една от теориите, която исторически се е наложила по нашите земи от гърция за да ни поробят. Но това е наратив пробутван на масите защото работи. Искат да вярват в нещо иначе са кръгли нули без душа и воля, поне така ги плаши църквата. Продава се и се купува. А вие купувате ли го.

89

Анонимен

преди 6 години

Няма пари българската църква, а служителите й тънат в лукс, карат скъпи коли и имат телефони и други вещи от най-скъп клас. Далавера до далавера, Господ да не ги вижда. И как може да има такси за Кръщене!??? Как ще искат пари, за да си кръстиш българчето в християнската вяра, срам!

88

Анонимен

преди 6 години

Да се молят на Извънземните. Стига сте опростявали хората.

87

anon

преди 6 години

Много интересно. Нали това е призвание. Народа да му будиш духа. Като е най-зле да си при хората. А те ходят да работят обща работа. Странно.

86

безпартиен

преди 6 години

БПЦ е най-големият собственик на имоти-ниви,гори,сгради в страната!Как се управлява такава собственост?Какви наеми и на кого са отдавани имотите?Свещите са най малкия проблем.Има магазини във всяка църква и манастир и НЯМА касови апарати!Освободени са от данъци!Къде са им парите тогава?

85

хомо еректус

преди 6 години

След като научиха,че в Германия могат да се "омъжват " официално нормално е да отлитат.

84

Анонимен

преди 6 години

Ами скоро ще останат Борисов,***,Братя Диневи и целия останал Ъндърграунд!...заедно с милите ни родители,които мизерстват от липса на здравеопазване за обикновения човек и доходи с които просто да преживеят като животни.

83

Анонимен

преди 6 години

Какво става - при тоталитаризма нали е било забранено всичко, свързано с църквата! сега нали е сободно всичко, свещениците са свободни, хората свободно ходят в храмовете, палят свещи, венчават се,кръщават се - защо да няма пари за свещениците? Ако сместнем само от свещи по празниците какви пари се изсипват в църквата, те покриват много свещенически заплати. къде са тези пари? Ало, ролексите и аудитата, чакаме отговор от вас, владиците!