125

Анонимен

преди 6 години

На всичките ни лекари системата е блокирала вече, а тези, които са завършили през последните 15 г. въобще нямат система. Повечето от тях и до момента не са наясно къде е черният дроб и къде сърцето.

124

Анонимен

преди 6 години

ЕТО СЛУЧАЙ, КОЙТО ПОКАЗВА, ЧЕ ДА СИ АЙТИ СПЕЦИАЛИСТ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО.ПЪК И ТОЙ ЩОМ Е ТАКЪВ И ВЗЕМА ПО 10000 ЛВ. ДА ОТИДЕ НА ЧАСТНО, ДА СИ ПЛАТИ, КАКВО СЕ СТИСКА.

123

7

преди 6 години

Ужас! След такова кампанийно оплюване на доктори в тази медия, как очаквате български лекар да прояви разбиране - отвъд законовите и регулярно мерки, които зависят само и единствено от белите якички в парлаМЕНТА?!

122

Анонимен

преди 6 години

Тва сто процента е доктор Петрова

121

Анонимен

преди 6 години

До Имало едно време Сметни колко си платил за целия си живот бе с кирливите 16лв на месец за осигуровки и колко пъти вече се отклоняват тия пари за какво ли не в България. С 16лв какво ще си купиш от магазина, а? 800гр кашкавал. А искаш изследвания и процедури за стотици и хиляди левове. Знаеш ли, че най-простото изследване на кръв струва 4 лв

120

Анонимен

преди 6 години

До Анаа Така е, прав си. Само в България и само в болниците и ДКЦ-тата може преди да си помислил, че трябва да те прегледат, да роптаеш, че не са те прегледали. Нека да се чака като в чужбина по няколко месеца, тогава ще си говорим пак! :) И само да вметна-на ГП в Шотландия, за практикуване от 4 години, само 1 път му се обаждат по телефона вкъщи.

119

Ябадабаду

преди 6 години

До "-" Отиваш във фризьорския салон и за всяко допълнително желание плащаш-накрая, за да си красив-даваш 60-70лв. Отиваш в поликлиниката и искаш за да си здрав да е безплатно и ти се свидят 10лв. Помисли ти за колко пари би ги правил мускулните инжекции-все пак, за да имаш това "умение" се учи 4 или 6 години. Така че опитай се да уважаваш труда на лекарите и сестрите. И стига с тия ченгеджийски глупости с подслушването, смешно е!

118

Анаа

преди 6 години

Сроред мен Иван е искал специално отношение.Да пререди всички и да се отнасят с него така както той смята,че трябва.Иван,а какво да кажем за онкоболните,които често чакат над 4 часа,не само при личен лекар,а и за химия?Бебета,деца...Защо ти да си по-специален?Ако помолиш някой да седнеш не би ли ти помогнало?Лаем срещу лекарите,а ако ги няма?Гнила е системата и мисля,че лекарите нямат вина за това.Тяхната вина е,че заради тази гнила система загубиха човечността си.

117

Анонимен

преди 6 години

Колкото до процедурите - примерно мускулните инжекции - касата не плаща нищо на медицинските сестри, които по цял ден правят инжекции по ДКЦ-тата. Трудът на медицинските лица не е остойностен и не се заплаща от касата. Съответно се таксува отделно. А в много случаи изобщо не се таксува, например прегледите на деца са напълно безплатни - когато личният ви лекар преглежда детето ви, ной не получава абсолютно нищо за труда си. За това и на все по-малко лекари им се занимава с педиатрия.

116

Анонимен

преди 6 години

Още един пример къде отиват парите под формата на здравни осигуровки, които ви е толкова трудно да откъснете от сърцето си, въпреки че сумите са смешни - покриват част от лекарствата за хронично болните. Например лекарството Прадакса, за което това момче се е редило на опашка струва 150 лв. Ако се изпише по рецептурна книжка струва 50. Разликата се покрива от осигуровките, които внасяме всички. Повечето хора, които ползват това лекарство не могат да си го позволят иначе, а е животоспасяващо.

115

Анонимен

преди 6 години

Някой беше написал по-надолу, че бил внесъл до тук 8000 лв здравни осигуровки, а никога не ползвал услугата - ами ако се разболее от рак примерно тия 8000 лв ще му стигнат за 3-4 дена някъде, а лечението е доста по-продължително. За щастие касата покрива лечението на онкоболните, няма да му се налага да мисли откъде да намери още 80 хил., касата ще го покрие. И за това всички внасяме здравни осигуровки, има болести за лечението които никой не може да извади парите кеш.

114

Анонимен

преди 6 години

До "-"Няма основание да иска да и правят процедури без пари където и да е. Има си ценоразпис на вратата на всяко лечебно заведение - за мускулна инжекция - от 5 до 10 лв. При личния лекар - срещу потребителска такса. Тъй че и да записва на телефона, и да не записва - ще си плаща.

113

"-"

преди 6 години

Съпругата на братовчеда ми е с тежка дископатия.Изписаха й инжекции, когато отиде в близката поликлинийка за първата инжекция просто я "разкараха" с думите "*** на частно, заети сме".При положение, че тя работи и си плаща здравните осигуровки.Е, ще не ще, си плати 12 инжекции по 10 лв. на инжекция.Докато разговаряхме 13 годишния й син й каза:- Мамо, следващия път предварително си включи телефона на аудио запис и отиди с него при главния лекар или в радиото!Супер идея! Използвайте я!

112

МислиТеЛи

преди 6 години

Някъде прочетох че щяли да линчуват докторите ако така продължава. Та се чудя - кара ли ви някой на сила да ходите. И като кажете *** аз си плащам осигуровки - не ТИ не плащаш осигуровки за себе си - плащаш за ТВОЙТЕ родители, за пенсионерите от твоя блок, за тъмнокожите братя от твоя град.... Така че моля променете мисленето си - когато влезнете в лекарския кабинет помнете - никой не ви е длъжен, Вашата осигурителна вноска отдавна вече е изхарчена. И за това не са виновни лекарите...

111

Анонимен

преди 6 години

Лекарството е Прадакса и е доста скъпо, чакал е да му го изпишат по рецептурна книжка с намаление.

110

Анонимен

преди 6 години

До СтефГлупости! Когато е наложително, може по всяко време. Не е женен за нея, да отиде да пита в Здравната каса, ще му обяснят каква е процедурата. Озлобил се е срещу нея, че не показва специално отношение към него и решил да я разнесе из медиите. Рецептата можеха да му напишат и в отделението. Освен ако е решил да вади рецептурна книжка и да ползва намаление при закупуване на лекарствата.

109

чак пък толкова

преди 6 години

тази история малко са я пресилили! Чак пък толкова тежка диагноза, баща ми беше на море и му се запуши вена /тромб/ и изкара 3 дни там и се прибра с личната си кола. Аз лятото чаках във ВМА 1 1/2 час да ме приемат за операция с абцес на дебелото черво. Това е положението, всеки си чака реда. Да не говорим, че си платих ядрено магнитен резонанс от 550 лв. и съм дал над 1000 лв. за лекарства последните 3 месеца. Пича, що не си е купил лекарството и да си го пие? В наще аптеки може да си купиш вси

108

Анонимен

преди 6 години

Опела по лесно се подържа дори да изгние калник два болта и е сменен.

107

Анонимен

преди 6 години

Със "здравните осигуровки" и "пенсионните осигуровки" реално се финансират разни неща, финансира се държавата, но хората, които плащат реално са на загуба. Плащаш нещо, коеот няма да ползваш. Кой ще доживее до пенсия? И колко ще живее с тази "пенсия"?България е страна абсурд. Нямаш право да не плащаш пенсионни осигуровки. Насила ти ги взимат.

106

Анонимен

преди 6 години

След 15 г. дори и за хората с пари, в България ще е трудно. Няма да има лекари, няма да има учители, няма да има продавачи. Ще трябва да си ремонтират колите зад граница, да ходят на лекар и зъболекар зад граница и да си купуват храна зад граница. Също и техника и всичко. Пици ще си поръчват от Румъния,и ще ги чакат часове наред за да дойдат, отделно ще си плащат и пътните. Това не е фантастика,това е реалността. Реалност, която сега мнозина все още не виждат.Причините са ясни. Ниско заплащане.