30

отвратително

преди 6 години

Абсолютна глупост е да се строят небостъргачи в София.Такива се строят на големи пустинни терени където няма в близост планини.София е превилигирована от природата с планините Витоша,Люлин,Лозенската планина,Плана а и Балкана се вижда в далечината.Какви са тези арабски самоизхвърляния за небостъргачи?Убива се природата и хората живеещи в столицата заради ...на гол тумбак чифте пищови...да се инвестира в провинцията.София е презастроена.

29

13

преди 6 години

НАЙ -ПОСЛЕ!БРАВО!ДА ВИДЯ СЕГА- КОЙ ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ - ХЕМ ДА СТРОИ, ХЕМ ПОСЛЕ ДА ПЛАТИ 200 000 лв?Може и да има такива, но те ще са ЕДИНИЦИ, НЕ масови безобразия, никакви ВИНОВНИ!

28

До 28

преди 6 години

За самолетите си абсолютно прав.Виждал съм чужденци да снимат самолетите над Александър Невски и да се смеят!А и бая съм пътувал,наистина не се сещам в друга столица да се каца над града и центъра.Отдавна навсякъде са се съобразили с това-преместили са летища,писти,през нощта не се каца и т.н.

27

Анонимен

преди 6 години

Освен колите, и самолетите стават твърде много над София.Кацащите самолети летят ниско над целия град,и това са 50-60 полета на ден.Звуковото и химическото замърсяване от самолетите е огромно.Да не говорим за съображенията за сигурност.Незнам друга европейска столица където самолетите да летят на 100 метра над центъра и над сградите откъдето се управлява държавата.Отдавна беше обещана нова писта,различно ориентирана,която да изкара трафика от града-къде е?

26

Анонимен

преди 6 години

Доколкото разбирам в цяла София ще могат свободно и неограничено да се строят сгради до 75 метра-което са си едни малки небостъргачи.

25

Разумното решение

преди 6 години

На юг от Централната гара не бива да се строи нищо, по-високо от 4-5 етажа.По високите сгради, които вече са построени, да се оставят на доизживяване.Започнатите строежи на по-високи сгради да се спрат.

24

И.Б.

преди 6 години

Построяванетона небостъргачи в София е чиста лудост и загрозяване на столицата, закриване на Витошкия масив, който така много допринася за красотата и малкото останал чист въздух на София. Тенденцията в Европа не е копиране на щатските небостъргачи, а съхраняването на исторически градски центрове и красиви исторически сгради, озеленяване, подобряване на градската среда не само с чист въздух, но и с красиви гледки.

23

гост

преди 6 години

Североизточната част на София е идеално място за нов град от небостъргачи. Пада се встрани от летището и няма да пречи на самолетите. Освен това може още една София да се построй на това голямо софийско поле. Може и от летището под пистата да се продължи вторият лъч на метрото. Когато се пусне и третият лъч, ще бъде нов модерен европейски център.

22

до така е

преди 6 години

Този където не иска небостъргачи а пет етажни сгради, може да се качи на покрива на една такава и да скочи. Ако остане жив може да си построи басейн. Не само американците правят небостъргачи. В цял свят ги строят включително и всички наши съседни държави. Но простотията не ходи в гората а в простите наивници.

21

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 6 години

Зад Левски Г и Враждебна место колкото искаш,даже ще има поляни и за веганите да пасат,пасат,пасаааат..........

20

Отговор

преди 6 години

До до 12 от 11 14 Има и икономически закони , но комунистите решиха да си ползват техни " зокони" наречени петилетки.За това сега сме на това дередже.

19

Така е

преди 6 години

Небостъргачите ще стържат небето и ще закриват гледката къв Витоша.Никакви небостъргачи , строителство до 5 етажа.Няма да се правим на американци.Ние сме си руснаци.Нали така? Така е ...

18

до 18

преди 6 години

Какво завладяване те гони, брат ми? Целият свят вече се движи от подобен род инвестиции. Мислиш, че гаражната фирма на бай Кольо обущаря ще наеме офис в небостъргач ли? Не, наеми ще плащат други чужди фирми, които така или иначе няма да наемат 'малък имот в центъра'. И тези големи чужди фирми ще си плащат данъците в България? Какъв е проблема?

17

Тъпи

преди 6 години

Чуждестранните инвеститори строят небостъргачи в България за отдаване на под наем ,де факто български собственици на малки имоти в центъра и около центъра ще са с пръст в устата .Това е политиката на милиардерите да завладеят и бедните страни ,където българите които са защитавали векове наред България ще загинат.За какво иска задължителна казарма и за кого ? Дядо ми,пра-дядо ми,пра-пра-дядо ми и т.н. са били ранени и загивали за защита страната ни срещу чуждестранно завладяване

16

?

преди 6 години

И с какво ще ги напълнят тези небостъргачи?Освен ако компактни групи китайци не са решили да се преселят в София.

15

sante_dog

преди 6 години

Пак замазване на очите. Колко сгради има реално в България над 125 метра (над 40 етажа)? Има ли една даже? Т.е. продължава си строителството на 30 етажните мастодонти в южните части и центъра. Фандъкова да се махаш вече!

14

до 12 от 11

преди 6 години

Как да няма закони?Има закони на физиката ,на химията ,на математиката.Като няма "Закони", почват да действат законите от горните три изброени и пак нещата си идват на мястото.

13

Анонимен

преди 6 години

това е безумие, самоубийство за София, живота вече е невъзможен

12

До 11

преди 6 години

Закон?!?! Ти в коя държава живееш. Запото в БГ закони НЯМА!

11

до 9

преди 6 години

Закона почва да действа за всичко постъпило след въвеждането му.Поне за сега всичко е било по този начин.Няма как със задна дата,да се променят решения.