28

Анонимен

преди 6 години

Защитавате каталунците, защото сте само зрители които чакат да гледат сеир! Но к'во толкова, нали няма вие да им плащате сметката и не на вас ще се отрази икономически! Европа разделена на съставните си етноси и градове държави в глобализиращ се свят е обречена на упадък! Ако това беше добро, щатите отдавна да се бяха пръснали на отделни държави, но не разделението ги направи световна сила а съединението! Разделението в Европа и довело османците до портите на Виена а България поробена за 5 века!

27

Анонимен

преди 6 години

NIKAK

26

Анонимен

преди 6 години

Член 155 от Конституцията е "членуван" 6 пъти в статията.Нека Леля Зелка да каже КАКВО ГЛАСИ този член. Сервира ни някакви анализи върху нещо, което само тя си знае. А, ние не сме чели испанската Конституция от 1978-*** ...

25

Анонимен

преди 6 години

Под 50% са гласувалите на незаконния референдум от който 90% за отделяне на Каталуния. Предвид това, не виждам основание да се вземат на сериозно резултатите от него. Ако Пучдемонистите не се събудят, ги чака беднотст и упадък в региона. Кой луд си причинява нещо подобно!?!? Един анализатор сравнни възраждането на България с това на Каталуния. Но те не са бедни, ограничавани, подтискани, клани и репресирани като нас до преди около 150 години. Според мен са смешни и глупави и ще страдат!

24

Анонимен

преди 6 години

чл 155 гласи: Ако една Автономна общност не изпълни задъленията които и се поставят от Конституцията или др. закони или действа по начин който сериозно подкопава интересите на Испания, правителството с одобрението на Сената може да предприеме необходимите мерки за да ги задължи да изпълняват тези задължения или да защитят посочения общ интерес.

23

По-точно

преди 6 години

Рахой обмисля не как да го направи (защото за това разполага с много средства), а как да го направи по-безболезнено и с по-малко ексцесии, понеже в Каталуния живеят и много хора, които са за оставането в Испания, и са мнозинство ! Сепаратистите обаче са много активни и агресивни, и всичко това прави ситуацията много сложна за вземане на правилно решение. Междувременно, вече се организираха демонстрации в някои градове в подкрепа на единството на Испания, в неделя ще има такава и в Барселона.

22

Анонимен

преди 6 години

Южняшки страсти!Дори и да стане патаклама, накрая пак ще живеят заедно!Най-смешно е тук как разни мозъци пълни с идеологически клишета се палят!

21

Анонимен

преди 6 години

Вариант: Военна окупация и отмяна на автономията. После следва гражданска война, терор и диктатура за 30-40 години. ЕС ще гледат отвън, както гледаха Франко и го чакаха да умре.

20

А бе

преди 6 години

Бай РаХой да беше мислил преди това,вече е късно!

19

европеди

преди 6 години

Тоя суетен дядка е бита карта!А за насилието в Каталуния ще лежи в затвора!Убеден съм в това!

18

Анонимен

преди 6 години

До проктологШантав, Франко го няма от над 40 години, какви ги плещиш изобщо осъзнаваш ли???И ти като нашите пишман демократи, на които за всеки проблем в държавата още им е виновен комунизма, отишъл си преди 30 години!!!Вземете осъзнайте какво означава времето и колко много са 30 - 40 години, колко тотално се е променил света за това време, и тогава си давайте мало-умните мнения по форумите

17

проктолог

преди 6 години

Само да припомним, че сегашното оспорвано корумпирано "правителство" в Мадрид е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко. И че испанската конституция беше съчинена от Франко и е антидемократична и антиевропейска. Все едно да се твърди, че след като Хитлер е бил избран демократично, значи и конституцията на хитлеристка Германия е била демократична!

16

Анонимен

преди 6 години

Какво го мислиш - вкарвай танковете

15

емигрант

преди 6 години

ЕС, особено на Запад, е най-хубавото място за живеене в света. Затова се опитват да го разрушат - Русия, да оцелее, а САЩ от завист. Но европейците са стари гяволи още от времето на Римската империя. И Каталуня ще мине и замине. Това е измислена буря.

14

Анонимен

преди 6 години

Естествено с бой.

13

Активист на БКП

преди 6 години

А Косово,бе Урко !!!

12

МНЕНИЕ 1

преди 6 години

ЕС се Разпада . Всичко е оставено на течението . Всеки Краде колкото може .Няма Кадри да поддържат Заводите и Централите за Ток , няма Лекари . Има само Бежанци Главорези избягали от Закона в собствените си Държави .Това е .Очертава се Мрачно Бъдеще , Разруха и Глад за Съюза . Англия видя това .

11

Анонимен

преди 6 години

Да ви имам членовете на конституцията. Що не питат Путин за справка.

10

Анонимен

преди 6 години

Какво има да се мисли. За да се отдели Косово Нато бомбардира Белград. Сега трябва да бъде бомбардиран Мадрид, ако ще сме последователни.

9

МНЕНИЕ

преди 6 години

Имаме пример с бивша Югославия - Ще дойдат Самолетите на САЩ , ще бомбандират Мадрид и ще има Каталуния и Кюрдистан .