48

Людмил Трифонов

преди 6 години

Ракът е една от проявите на *** бавно, с години, развиваща се инфекция в Главния мозък. Когато достигне определено развитие, тя може да се активира от външни вредни фактори или от болестни изменения в организма и се появяват тумори - доброкачествени или злокачествени. Развитието на тази невроинфекция предизвиква и множество други прояви в организма, вкл. промени в ендокринната система, водещи до наднормено тегло, затлъстяване, микседем. Те се развиват паралелно и не си влияят пряко.

47

зебеди

преди 6 години

Lan браво че имаш поглед в/у нещата. И разбира се че преди в България е нямало толкова замърсители, поради простата причина че химията не е била развита като сега....Преди са се ползвали истински продукти поради липсата на алтернатива... сега за да е по-евтино, могат да ти имитират ВСЕКИ вкус с какви ли не неща.... за месото да не изглежда сиво а да има свеж вид, вкус, мирис и прочие... Тъжно е, но пък все още може човек да си намери истински продукти, лошото е че отнема повече време и средства

46

Lan

преди 6 години

Съдя дори и по себе си...това пълничкото момче пак от "Войната на таралежите", като го гледах за първи път филма, ми се стори откровено дебел, сега вече...ами намирам го за нормално дете! Може и да е накрая на нормата даже...

45

Lan

преди 6 години

Истината е, че "окото" също се променя! Никой не приема дъщеря ми като пълна, а тя е 4! килограма над нормата (което ако нормата е 23-30кг. са си доста), просто защото много деца приличат на нея...А американските реакции под кадър от "Войната на таралежите" беше, че всичките деца там са недохранени и ехидни забележки за глада по време на Соц-а. А истината е, че всичките деца са в нормата, просто са слаби :).

44

Lan

преди 6 години

Един българин, :) използвали са да - но не и в България - тук има много малко използваемост. Първо като нова технология я навлязъл късно, после е бил сравнително скъп и накрая (много преди масовото приложение да успее да навлезе) вече е била ясна вредата от азбеста... Тук са се ползвали оловни бои (както и на запад, но все пак е рядко да лижеш играчка, докато вода се пие всеки ден). Процесът почва от началото на 20-ти век с началото на техническата революция...но ефектът е лавинообразен сега!

43

Lan

преди 6 години

43Ами твоят пример само потвърждава думите ми - имали сте ЕДНА съученичка и то в гимназията - а ако кажеш и колко деца в ЦЯЛАТА гимназия са били така, ще е още по-интересно - в нашата бяха 3! Иначе сега в класа на моето дете едното 4-ти клас има поне 5 видимо над нормата и още 3-4, за които съм сигурна, че или са на ръба или и те са леко над нормата. А класа на другото ми дете са 5 момиченца - две от които с повече от 20! излишни килограма (ВТОРИ) клас! А през 50-те години е още по-различно!

42

Един българин

преди 6 години

До: номер 38Сега се сетих, че навремето масово използваха азбест за изолации в строителството, а сега е забранен, защото е доказано че е канцерогенен.Та мисълта ми е, тогава не е била по-безопасна средата в която сме живели.

41

Един българин

преди 6 години

До: номер 38Ами не съм съгласен. В гимназията имахме една съученичка, викахме и Мис Пиги на героинята от Кукленото шоу по онова време, ако се сещаш. Или не си бил роден тогава? Много преди 1989 г.?За замърсителите съм съгласен че ги има много и сега, особено пластмасовите бутилки и други. Но първо, това не значи че тогава не е имало замърсители и второ - не всички са канцерогенни.

40

Анонимен

преди 6 години

Оооооо да

39

Анонимен

преди 6 години

В последните години и тук броя на свините рязко се увеличи. Но явно природата си знае работата

38

Lan

преди 6 години

И накрая, но може би първи по важност - стреса - общество като пчелички, където трябва да работиш за да КУПУВАШ и да консумираш - без творчество и самоизява...Та е глупаво едното следствие(затлъстяването) да бъде сочено за виновник за друго следствие(рака) - и двете са само следствие на "прекрасната" среда, в която живеем и която е налагана от консуматорската "култура"!

37

Lan

преди 6 години

Моето предположение е, че точно същите причини, които водят до затлъстяването, водят и до повишаване на раковите заболявания и те са комбинирани - навлизането на химията отвсякъде - като се започне от "съвсем безобидните" пластмасови опаковки, от които ядем и пием всеки ден (особено водата), мине се през всичките изкуствени оцветители, стабилизатори и консерванти в храната, стигне се до ГМО-то и остатъчните пестициди и нитрати. Мръсотията отвсякъде - във въздуха, водата и храната.

36

Lan

преди 6 години

Един българин, генът викаш? И как стана така, че в България от да видиш затлъстял човек си беше абсолютна екзотика до преди 30г, сега си е нещо обичайно -т.е. със сигурност имаме голямо повишение (макар че не знам да имаме официална статистика). Дори и в САЩ - 40-50г. НЯМА затлъстели хора...а сега? Генът се променя?! А не се е променял предходните хилядолетия...явно има външни причини, може би не една, но няколко комбинирани и е глупаво да вдигнем ръце и да кажем "ми че то си е ген".

35

Анонимен

преди 6 години

Има слаби 150 кг. американци, има и дебели 250 кг.

34

Един българин

преди 6 години

До: номер 32 (зи)Нищо подобно! Аз съм последният човек на Земята който има мнение за всичко.Аз имам мнение само за това за което съм сигурен и вече съм го проверил, изпробвал или изпитал.Ти си този, който има мнение за всичко.Колкото пъти съм бил на китайски и японски ресторант, никога не съм имал оплаквания.Пък и японците се славят сред народите с най-голяма продължителност на живота и добро здраве. Така че ако си имаш мнение и за тях, запази го за себе си, казах че не ме вълнува.

33

Един българин

преди 6 години

До: номер 34 (zi)Аз съм си достатъчно кадърен. Просто казах, че не ме интересува. Нямам време да си губя с безсмислени неща, да ме поучават разни тийнейджъри които прочели тук-таме нещичко.Не съм твърдял, че ми подаваш грешен линк нито че не си чел нещо някъде си.Причината може да не е в тебе но не е моя работа сега да я търся за нещо, все едно сега да ме убеждаваш че съществува "Перпетуум мобиле" и понеже съм некадърен, не съм успял да отворя линка с "гениалната" информация която ми пращаш!

32

zi

преди 6 години

До Един българинАко беше кадърен, щеше да разбереш че ДНЕС.БГ маха . COM от всеки един линк, който постнеш. Също така, като видиш какво пише в линка лесно може да го намериш с гугъл. Но както и да е, наистина е безмислено ние 2мата с тебе да спорим. Яж си каквото си искаш, мисли си каквото си искаш, пожелавам ти да си здрав въпреки всичко и успех! Приключвам да ти отговарям.

31

Един българин

преди 6 години

До: номер 29Виж какво, не знам кой какъв философ е и честно не ме интересува.А истинските философи се интересуват само от истината и нищо друго.Честно казано, писнало ми е да слушам обяснения от любители на конспиративни теории.Вече знам че никой не е стъпвал на Луната, че има конспирация за световния ред и че Хитлер не е умрял в бункера си в Берлин а е живял в Южна Америка и даже има една сюрия деца. Но просто не ме вълнува.А да, и линка ти не работи.

30

зи

преди 6 години

в китайските ресторанти проблема е друг ... ползването на твърде много MSG - monosodium glutamate, но очевидно не разбираш от темата въпреки че имаш мнение за всичко....

29

зебеди

преди 6 години

Също така за Глифозата (главната съставка в Раундъп) официално (даже в уикипедия) се знае че е химично вещество, способно да предизвика сериозно увреждане на очите, и също че глифозатът е токсичен за водните организми...И даже си е написано -В хода на съдебното разследване се изяснява, че Monsanto, а също и сътрудничащия с нея чиновник от Американска агенция за опазване на околната среда са се старали да противодействат на изследванията за канцерогенност на съединенията. И че е фалшифицирано...