9

Еколог

преди 6 години

До рускиняВиж какво пписах по-долу - няма нищо за чистене. Става дума за наличие на 5-6 пластмасови частици в кубичен метър. Не трябва да се чисти, а да спрем да замърсяваме - пластмасата деградира под влияние на различни фактори, така че сама би изчезнала, ако намалим замърсяването. И няма да се налага да чакаме 100 или 1000 години, както лъжат неуки псевдо еколози - деградирането в океана е значително по-бързо.

8

Анонимен

преди 6 години

А ква да ядем?

7

Анонимен

преди 6 години

Не яжте океанска риба, пълна е с пластмасови микрочастици.

6

рускиня

преди 6 години

не разбрах защо просто не се задължат всички държави - които имат морски флот да вземат и да изчистят това място. Технология мисля че не е сложна. Или на никой не им се дават пари? И правят измислена държава, та чак в ООН , та чак почетен жител.

5

1

преди 6 години

golemi glup0sti

4

Анонимен

преди 6 години

вси4ки комунисти трябва да се прогонят там Бокова може да ги представлява в оон

3

еколог

преди 6 години

В споменатите "острови" всъщност има повишена концентрация на пластмасови частици, която обаче се измерва само с апаратура. Местата са неотличими с просто око от коя да е друга част на океана. Показваните снимки НЕ са от т. нар. "острови".

2

ined

преди 6 години

сичкото швед трябва да го изселим там

1

Анонимен

преди 6 години

"Не знам дали е получена такава петиция, но мисля, че това е много иновативен и креативен начин да се привлече внимание към проблем, който често не се забелязва".===Ако това ти е работата, е странно как може да не забележиш нещо с размерите на Франция, което плува на повърхността на океана. Пластмасата е измислена неотдавна, правете си сметката какво ще се случи в следващите 50 години, ако всички се правят, че проблем няма.