45

опалаа

преди 6 години

До До 43Виж ся,ренде червено,самия Калашников признава,че Уго Шмайзер му е "помагал"!Това първо!И второ,шмайзера е картечен пистолет,а калашника е автомат!Така че не ги смесвай!И трето,когато Шмайзер работи в СССР,Калашников е тракторист с 6 клас образование!Него го назначават за "конструктор" по партийна линия!Оръжейните конструктори са го презирали!След като освобождават немците,Шмайзер остава още 6 месеца за да доизпипа автомата!Между другото,става луд скандал с паметника на Калашников!

44

До 43

преди 6 години

Абе Симеонов ти калашник и шмайзер виждал ли си че дрънкаш глупости...странното е че немците не твърдят че калашника е откраднат от модел на Шмайзер ама папагали като теб дрънкат ли дрънкат.

43

Факт

преди 6 години

Втората световна война(както и Първата) са е.вр.ейско дело.Тогава именно се кове световното господство на Богоизбраните.А Хитлер явно е бил манджурски кандидат.Няма нужда да се говори за милионите избити по концлагерите,защото те за цио.нистите са били второ и трето качество-т.е. спокойно могат да бъдат пожертвани в името на крайната цел.Освен това бройката е била доста по-малка-в цяла окупирана Европа не е имало толкова ев.р.еи!Изобщо тия са майстори на интригите-спретнаха ни и Трета световна!

42

пипо

преди 6 години

Гледам са се намерили двама грамотни да ми дадат положително и да са наясно кое как е станало.Много митове витаят и от двете страни после.Неудачите на фон Браун докато разбере че с ракия и втечнен кислород нищо по-вече не можеш да направиш.Много митове се развенчаха и около Корольов който обира славата а двигателя го конструира Валентин Глушко които и Георги Иванов прати в космоса.Но и двамата после се пишманят че са си загубили времето с Фау2 иправят двигателя с окислител азотна киселина

41

u4en

преди 6 години

До Един българин....1- ва космич. скорост - 7.9 км.сек. -с нея напускаш земното притегляне и си ходиш до Луната...Марс...Плутон.. ...А със 2-ра кос. ск. -11.2 км .сек. напускаш Слънчевата система и летиш до други Слънца !

40

Анонимен

преди 6 години

До БлицкригРеално Германия губи войната защото Хитлер е слаб и некомпетентен военноначалник. Шанса на Хитлер е бил през лятото на 1941г. да нападне с всичко налично Британската империя, но той избира да атакува СССР с илюзията, че ще я завладее за няколко месеца. Всъщност още при офанзивата срещу Полша той изважда голям късмет, че нито френските, нито английските водачи се оказват достатъчно решителни да го нападнат - той през цялата война се държи като луд, а най-вероятно си е бил и такъв.

39

Блицкриг

преди 6 години

Реално германците губят войната още през 1943 г, когато Америка и Англия им унищожават петролните залежи чрез операция Приливна вълна.

38

Симеонов

преди 6 години

Разликата между американците и руските мошеници е съвсем фрапантна при обявяването на трофеите получени след ВСВ.Американците никога не са крили че авторът на ракетната им програма е гениалният учен Вернер фон Браун,а ракетите им и до днес са наследници на неговата V2.За разлика от руснаците,които обявяват,че германската автоматична пушка не е творение на гениалния оръжеен конструктор Уго Шмайзер,някой си какалашников.Същия е полуграмотен тракторист с 6 ти клас образование.

37

Един българин

преди 6 години

Едно уточнение. Не случайно ФАУ-2 се класифицира като балистична ракета.Макар и да може да достигне височина от 206km при вертикално изстрелване, това не може да бъде космическа ракета, защото максималната и скорост от 1,6km/h при вертикално излитане е далеч от минималната космическа скорост необходима за ниска околоземна орбита, която е 7,9km/s. А за да може един космически апарат да напусне Земята, например да кацне на Луната или на Марс, е необходима десет пъти по-голяма скорост - 11,16km/s.

36

До 33

преди 6 години

Какво се впечатляваш, че сме им направили паметник? Ние издигнахме паметник и на юдеосъветските окупатори. Издигнахне паметник и на терористите от гара Буново. Характерна черта ни е да обичаме ония, които ни прецакват и са против нас. Единствено Германия ни подкрепяше в двете СВ, защото тя е естествен съюзник на България по геополитически съображения.

35

Анонимен

преди 6 години

Жалко, че Хитлер не е открил само източен фронт, с Япония са щели да свършат чудесна работа.

34

Анонимен

преди 6 години

Rusia i Germania VINAGI shte badat vragove. Estestveni. 143 miliona peshterniaci sas polezni izkopaemi sreshtu 80 mln. progresivni hora bez izkopaemi=estestveni vragove. Tova, che za sega shvabite malchat nishto ne oznachava. te NIKOGA ne zbarviat.

33

Анонимен

преди 6 години

Ohne Russland, bitte!

32

пепо

преди 6 години

Глупости.Течностно-реактивния двигател и ракетата е направена от ентусиасти в Америка и е прелетяла 80 км.Тези ентосиасти издават и научно популярно списание където всичко било описано.А Фон Браун е бил от номенклатурата-баща му е бил министър на земеделието.Хитлер вика фон Браун подхвърля му списанията и му казва че това нещо трябва да хвръкне до Лондон.А в Америка големите самолетостроителни гиганти видели в ракетата конкуренция и чрез политическите си лобита правят проекта да не се финансира.

31

помнещ

преди 6 години

До САЩ-ТЕРОРИСТ Н-1Какво значение има от какъв произход са учените щом като САЩ са им осигурили прекрасни възможности за работа. Те са осигурили и възможности за работа и развитие и на нашия Асен Йорданов. Какво можеше да направи той у нас. Ами колко учени в Русия например са от еврейски произход. За отношението на нормалните нации и ненормални като пияниците може да разберете ако се опитате да прочетете за отношенията на Капица съответно с Ръдърфорд и Сталин.

30

помнещ

преди 6 години

До Анонимен 20 : "От 1940г. териториите на Франция и Белгия не са вражески за Райха, тъй като са окупирани от него та чак до септември 44г."Последната изстреляна ракета е на 05.04. 1945г Така че какъв е проблема 6 месеца да обстрелват цели във Франция и Белгия щом германците са изтласкани от там още септември 1944-а.

29

САЩ-ТЕРОРИСТ Н-1

преди 6 години

нека шматките тук да знаят , , ,че американските тарикати изнасят за САЩ 500 ВАГОНА ОБОРУДВАНЕ ОТ ФАБРИКИТЕ ЗА ФАУ-1, И ФАУ-2 ! А за 2000 немски учени и инженери , на работа във САЩ даже не е интересно да се говори !! И атомната бомба също не е дело на американски учени- - те нямат такива , , , освен емигранти- както са ОПЕНХАЙМЕР , или ФЕРМИ , даже крадеца -евреин- АЙНЩАЙН- МАЙН - ЦВАЙН и ТОЙ СЕ МУШИ МЕЖДУ ФИЗИЦИТЕ ДА КРАДНЕ НЕЩИЧКО ,но така и не разбира Нилс Бор

28

славянин

преди 6 години

Швабистанецът е хибрид между технически гений и геополитически ***!

27

Истината

преди 6 години

Ген. Джордж Патън казва след войната: Победихме грешния враг! Хитлер е човека, който спира комунистите в Западна Европа, а ако бе победил, днес Източна Европа нямаше да е това, което е. И най-важното - в границите на България щяха да се намират Македония, Западните покрайнини, Северна Добруджа, Беломорска и Одринска Тракия, Истанбул, а Турция нямаше да има територии в Европа(за сметка на такива в Близкия изток). Щяхме да имаме германски машини, а не руски ръждавейки.

26

юбералес

преди 6 години

През 1945г. руснаците завземат завода за ракети в Нордхаузен. Натоварват 30 бр. v-2, 150 инженери начело с Хелмут Грьоттруп(дясната ръка на фон Браун) и се озовават в Капустин Яр, където V-2 се превръщат в Р-1. До 1957г. немците обучават съветски учени начело с украинеца С. Корольов на ''четмо и писмо'' . Но за разлика със случая ''Калашников'', Корольов - знаещ перфектно немски, развива немския челен опит в съветски.