26

сащ суперсила ,хаха

преди 6 години

Защо не падна в сащ ***..мицата му ?

25

Кеплер

преди 6 години

Спрямо космическите мащаби това е все едно две коли движещи се със 120 км/ч. да се разминат на 4 см.

24

Анонимен

преди 6 години

До ЯНай-голямата заплаха идва от масивните метеорити и комети намиращи се в пояса на Кайпер и облака на Оорт, но за наше щастие за да ни достигнат трябва да преминат между масивните газови гиганти с колосална гравитация Нептун, Уран и най-вече Сатурн и Юпитер. Тоест необходим е много точен изтрел за да бъде улучена Земята. Така че сблъсък с масивен метеорит като онзи причинил измирането на динозаврите е по-скоро теоретична, отколкото реална заплаха.

23

Mr.STARBUCKS

преди 6 години

Ще каца в чинията на Бузлуджа !

22

Анонимен

преди 6 години

До ЯКосмически билярд не съществува, има изчислими траектории на небесните тела. Важно е да се знае какво представяват метеоритите и кометите, а именно те са остатъчен материал от формирането на слънчевата система. Тоест в "бебешката" си възраст в слъчевата система е имало много масивни сблъсъци, но след това наличната материя се оформия в по-големи тела като планетите и по-малки като спътници, метеорити и комети, със свои собствени стабилни орбити, вероятността от сблъсъци намалява.

21

До 15

преди 6 години

Да Луната се отдалечава от Земята, това е лесно измерим факт, но реално тя ще се откъсне от орбитата на нашата планета, дълго след като Слънчето се е превърнало в червен гигант и ние е погълнала или изтласкала в междузвездното пространство, което най-вероятн ще се случи след между 1 и 2 милиарда години. Има много спорове как се е формирала Луната, но според доста теоретични модели, тя е възникла в резултат на титаничен сблъсък между Земята и друга планета.

20

Анонимен

преди 6 години

До ЯПо принцип такава програма трябва да е приоритет на всички правителства на планетата, но за съжаление не живеем в перфектен свят.

19

Анонимен

преди 6 години

До ЯВсъщност в момента мислят че в MIT се разработва сонда която всъщност ще може да обработва подобни астероиди и да извлича рудата от тях. Което пак включва отклоняване на орбитата нали до безопасна такава при която да се действа спокойно.

18

Анонимен

преди 6 години

До 17Нищо, какво. Просто колкото повече се отдалечава толкова влиянието и върху Земята ще намалява. Но това няма да стане за година две, а за милион години. Знам, че не ви засяга понеже вие живеете ден за ден и такива факти слабо ви касаят.

17

Я

преди 6 години

Космическият билярд продължава от зората на времето и няма да спре затова, че на хората така им се иска ! Един разумен вид би вложил ресурсите си в средство за разбиване или отклоняване на астероиди, а не в оръжия за масово изтребление ...

16

Анонимен

преди 6 години

До 8"Дали се отдалечава може би знам по-добре и от теб"Ама естествено, че знаеш по-добре не съм се и съмнявал, че българина е вещ по всички въпроси.

15

Анонимен

преди 6 години

До 13Така да, но реално Луната се отдалечава от Земята от момента на нейното създаване.

14

Анонимен

преди 6 години

Човеците започват да виждат "Краят" на хоризонта..........

13

До 3

преди 6 години

Теоретично е възможно Луната да се сблъска със Земята, например ако голяма комета или астероид я удари и промени траекторията й, но това са само хипотези.

12

Анонимен

преди 6 години

Такива метеорити, дори и два пъти по-големи не са опасни, те обикновенно изгарят в атмосферата, в замисимост от това под какъв ъгъл навлизат, от какво са изградени и т.н. Опасността от метеоритите е малка, като остатък от формирането на слънчевата система с времето опастността от сблъсъци на небесни тела със Земята прогресивно намалява.

11

Анонимен

преди 6 години

Този ни пропусна но все някой ще ни уцели.И тогава ................мачът свършва, завесите падат и както казват американците "All Bets OFF"

10

Шопо

преди 6 години

Отляво или от дясно мина ?

9

Професор

преди 6 години

Жалко. Дано следващия път да удари и унищожи комунистите!!!

8

до 3

преди 6 години

Пак ти казвам колкото Луната ще се сблъска със Земята толкова и някой астероид ще ни удари. Дали се отдалечава може би знам по-добре и от теб и не ми докай ами чети какво ти пиша.

7

Анонимен

преди 6 години

Хиляди астероиди падат всекидневно някои от тях изгарят напълно в атмосферата а от други падат малки късчета в океана! Ако реши някой такъв като този автобус да ни удари само че по голям то учените едвали ще имат време да реагират. Динозаврите са изчезнали от някой огромен астероид който е предизвикал унищожението им. Дано да нямаме и ние този късмет като на динозаврите че най много ще ми е жал за всички невинни деца по света!