52

Мюрифе

преди 6 години

Никой незнае по подромност каксе починал младата жена обаче искам да кажа хубава жена беше почивайси мир

51

val

преди 6 години

Така, четох в 5 сайта 10 различни версии. Според мен е знаела много добре, че е бременна, родителите също и някакси са го крили. Пише, че е родила в 3 сутринта и линейката отишла в 6 за болки в корема. На друго място пише, че е родила между 6 и 7 когато втория екип е бил там. Медиите си правят гаргара с нас, недобре изтрезнели журналисти пишат каквото си искат за баласт

50

Анонимен

преди 6 години

Българското здравеопазване - тотал щета! Страшно е да влезеш в болница.

49

Анонимен

преди 6 години

Всяко щастие и трагедия си е по отделния човек. Нарочно, случайно - тишина и спокойствие. В едно ирационално превъзбудено общество всичко може да се очаква.

48

Мъж. съпруг и баща!

преди 6 години

Поклон пред всяка жена взела решение да дари един или няколко живота! Винаги има риск да изгуби собствения си живот! Налагало се е да вземаме рискови решения! Ако сме живи и здрави ще се налага и за напред! Много хора имащи шанс и можещи да си прегърнат децата или да застанат до леглата им докато спят не го правят! За мен това е върховна наслада да си прегърна децата да им се порадвам във всеки момент! Не вдигам ръка срещу хора рискували да имат този шанс!

47

МХМ

преди 6 години

До @36Чуваш ли се? Знаеш ли колко са удръжките за здраве на хората на месец? Знаеш ли колко струва болничен престой в европейска болница? Знаеш ли, че при раждане на следващият ден те изписват иначе ти струва по-скъпо от стая в Уолдорф или Хилтън. Знаеш ли, че данък общ доход за доходи на 80к Евро или Паунда на година са 55%. Кое е безплатно бре пич? Докато се осигуряваш в БГ на минимална работна заплата, а лелееш и си плащаш чинно оздравните в чужбина така ще е с бързата ни помощ.

46

Teodora

преди 6 години

Седя и се питам 32-34 г.с. корема и ясно трябва да личи? Как никой-та дори и тя самата не е знаел???

45

gogo

преди 6 години

Докато не излязат резултатите от аутопсията не си чешете езиците, то и съдебните са като другите доктори ама все ще видят нещо.

44

някой

преди 6 години

Мда, разбрахме, "майката е била с проблеми, но стабилна", "била е контактна, по пътя е говорила с екипа", тогава каква е причината за фаталния край?! Пак се прикривате, това мафията на белите престилки е най-опасната! Неслучайно и семейството "няма претенции" защото знаят, че е порочен кръг, а и всеки рано или късно стига до лекар...а бе в БГ да те е старх да влезеш в болница!

43

Анонимен

преди 6 години

Тук има нещо гнило.Редовно ходи на прегледи и никой нищо не е разбрал?

42

мино

преди 6 години

знаела е, че е бременна, но и като знае, че е това е рисково за нея какво да каже на екипа и как да иде да ражда в болница. а домашните раждания не са като по форумите, те са риск, за бебетата особено.дано детенцето го бъде.

41

продължение от 111

преди 6 години

В цялата статия се показва само едната гледна точка и започнаха упреци към момичето как криела, че била бременна, как се отнасяла немарливо към здравето си, как така ще ражда с трансплантирано сърце?! Само ще кажа, човек, който ходи всеки месец на контролен преглед, не можа да бъде наречен немарлив към здравето си! Има случаи на жени майки, родили с трансплантирано сърце, запознати с риска, и сами го поели! Аз никъде не прочетох каква е причината за смъртта! Само се натяква за трансплантацията!

40

риторично

преди 6 години

Редовно посещавала кардиолог. За преглед при кардиолог те омотават с жици отвсякъде. Ще направят кардиограма и няма да са регистрира ВТОРОТО туптящо сърце под майчиното сърце? Тя носи човек в себе си и кардиологът за 8 месеца няма да долови тоновете на малкото сърчице, което ТУПТИ.

39

111

преди 6 години

Има старшно много неясноти. 1: 1та линейка- лекар, да не може да различи коремна болка от преждевременно раждане?; 2: 2та линейка- жената сама слиза от носилката и я вкарват в болницата с количка, токущо родила жена, за която вече са знаели, че е с трансплантирано сърце, недопустимо!; 3: Несподелянето, от нея и роднините, че е бременна (така казват медиците, а каква е истината никой не знае); 4: Защо родините мълчат и така бързо нямат претенции към оказаната мед помощ?

38

Бай Х

преди 6 години

да дойде бърза помощ и да не кажат първо, че е бременна ...... направо е кощунство на запад поне в някои страни за линеки на спешна помощ се плащат високи цифри /май 600-800 евро в германия - нещо като глоба/ ако случая не е спешен, затова хората се обаждат много рядко и много внимават.

37

@36

преди 6 години

А в някои държави линейките ти дават безплатни лекарства, лекарите ги е грижа, а в болницата не се дава и едно евро. Ходете се лекувайте в Америка за България, защото в нормалните европейски страни, здравеопазването е напълно безплатно за гражданите.

36

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 33В други държави линейките се плащат доста солено от пациента. Голямата част не сте били родени през комунизма, но явно носите комунистически дух

35

Анонимен

преди 6 години

@34 - Пич, ако са й трансплантирали сърце при грешна диагноза или не са й обяснили (или направо са я излъгали), че при тази диагноза бременността не е просто рискова, а направо смъртоносна, то момичето няма никаква вина. Още повече, мълчанието на близките е ужасно съмнително, възможно е мъжът й да я е изнудил или принудил да забременее. Човек на 22, на който са му обяснили, че смъртността при бременност за майката е 50% няма да забременее. Нещо просто не е наред в историята.

34

за запада разбрахме

преди 6 години

До АнонименА в далечния изток как е? Защо изобщо си правите труд да коментирате по теми, от които нямате никаква представа? Още повече, че едва ли ста надзървали западно от Калотина. Помощ се дава, когато се иска! Кое точно не е ясно? За да й се направят изследвания, жената е трябвало да отиде в съответното медицинско заведение, а не да вика Бърза помощ и да спестява информация за състоянието си (откровено да лъже).

33

Анонимен

преди 6 години

Освен това, друго което прави впечатление е, че 1) не се споменава клиничното състояние на момичето преди случката - ако са я следили, все някой може да излезе да каже дали е била ок, дали транспланта е бил ок - при бременност понякога се случва отхвърляне на органа. 2) родителите нямат претенции към болницата??? 3) никой не е казал, че е бременна??? 4) от болницата лъжат, че е пристигнала в клинична смърт 5) първата линейка дори няма да я коментирам, щото са за съд. WTF?!