10

Анонимен

преди 6 години

не знам кой как, но гледам на момента да изкарам това, което е в мен, защото не мисля, че ако го държа в себе си ще ми е по полезен. Шефа ме навика мълча си, в трафика ме засичат мълча си, на опашката ме пререждат мълча си, жената недоволна мълча си и какво ще стане накрая...ще съм по здрав физически и психически ли? Като тегля една и изредя роднините на наглеца и ми олеква. Иначе избива другаде.

9

Анонимен

преди 6 години

ако си гневен това е много правилна реакция,показващаче си осъзнал, че срещу теб има ***.На тях им става ясно, че повече няма да се занимаваш с тяхи разговорът е приключен

8

Анонимен

преди 6 години

И да се гневиш и да не се гневиш, важното е че са се изгаврили с теб преди това. Будистите са прави, все пак винаги можеш да направиш панаири по улиците за всеобщо оживление и малко сеир.

7

Анонимен

преди 6 години

Благодаря ви за полезната статия,внимателно я прочетох и обсъдих със себе си.

6

Анонимен

преди 6 години

Гнева е все едно ти да пиеш отрова, а да чакаш противникът ти да умре.

5

просто е

преди 6 години

слънцето да не залезе в гнева ви място на Божията милост в гнева ви

4

антийога

преди 6 години

будизма е секта

3

червен сигнал

преди 6 години

гневът не е смъртен грях ,,разяжда теб,, но не си за ада ако се гневиш на злото лошо е ако не се гневим Бог се гневи на нечестивия всеки ден вместо мен така че не си хабя нервите

2

Анонимен

преди 6 години

будизмът няма нищо против гнева. както казахте, човешка емоция е.будистът се е научил да контролира гнева, т.е да не му дава поле на изява.той се е научил да не се асоциира с гнева. един вид действа на принципа "може да говориш каквото искаш за мене, но аз няма да попадна в капана на гнева, защото съм дошък тук за да наблюдавам, а не да се ядосвам. ще забележа гнева, но няма да се хвана на въдицата му, а ще го оставя да си отиде. той не е част от мен."това е есенцията, много е просто.

1

Анонимен

преди 6 години

Гневът е нещо лошо-води до разрушения.В по човешки аспект състарява тялото и го прави по-подтливо на редица зболявания и ранна смърт.Освен това променя психиката.Прави те по-лош човек.Има един Тв водещ дето всяко второ изречение му е гневен крядък.Все по-малко хора искат да го гледат..