29

Анонимен23

преди 6 години

До ФутурологСтоичков направи официално изказване в предаването си за Каталуния и също така носеше лента с каталунското знаме на дясната си ръка. Не бързай да се изказваш неподготвен.

28

РР

преди 6 години

До АнонименНе, нямаше повече хора да гласуват ако референдума беше свободен. В Барселона интелигентните и работещите, най-вече в туризма, знаят, че излизане на Каталуня от Испания значи излизане от ЕС...и рязко намален на туристи и т.н. От по-малките градчета гласуваха за автономия, в Барселона са малцинство. Печеливши/или така си мислят/ при еветуално излизане на Каталяня от Испания ще са само управниците на Каталуня, ако Рахой не ги уволни, съгласноКонституцията. Жалко за прекрасна Барселона.

27

Анонимен

преди 6 години

ако Каталуния излезе от ЕС, ВАГ, НЕстле и тн европейски инвеститори ще оставят ли заводите си там?! Проудкцията им ще се води проивзедена извън ЕС и ще трябва да се обмитява ... Да не вземе цялата промишленост, която им дава сега препитания, да се премести до Валенсия в един момент. Това са 300 км, няма да останат без работници.

26

Анонимен

преди 6 години

Интересното е ,че първи дадоха примера англичаните като позволиха референдум в Шотландия.След това излязоха от ЕС за повечето хора това беше изненада.Събитията в Каталуня са исторически,Европа се разделя по егоистически принципи.Нека да се разруши статутквото от което България губи

25

Анонимен

преди 6 години

ПО СЪЩИЯТ ПЪТ ТРЪГВАТ БАСКОНИЯ, КОРСИКА, СЕВЕРНА ИТАЛИЯ, ЮЖЕН ТИРОЛ, СИЛЕЗИЯ (шльонск в полша),ФЛАНДРИЯ, ШОТЛАНДИЯ, КЮРДИСТАН. НАРОДИТЕ ИСКАТ СВОБОДА

24

Анонимен

преди 6 години

щяха да гласуват много повече каталунци, ако не беше полицейското носилие, затваряне на голям брой секции и пр.след кръвопролитието и тези, които са били против отделянето ще променят мнението си.този път нещата ще се рзвият по друг начин, неблагоприятен за кастилците

23

до райчо

преди 6 години

До райчоГлавата на каталунците я мъти фактът, че дават повече на Испания отколкото тя на тях.Мъти я историческата памет, че всичките им опити за Свобода и държавност са потъпквани с кръв. Все едно е да кажеш, че някой от вън е мътил главите на всички наши герой, борили се срещу турското робство.

22

Анонимен

преди 6 години

До 24 до 23Кой ти е виновен , че си неможещ и си на социални помощи ?

21

до 23

преди 6 години

То най лесно да слезем от бричката,едва ли няко ще плаче за нас.Ама после кво правим.НЯмаме восйка,малка държава с малко население,нямаме суровини,нямаме икономика нямаме нищо.Трябва да се присъединим или към Турция или към Евроазийския съюз в който са държави като Казакстан,Таджикистан и други станове,тоест,беднотия и ислям,мафия и олигарси.Турция-ислям и диващина.Или може би това ти харесва.

20

Анализартор

преди 6 години

Европа, управлявана от САЩ се движи на две задни скорости. Да слизаме от бричката преди да е катастрофирала безвъзвратно! Всичко става изведнъж.

19

Да

преди 6 години

Според каталунски представители 90 на сто от гласувалите (по няколко пъти) са избрали напускане на Испания. Пример : селище с 400 жители - 1500 гласа.

18

райчо

преди 6 години

До вчера всичко си беше спокойно в Испания,и оп изведнъж референдум,панаири,сблъсаци,полицаи,сепаратисти.Д,бе,не на Райчо тези.Тук нещата са много по дълбоки и мирише на заговор.Преди месец атентат в Каталуня.Сега изведнъж,след поредния референдум ситуацията ескалира и придоби свеотвен отзвук.Някой мъти водите в Испания и едва ли му дреме за каталунците.Може би трябва да прочетем малко история,за да разберем кои стои зад Пучидемон.

17

Анонимен

преди 6 години

Рахой може и да си отиде, но преди него това ще стане с Пучдемон!Голяма заблуда е, че каталунските сепаратисти (тези 42% гласували) са в силна позиция след референдума. Точно обратното. В слаба позиция са и не им остава друго освен да тропат пред мадридските и европейски порти. Там благородно ще им отворят и ще им подадат ръка която да целунат! След като го направят към тях ще се отнесат благородно и ще им оставят автономията.

16

радо хам

преди 6 години

друго ще запеете *** когато този процес стигне до нас,вива Испания,пута каталуня пута барселона

15

Фен на БАРСА

преди 6 години

За тези които не са забелязали,М.Рахой бе допуснат от испанските социалисти да състави пак свое правителство,а зад паравана е и задачата му като наследник на Ген.Франко да умъртви веднъж за винаги надеждите на Каталуния за независимост,а после да се от в пенсия с кралски почести,този сценарий бе изпълнен вече от Гордън Браун при референдума за независимост на Шотландия !

14

Анонимен

преди 6 години

КАТАЛУНИЯ ЩЕ СЕ ОТДЕЛИ, ЩЕ БЪДЕ С МНОГО ПО-СИЛНА ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО КАСТИЛЦИТЕ НЯМА ДА Я ОГРАБВАТ.ЕС ЩЕ Я ПРИЕМЕ ОТНОВО, ЗАЩОТО ТАМ СА НАЙ-.ГОЛЕМИТЕ ГЕРМАНСКИ И ФРЕНСКИ ФИРМИ.

13

Анонимен

преди 6 години

МАЙ САМО МАРИАНО РАХОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА МУ КАРИЕРА ПРИКЛЮЧИ.ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗАРАДИ КЪРВАВАТА БАНЯ В БАРЦЕЛОНА.

12

Ганьо

преди 6 години

пак мерим с двоен аршин.Британците започнаха всичко... защо за тях да може а за каталуния не?Те си направиха референдум и напускат европейския съюс, а каталунците си правят референдум за напускане на Испания. Нищо различно, освен нивото.

11

Анонимен

преди 6 години

Който е чел историята на Испания знае, че не е за първи път каталонците да искат, да се отделят от Испания. Срещу тях е използвана и армията, и езикът им е забраняван. Сега също няма да успеят, да се отцепят, просто е, малко са като народ и не са войнствени, като баските например, които са 5 пъти по-малко от тях, но по едно време,, подпалиха" Испания, във Франция не е препоръчително министри да посещават областа им, рисковано е за

10

Анонимен

преди 6 години

Бог Меси не заслужава подигравката от корумпираните съдии на Реал Мадрид!Отдавна Барселона трябваше да се отдели от тази сгaн..още по времето на мадридския генерал Франко.