14

Анонимен

преди 6 години

1 399 111 Еро ***.е. 1,4 милоона евро в няколко фондации (2,8 милиона лева).

13

Анонимен

преди 6 години

Борбата с домашното насилие у нас бизнес за милиониhttps://actualno/society/borbata-s-domashnoto-nasilie-u-nas-biznes-za-milioni-news_630722.html

12

Анонимен

преди 6 години

Насилието е насилие, дали вкъщи или в автобуса.

11

Анонимен

преди 6 години

Още не е? В СА ли сме?

10

Анонимен

преди 6 години

До T72По тази тема се пише и говори много.Предполагам, че има психолози в тези центрове за оказване на помощ на жертви на домашно насилие. Такъв мъж може да получи помощ от тях.Но проблемът не е там. В такива центрове отива жертвата, а не насилникът. Ако мъжът е подложен на нетърпим и постоянен психически тормоз, психотерапевтът би трябвало да се опита да повлияе на жена му. Но не знам дали има такава практика у нас.

9

T72

преди 6 години

Добре, а защо никой не говори за мъжете, които са жертва на психически тормоз в семейството? Те къде да потърсят помощ? Или да стискат зъби докато не избухнат и те самите не се превърнат в насилници...

8

Женички!

преди 6 години

Бийте мъжете си по-често, за да имат респект.Ако не сте яки юнакини, майсторки на юмручния бой, пошляпвайте го по врата или по гърба с чехъл. Може и по продължението на гърба.Ако обичаш мъжа си и не искаш да го боли, тогава носи меки домашни чехлибез токчета и от време навреме го шляпвай с тях.Ако свекървата разбере и протестира, ти кажи: "Обичам го и затова го бия, за да внимава в картинката и да не прави глупости. Защото ако прави глупости, може да пострада. И не го бия, а го възпитавам!"

7

избирател

преди 6 години

До БОКЛУЦИЕ злобни ми колега по писане,нека те светна нещо.Няма сила на света,която да ме принуди да набия жената с която съм.......Странно мъжество ми се струва,ама много странно мъжество да набиеш жена.Ако не се получава можете примерно просто да се разделите.....

6

ели

преди 6 години

До Анонимен 3Двете нямат нищо общо.

5

Един българин

преди 6 години

До: номер 1"А защо не криминализирате абортите,изневерите,проституцията,лекото поведение на жените,провокативното им поведение към мъжете с разголване и т н ?"Сбъркал си държавата, уважаеми моралисте. *** в Саудитска Арабия. Там всички тези неща са криминализирани, наказват се, а жените ходят забулени с хиджаб или никаб - никакво разголване, никакво провокативно поведение към мъжете. Това се наказва по законите на Шариата. Тук е България. Тук има Гражданско Право.

4

избирател

преди 6 години

Това е абсурд!!!В България домашни насилници няма!!!Това личи и от дереджето на държавата,мъжете са си застанали на местата и отстояват правата на себе си и семействата си......Иначе казано,прибират се у дома,заключват се,напиват се,набиват си вените и на въпроса...Защо? Отговора е...Вдигнаха данъците!.....А защо мен?.......Ами кого?!

3

някой

преди 6 години

Психическият тормоз,продължаващ години наред е страшен.Не можеш да ядеш без да ти пресяда залъка,не можеш да спиш,не ти позволяват,не можеш да излезеш без позволение,не можеш да говориш по телефона,да си пишеш с някого всичко се разбива като пароли и се чете и анализира всяка дума твоя или на другия.Как се живее така,как се доказва това?Няма къде да отидеш,смазан си психически,непрекъснато ти казват че не ставаш за нищо,човека е за затвор ,не за разискване по вестници колко тежко престъпление е.

2

Анонимен

преди 6 години

Нелогично е да се криминализира домашното насилие, при условие, че това по улиците и обществените места далеч не е овладяно.

1

Момо

преди 6 години

Добре, но да се помисли как да се избегнат злоупотребите с това. Утре някоя ще си удари два пъти носа в стената и ще каже, че мъжа й я е пребил. После той ще трябва да доказва, че не я е докосвал.