238

Helleborus

преди 6 години

Европа винаги е знаела какви са тези хора. Но понеже са искали да си провеждат политиките по интеграция и глобализация, са си затваряли очите. Достатъчно им е било вълкът да декларира, че е агне.

237

анонимен

преди 6 години

сега старата ку-----ва европа видя ли с какво си има работа та ги приели в натона пук на русия и сега за малко да ги приемат в ес христоматиен пример занедалновидност каква работа може да има султанатьт в европа те сега си иматдостатьчно проблеми да идват в европа наркотици проституция и тероризьм ивеликото изнудване с бежанците

236

Анонимен

преди 6 години

До 310А САЩ и Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт и другите им "съюзници" как са? Те дадоха пример. Русия просто си намери нейни ислямски диктатори-съюзници.

235

Анонимен

преди 6 години

Ердоган, борец за световно затъпяване ...

234

Анонимен

преди 6 години

Ученето за входни изпити в гимназиите причинява стрес. Затова часове по рязане на гърла и изнасилване/побой на жени - да се разтоварват децата.

233

Анонимен

преди 6 години

"Не може да има по-умни, това е дискриминация. Затова всички хора ще са прости." Ердоган

232

Анонимен

преди 6 години

То за това ерджолан и путин са като братя.

231

////

преди 6 години

а ве мани комшията, вижте у назе кво става: =>Детска банда чупи и бие в центъра на София

230

Анонимен

преди 6 години

Ердоган към мат'риала в Турция: "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме" :)

229

Анонимен

преди 6 години

Точно така, Ерди, "На нас гении не ни трябват". Щом не си достатъчно умен да влезеш по успех в добро училище, сменяш системата, за да няма по-умни от теб. А като нямаш диплома за висше, си изфабрикуваш.

228

Helleborus

преди 6 години

Нямам предвид, че обратното на капитализма е комунизма, имам предвид, че обществото винаги се е ръководило в голямата си част от идеи за солидарност и справедливост, защото повечето хора усещат нуждата от защита. Само една малка част са готови да живеят в тотално увълчен свят, защото си вярват, че ще са с победителите. И точно те променят чрез политиката и ценностите на обществата, в посока, която е удобна само и единствено за тях. Затова, давайте кесаревото на кесаря, божието на Бог.

227

Helleborus

преди 6 години

В момента властта отново се е превърнала в това, което е била по времето, когато са убивали с камъни. Отново е навлязла в духовната сфера, по непростим начин. Тя не се ограничава с външния ред, нямаме сигурност, чистота, престъпници в затвора, опазване на природните ресурси. В обичайните си ангажименти се провалят, а чрез измислени ценности приемат измислени закони, чрез които в света настъпва упадък. Ако политиците не можеха да измислят ценности, дори капитализмът нямаше да е узаконен

226

Helleborus

преди 6 години

Според християнството всяко посегателство над свободната воля е неправомерно, неправомерна злоупотреба с власт, защото всеки човек принадлежи на себе си и на Създателя. Има външен свят и норми, външен ред. Позволено е да накажеш някой, ако пътува без билет, не плаща данъци или троши публична собственост. Но не ти е позволено да господаруваш над съзнанието му, да го възпитаваш, нито да го подчиняваш на определено мислене, още по-малко неговите деца, от позицията на властта.

225

Helleborus до 294

преди 6 години

Човекът не може да бъде разглеждан като неспособен на правилни решения. Защото ако е така, ти, който искаш да го управляваш за негово добро, как ще вземеш правилните решения, да не би да си от друг нечовешки вид? Човекът не е просъществувал, защото една умна прослойка е написала правила и е насилила всички. А защото винаги е имало свободни хора, които са воювали с тази нагласа. И тя беше окончателно смачкана чрез учението на Христос. В него има морални норми, но основната е не пипай Божието.

224

Гяур

преди 6 години

Абе при всеобхватната криза на комунизма 1989 си беше далавера човек да се пише турчин и да отиде да си намери свястна работа за сносни пари в Турция.Ама далаверата вече я няма.

223

Ганю Балкански

преди 6 години

Турция е една голяма порта между Близкия изток и Европа.Ако я няма Велика Турция и Европа няма да съществува.За броени минути *** от Ирак и Сирия ще нахлуят в БЕДНА и СЛАБА българия!!

222

X6

преди 6 години

До 289 Анонимен7 млн. население няма в Бе-гето.

221

Анонимен

преди 6 години

Ей ***, оставете България, гледайте си турцията, че скоро ще се разпадне, кюрдите тръгнат ли ердоган-султан не ще ги спре, толко се изостанали ***

220

До Helleborus

преди 6 години

Свободата е нещо относително, до голяма степен е илюзия. Ако има нещо, което можем да оприличим на свобода, то това нещо се крие в силата. Колкото си по-силен(властен, богат, знаещ, и т.н.), толкова повече възможности за действие имаш т.е. по-свободен. Но мнозинството от хората превръщат свободата в анархия и хаос, който може да доведе до самоунищожение на човешкия вид. Затова имат нужда от религиозни догми, правила, и т.н. Те възпират животинското в тях да се прояви в деструктивен аспект.

219

Анонимен

преди 6 години

другите нестават ама тази в средата бих и го отпрал