Къде е демократичната общественост, къде е гражданското общество? Да се вдигне срещу тая проява на вмешателство, да протестира, протестира... Нали за това право се борихме толкова дълго! Събуди се народе, вярно, че е събота вечер, но той врага точно това иска- да те напие с водка и да те приспи. Няма да стане, ние направихме своя цивилизационен избор, по думите на един велик държавник, избран от българския народ за личност на 20 век.
Всеки пелмен- кремълски хибрид, приготвен лично от кагебееца В.В.П. срещу демократичната ни родина!
И този е част от кремълската агресия. Никаква руска кухня! Тя е заплаха на атлантическия избор, който сме направили и демократичното общество, което изградихме. Да се обяви за незаконна и да не се допуска на наша територия. Ууууууууу!
Въййй, хибридчиците ни почнаха и с кулинарията. Сега и шопската салата, ракията и лютеницата ще налазят! Не се спряха, то не бяха туристи, не бяха вносни камериерки.... Бдете, хота, пазете зимнината, туршиите и киселото заЙе. Няма да им се дадем на рашките, я!
Руската салата, която е френска и руснаците я наричат "салата Оливье" е измислена от придворния готвач-французин Оливие. Омръзнало му да гледа как руските просстаци по приемите се тъпчат с всичко наред и им забъркал една голяма тенджера с всички налични продукти, омешани с майонеза. Изяли си пръстите!
Я слезте на земята. В света руски ресторанти има единствено заради там живеещите руснаци. Винаги фалират. До вчера олио нямаха.
Разбираш от руска кухня, колкото прасе, от кладенчова вода. Явно не си чувал за световноизвестото ястие Бьоф Строганов.
Кулинарят Виктор Апасиев пренася руската кухня в България