13

Русенски Хлорид RsCl

преди 6 години

Сутрин около 10 часа я усещам същата миризма на хлор като едно време. Макар и не толкова силна като тогава. Гледам завода в Румъния е в руини. Незнам от къде идва. Мене лично най-ме тровят три фактора в града: дизеловите коли, пушачите пред всеки магазин и офис и въглищтната миризма зимата.

12

Dies Irae

преди 6 години

До чоекаПроблема не е Монтюпе само! А Лубрика? Като минаваш по международното посока Дунав мост, направо припадаш. Без значение дали си пеша или с кола. Даже филтрите не спират тази смрад! Но там проверка няма, явно имат нещо общо с ГЕРБ. А зимата като започнат да се топлят на мазут и въглища братята? Той градът ни е целия в трапове и окопи вие искате въздуха да замервали. Те спукана тръба не могат да оправят искате с големи фирми да излязат на глава. Градът ни е като държавата - пълна разруха

11

Анонимен

преди 6 години

За съжаление трябва да призная, че в родния ми град почти нищо не е останало от аристократичния и буржоазен дух, освен архитектурата по центъра. Покрай обгазяванията от 80-те и 90-те, половината население се изнесе в други български градове, след това по икономически причини маса народ отиде в София и в чужбина. "Новите русенци" на тяхно място са амуджи от Разград, Силистра и близките села, които усилено превръщат града в гето.

10

vlady

преди 6 години

Да потърсят съдействие от компетентния служител в Русе свещеник Дирайр Хадавян както и от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.

9

Очевидец

преди 6 години

От Русе съм. Спомням си ежедневните обгазявания от Румъния. Тровиха ни. С хлор. Хитлер е тровил лагеристите с хлор-пикрин, а нас - с нещо подобно. Бях дете тогава. Не знам какво толкова му бяхме омразни на др. Тодор Живков, но никой не си мредна пръста за града ни. Листата на дърветата ставаха тютинево-кафеви още през юли - изсъхваха и падаха. Навсякъде имаше мъртви птици - гълъби и врабчета. От хлора. Дори Дунав победи ЦСКА в една хлорна мъгла на над стадиона. Беше смрад и мракобесие.

8

Деян

преди 6 години

До русенецОт Русе съм, но от 20 години не живея в града си, а ми се иска наистина. Странно е да чуеш от устата на русенец, един от най-бунтовническите градове на България, в същото време един от най-аристократичните градове (малката Виена), че "няма държава" и "няма протести".

7

Анонимен

преди 6 години

До чоекаЧо'еко, чети преди да пишеш, ако нещо не ти е ясно търси още информация. Сега въздуха се трови от завод на М о нтюпе, който е на територията на Русе, България!

6

чоека

преди 6 години

Осъдете ги тези Гюргево в Страсбург е или си дишайте, колко си искате. Правителството защо спи и не повдигне въпроса пред румънските бастуни. Седът и се вайкат 30-40 години, да наемат ИДИЛ да 'ликвидират' завода. Да пишат до въздесъщата ООН. Спрете Дунава в знак на протест. Писнало ми е да гледам един и същ репортаж през няколко месеца.

5

Реалистът 2

преди 6 години

... Та нашите "НАТОВСКИ ПРИЯТЕЛИ" разгониха флората и фауната на целия Балкански полуостров с ... "ПРИЯТЕЛСКИТЕ БОМБИ" С УРАН преди 20 години за 100 години напред ... и нашите "блюдолизци" и продажници НЕ казаха една дума ... Дори ги подкрепяха ! А някои от "ПРИЯТЕЛСКИТЕ БОМБИ" паднаха и в България .... !!! Вие искате за Русе да им пука ..... Няма как ! :( ........ ГЛАС В ПУСТИНЯ ще да е това :( ...........

4

Реалистът

преди 6 години

... И какво си мислите , че ще направят тия смешници и "кукли на конци" , които ни се водят ... УПРАВНИЦИ ... в това подобие на "Държава" ?!?! ... Отговора е болезнен , но е само един - АБСОЛЮТНО НИЩО ! НЯМА ДА СИ МРЪДНАТ ПРЪСТА ДОРИ ! Чисто и просто , защото НЕ ИМ ПУКА ! ... Интересува ги единствено - "УСВОЯВАНЕ" НА ЕВРО СРЕДСТВА ПО СОБСТВЕНИТЕ СИ СМЕТКИ И "ЦУНКАНЕ" НА БЕЛИ "ЕВРОГ _ ЙСКИ" ЗАДНИ ЧАСТИ ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ ... ! Какво искате от общество , ръководено от ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ ?!?

3

474

преди 6 години

Разликата е само в това, че преди ги тровеха чужди заводи, а сега - наши. Голяма промяна стана с "демокрацията", няма що!

2

Оруел

преди 6 години

Аз като ви казвам ,че комунизма не си е отивал, децата на тогавашните ни управляват и сега даже е по зле. Тогава поне се увеличаваше населението, сега ни унищожават! Напревете филм Дишай , 30 години по-късно!

1

русенец

преди 6 години

Положението сега е даже по-зле от това което беше през 87г. Сега зимно време в града не се диша от пушек от дърва и въглища. Но вече няма и държава, т.е. няма на кого да кажеш за проблема, няма и протести.