62

Гост

преди 4 години

А в БГ си купуваш номера а те не са твои. Това е ***

61

Шаран-БГ

преди 6 години

Защо остана ПЪТНИЯ ДАНЪК ЗА АВТОМОБИЛИТЕ ?? Нали лъжливите политици се кълняха, че като въведат винетките, ще премахнат пътния данък !!! Не само че него не премахнаха , а и увеличиха винетките от 67 лв. на 97 лева!!! За "говорещите лъжи", които вземат месечно по от 5 до 7 хиляди лева, "бълха ги ухапала", ама за роба получаващ 500 лева - коя дупка да запушва по-напред ??

60

Шаран-БГ

преди 6 години

/Dies Irae/ В някой държави в Европа /за Италия съм сигурен/ е така !! Човекът си купува регистрационните табели с номерата.Те са си негови !! И той може да смени 5 коли - номерата остават в него! Снема табелите от колата, с която се разделя /бракува, продава/ и ги слага на другата, която става негова собственост. Естествено в полицията се презаписва "новата" машина. Ама във Велика България се създава излишна работа на администрацията и се дерат пари от народа !!!!

59

Шаран-БГ

преди 6 години

/Dies Irae/ В някой държави в Европа /за Италия съм сигурен/ е така !! Човекът си купува регистрационните табели с номерата.Те са си негови !! И той може да смени 5 коли - номерата остават в него! Снема табелите от колата, с която се разделя /бракува, продава/ и ги слага на другата, която става негова собственост. Естествено в полицията се презаписва "новата" машина. Ама във Велика България се създава излишна работа на администрацията и се дерат пари от народа !!!!

58

Dies Irae

преди 6 години

До Какво е регистрацияВ противен случай се получава извращението - купил си номер който не е твой. Води се на колата, но когато сменя собственика си то и се сменя и номера, като на новия собственик се вади нов номер. Ако искат да няма номер за шофьора, просто при първоначална регистрация на МПС да се издава номер на колата и този номер да се прехвърля с нея на новия собственик. Тази кола не се въвежда сега в обръщение както е при първоначална регистрация, тя просто сменя собственика си.

57

Dies Irae

преди 6 години

До Какво е регистрацияДали ще взимаш табелите от държавен *** 1 или 2 е все тая. Въобще трябва да се премахне ваденето на табели при купуване на автомобил. Просто като отидеш за книжката да ти дават 1 номер и да си караш с него. Като сменяш автомобила прехвърляш номера и това е. Така или иначе не може едновременно да караш 20 коли. При нужда (фирми) да си купуват 10,20 или колкото номера им трябват. За всички ще е по добре.

56

Dies Irae

преди 6 години

За държавата няма значение коя кола карам. Въпроса е да си платя номера, да си плащам застраховката и собственика на МПС-то да плати данъка за него. Да нотариусите трябва да почнат да дават информация на държавните институции за сделките и съответно те да си отразяват всичко автоматично без да те занимават. Въпроса който следва е тогава за какво досега нотариусите събираха такси и каква точно дейност извършваха като информация не стигаше до държавата и пак гражданина трябваше да губи време?

55

Dies Irae

преди 6 години

До Какво е регистрацияБи трябвало номерата и застраховката да не са за МПС, а за водача. Така и така сега купуваш номер. Той да си е твой докато не го върнеш. Защо трябва колата като си сменя собственика да и се вади нов номер и стария да се унищожава? Като си продадеш колата сваляш си номера и го слагаш на новата която взимаш, така или иначе не ги бърка номера на коя кола е след като като стане престъпление, по номера излизат твоите данни. Просто поредната схема за данъци.

54

Какво е регистрация

преди 6 години

Би трябвало КАТ да се изключи от процеса на регистрация и табелите и документите за колата да се получават от общината.

53

Какво е регистрация

преди 6 години

Нормалната ситуация е след като си купиш колата и подпишете при нотариуса, инфото за сделката да се изпрати на КАТ и на общината от нотариуса, за дилъра не знам. Общината трябва да ти я регистрира на тази база и да започне да ти начислява данък МПС, като не би трябвало да ходиш до общината. В КАТ трябва да се отиде за нови документи и евентуално нов номер, но вече би трябвало да е отразено в КАТ, че колата има друг собственик.

52

Какво е регистрация

преди 6 години

Първо си изяснете какво е регистрация и после пишете!В България има три регистрации.Първата е при нотариуса, ако купуваш кола на старо, а при нова кола не помня какъв документ получаваш от дилъра.Втората регистрация е в КАТ, а би трябвало това да е третата регистрация, защото колата може и да не е в движение и само сменяш собствеността. С тази регистрация получаваш правото да се движиш по пътищата.Третата регистрация е в общината - регистрация на собственост на МПС

51

Ала Бала

преди 6 години

Защо КАТ да регистрира колите? Нали данъците се плащат в общината? Купуваш кола, монтираш си твоя номер и то здраво, да не падне от дупките, да не го монтират в КАТ некакви, за пари, пращаш онлайн документи в общината, плащаш си данъка и застраховките и точка. Получаваш си документите от общината по пощата и караш. Така е по света. И там има бюрокрация. Ама като нашата, дето те разкарва по разни гишета с некомпетентни и надути лелки, хванали ...за шлифера.....

50

Dies Irae

преди 6 години

До Ала БалаДа не говорим, че застраховката се прави на водача в нормалните страни, а не на МПС! И така ако имаш 2 коли трябва да имаш 2 застраховки в БГ, а в нормалните държави се застраховаш само себе си и може да караш 100 коли. Да не говорим, че там се гледа и дали си имал ПТП-та и тн. а тук всички на общо основание. И ако колата е по мощна автоматично по висока застраховка.

49

Ала Бала

преди 6 години

Само в България се извършва пререгистрация на вече регистриран автомобил и то къде в КАТ. В белите държави купуваш си за първи път кола, купуваш си номер, от ключарския магазин и е твой завинаги. Продаваш колата и си сваляш номера. След това си купуваш нова и си монтирани твоя номер. И така докато си жив. В БГ хем си плащаш номера, хем не е твой. Ако ти падне по дупките на нашата пътна мрежа, трябва да си купиш нов. Що? Ами ако съм дал 7000 лева за специален номер с 5 еднакви цифри?!?! Дране

48

Dies Irae

преди 6 години

Нали щяха да намаляват административната тежест? Май май както с магистралите, както с картела за горива и тн. Само празни приказки! Въведете най накрая електронна система каквато има вече в Камерун и Зимбабве (ако тиквата може да ги намери на картата) и да излизаме от каменната ера и да се свършва с 800 000 държавни *** който висят по гишета да симулират дейност. Да не говорим, че са като часовник - в 10 и 45 им се скапва системата и няма как да работят до 4 и 55 когато вече си отиват!

47

Dies Irae

преди 6 години

Пак бумащина, пак изкуствено създаване на работа на администрация и такси. Какво толкова сложно има? Нали договора се подписва пред нотариус? Той нали взима пари (макар, че никой не може да каже за какво точно?) Просто когато се подпише договора за продажба нотариуса да подава документите в КАТ! Или вариант 2 - да се съкратят всички по гишетата, да се мине вече в 20 век и да позволят подаването на искане за регистрация на МПС да става през едно изобретение от миналия век - ИНТЕРНЕТ!

46

Бъчва

преди 6 години

Преди 2 години си купих кола в Германия,докато бачкам там. 2 месеца по-късно се прибрах в БГ. До Калотина нямах никакви проблеми,но те винаги започват от там. Първият ректьор ме прати на някакво си там гише да платя.....МИТНИЧЕСКИ МАНИФЕСТ.Та от гишета си поискаха сумата от 16 Евро за ....Манифеста де. Естествено не получих никакъв документ. При регистрацията ме ощипаха още 20 лв.,че не съм регистрирал в срок от 14 дни след покупката,въпреки ,че още си бях в Германия. Държава хранещи се такси.

45

Ко

преди 6 години

Ко каза,ко?

44

Аз

преди 6 години

Напълно съм съгласен ,като купиш автомобил регистрираш го на свое име,апосле ако искаш хвърлиго в морето ,навсякъде по света е така,самоние сме най големите тарикати,защо ще пълня гушата на държавата, апосле ревем пенсейте малки пари няма ,ами няма защото Българинат винаги гледа да мини гратис е няма такова нещо

43

Анонимен

преди 6 години

Хазната е празна как да я напълним? Това е въпрос с повишена тредност за гърбавите! Но ето че измислиха начин за сваляне на още една кожа на и без това оголелия обоселия и прояден от мизерия българин. Това което са го измисли ли няма да навреди на богаташите а ще удари тези които с 20 годшният си автомобил ходят от селото до града за лекарства и храна! От селото до града ако нямаш автомобил никога неможеш да стигнеш тъй като автобусите които се движеха останаха при бай Тошо в гробищата.