10

Един от Северозапада

преди 6 години

Продължение. Литър мляко се изкупува от Производителите, да не цитирам кои, по-евтино от половин литър минерална вода, да която разхода е само пластмасовата бутилка и електоенергията, както и заплатата на работниците, разпределена върху десетки хиляди бутилки месечно.За сравнетие, в Германия, Бавария , само със 7 крави даващи мляко и собствена земя за пасища и фураж, 4 членно семейство има доста приличен стандарт на живот, макар че сградите са на по 150-200 години, и в селото, но поддържани.

9

Един от Северозапада

преди 6 години

До каубой Приятелю, напълно те поддържам, в мнението ти! По време на " черния социализъм" , във всяко село имаше кравеферма, а в млекозавода на града ни само за ден влизаха 250 тона /двеста и петдесет/ краве, козе, овче и биволско мляко.А по магазините бе оскъдица. Сега крави няма, в село по 2-3 на частно или по най-много 10 на някой частник, и то-рядко, а пълно с кисело и прясно мляко по рафтовете. А, да. Едно време сухото мляко даваха само на малките теленца, а сега ние сме теленцата.

8

До 6

преди 6 години

Собственикът на ''мероне'' например,всеки ден внася мляко с цистерни от Германия и Австрия.Предполагам,че има и други фирми,които го правят.

7

Анонимен

преди 6 години

Това с кравите сигурно е вярно.Прилича ми малко на това със самолетите в Турция. Турция произвеждали самолети, като ги попитат "Къде са ви заводите за самолети?", ами то заводи няма. Е как така?

6

Анонимен

преди 6 години

Българинът е слаб търговец. Вода гази жаден ходи. Както казват евреите "Ние от пустинята правим градина, вие от градината правите пустиня".

5

Киро куфражиста

преди 6 години

Бях в Китай преди 2 години. Пътувах из доста места и бях очуден от бранда на Момчиловци. Навсякъде имаше реклами, в метро, автобуси, а пък аз се чудех каква е тази марка при положение, че в България не е позната. Да закваска няма, нито пък е кой знае какво. Но всичко е маркетинг, пък и за китаеца вкуса е уникален като се има впредвид, че храната им не е много добра. Ако го бяхме научили това да го направим сега щеше да изнсасяме, вместо това гледаме отстрани и цъкаме като четем приходи 1млрд

4

aidede

преди 6 години

То и в Япония уж бяхме известни с киселото мляко и като отидох и никой нищо не е чувал за него и никъде не се продава.

3

Анонимен

преди 6 години

хубавото ни кисело мляко не съм го виждал от много години но си спомням какво е

2

Анонимен

преди 6 години

Глупости!В китайския град Янтай си купих българско кисело мляко Момчиловци.Малка кофичка за 1,50$.Няма нищо общо с кисело мляко.По късно го пробвах да го ползвам за подкваска,нищо не става.Защото няма ,,Bacilus bulgaricus''.

1

Анонимен

преди 6 години

Освен със съдържанието, напоследък (месеци наред) започвате да приличате на жълтини и със заглавията си...