55

Анонимен

преди 6 години

Левски и Ботев са си били най-обикновени сепаратисти, дори по новите европейски класификации, спокойно може да им се лепне и етикета терористи.

54

до 55

преди 6 години

Естествено че е имало и държавата се е казвала Турция.Тя е имала администрация, държавни органи, правов ред, полиция, общини.Кажи ти каква е разликата, освен че е било преди 100 и повече години.Нали говорим по принцип.

53

есенец

преди 6 години

До АнонименЗа да отговориш какви са били Васил Левски и Христо Ботев, най-добре погледни действията им. Те са били сепаратисти, защото са работили за отцепването на територия от империята, това едва ли някой го отрича. А с военните си действия може да се характеризират и като още нещо, но то се вижда.

52

Анонимен

преди 6 години

До 54 Отговори по времето на Ботев и Левски имало ло е държава България? Ако отговориш на това и аз щи отговоря, какви са.

51

Анонимен

преди 6 години

Герберастчета, отговорете само на един единствен въпрос :Според вашите двойни стандарти Васил Левски и Христо Ботев борци за национално освобождение ли са били или терористи, внедрени в Османската империя.Благодаря.

50

Анонимен

преди 6 години

До 48 Виждам че вече се правиш на ***, защото нямаш факти. Всички знаем гражданската война , кой с кого се е биел. Питам кога е имало държава Каталуня , че говорите за отцепване, език , националност, култура, конституция ?Да вземем и ние тогава да делим градовете и ще ходите на плаж с Визи :) ***.

49

Анонимен

преди 6 години

Каталунците са непокорен и свободолюбив народ. Франко не е успял да ги ликвидира, въпреки геноцидът на който са били подложени градовете им, та някакви си червенобузи тлъсти европейски чиновници от Брюксел ли ще успеят да ги претопят.

48

Анонимен

преди 6 години

По време на Гражданската война в Испания и много българи са отивали да се бият на страната на каталунците срещу режима на Генерал Франко. Прочетете романа ОСЪДЕНИ ДУШИ от големия български класик Димитър Димов и ще разберет за какво става въпрос.

47

Анонимен

преди 6 години

По време на ВСВ именно каталонците и баските са били най-големите противници на фашиста Франко. И това не са голословни твърдения, а заключение базиращи се на факти, които всеки който си направи труда може да провери.В Баския и Каталуния живеят свободолюбиви хора, а не стадо овце, така че на Испанската корона ще бъде трудно да се пребори с тях.Борбата им така или иначе ще продължи и един ден ще се увенчае с успех.

46

Анонимен

преди 6 години

До 43По времето на ВСВ , НЕ Е имало държава Каталуня. Франко , не е ппробил никой. Там е имало конкретно лоби борещо се също за цяла Испания . Просто загуби войната. Това е гражданска война, а не между държави. Нещо бъркаш филма.

45

Анонимен

преди 6 години

В Кърджали също преди време искаха независимост, но Бойко даде пари на Доган и нещата се потушиха.

44

Анонимен

преди 6 години

До 42 АнонименИзобщо не ме интересува

43

варненец

преди 6 години

До АнонименТова за Ердоган, може и да има право, все пак нали и ние сме се цепили от империята навремето. И то дори не с референдум, а с чужда намеса отвън, т.е. може и да има основание за подобно изказване. Това ако гледаме от историческа точка.

42

Салвадор Дали

преди 6 години

Испанските фашисти си помислиха, че са спечелили Гражданската война. Е, никой жив народ не може да бъде държан в робсто и подчинение дълго време.Да живее Свободна Каталуния.Следва Свободна Баския!

41

Анонимен

преди 6 години

От 37 - КАКВО, НЕ МИ ХАРЕЕСВАТЕ МЕННЕИЕТО, ЛИ ?Ами така е, утре, Ердоганя, ако рече, "България е насилствено взета от нас територия", а сега, както вече са с русите, а онези им кажат "да, така е, дай да я делнем по полски", се надявам, че ще сте много доволни от живота.

40

Анонимен

преди 6 години

Задава се гражданска война в Испания. Свободата в Европа е само на думи. Навсякъде е диктат, ще стане страшно ....

39

Анонимен

преди 6 години

До 35 двоен стандарт е, защото ей сега, ако някое село на границата с Гърция ревне, да се присъединява към България, ще видиш много по-лесно и различни мнения. Ще има "нашите братя", "свободата" и такива ти, въпреки, че ако помолиш българин за помощ на пътя, най-крайните селчовци, ще ти забият един шамар.

38

Анонимен

преди 6 години

На другия ден след референдума щели да обявят независимост. Става весело но като поощряваш разпад в други държави накрая се връща и при теб.

37

Анонимен

преди 6 години

Какво като имат различен език или диалект? И *** в България имат ? И те ли да отцепят една част от България? Значи турците да отцепят и *** да отцепят , защото имат езици и от векове са тук ? Вие нормални ли сте бе ;):) Простоватите ви разсъждения , ще доведат до бела някой ден нас.

36

Анонимен

преди 6 години

"Испанският крал ги е поробил преди векове. Също както и руснаците, населяващи Крим."Тоест и България е "незаконна", ако се следва твоята логика. Като искат вън, да ходят вън. Те притежават цялата земя, плащали са си данъците, да сговорят дна сума и д сим я плащат известно време и това да е ...