13

до 12

преди 6 години

Истината е по лоша отколкото си мислиш.Имам колега на който на синът му се приискало да следва медицина.Колегата го вразумил като го пребил с атлас по анатомия на Синелников.И така днес вразуменият и неследвал медицина има добра работа и прилични доходи.Понякога и боят помага.Моят син не се наложи да го вразумявам.Сам взе решение да следва друго и днес също живее добре.Разумно решение взе момчето- в медицината днес хляб няма.Затова и няма млади лекари и няма и да има.

12

Анонимен

преди 6 години

Много същества в медицинската система не са за нападение, а за терминиране.

11

doftor ox boli

преди 6 години

Ne zabraviate che mantaliteta na biachite nad MEDIZI e resultat na locho vazpitanie, ne uvagenie kam medizinskite kadri, lochi zaplati i nedostiga na kadri.Lekarite ot krai vreme nikoi ne gi ebava za sliva.Zachtoto ochte po vremeto na tato becha podzeniavani i imacha po-malki zaplati ot vodoprovodchizite.Inache sa dlagni na vsichki nali,,Obchestvoto trebva da razbere che ako ne uvagava truda na lekarite skoro ste umirate v kachti bez da vi pogledne lekuvachtia lekar i ste stoite po opachkite

10

до 12

преди 6 години

Преди близо 30 години когато завърших 28 новозавършили лекари започнахме работа в града в който живея и работя.В последните 10 години обаче дойдоха и се задържаха 4 *** млади колеги.И понеже никой не учи медицина ,а който изучи гледа да бяга в чужбина ви казвам,че след 10 години няма да имаме лекари.Проблемът е в това,че следването и работата са тежки,а условията на труд и заплатите мизерни.Като остареем наистина няма кой да ни лекува.

9

Анонимен

преди 6 години

Лекарите и медицинския персонал са с изискваните,статут на мед.учреждения с умения,образования,стаж,назначения,атестации,разрешения-упражняване на длъжноста в професията,както и другите технически лица при другите професии общо взето,които не са неквалифицирана в раздел квалификаци както за работно място така и за упражняване на определени допълнителни работи по организация на процеса в обслужване на пациента като краен получател на продукта здравна помощ-осигуряване,а кой пише за туй с ръка,ум.

8

12

преди 6 години

И да ви допълня картинката- читав машинен инженер взема около 7000. Читав програмист 6-7000. Това е без приспаднатите данъци, същото важи и за лекарската заплата. Тоест, скъпи лекари любими, в любимата ви Германия най много вземат тези които създават продукт. Вие там ще бъдете техен обслужващ персонал а не като тук псевдобогове. Там ще подгъзвате на работещите защото лекарят не създава материални блага, той е слуга на този който ги създава. Айде ловете влака.

7

12

преди 6 години

А колкото за подгъзуването- нито е безплатно, нито е денонощно. Отивайте в германия като не ви изнася тук. Там ще си отработите за 3500 евро - колкото е средната заплата за лекарите. Но първо ще минете куп изпити а после ще видите какво значи подгъзуване. И да ви подсетя, наема на двустаен е около 1200 евро. Няма като тук да оперирате полуумрели баби от апендицит или да слагате диагноза рак на здрави хора, и после да се мерите кой ква кола си е купил от осакатените от вас българи.

6

12

преди 6 години

Проблемът е, че в българия все още има пациенти. Като останат само ония дето висят на тумби пред болницата с манарчетата под ръка и чакат да видят дали асан ще излезне жив или умрел, тогава и лекари вече няма да има. Така че, лекари, лекувайте пациентите, защото скоро ще останат само тия дето ви бият и тогава и вас няма да ви има.

5

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е в това ,че у нас все още има лекари.Като останат само врачки и гадатели такъв проблема няма да съществува.До 3650 дни всичко ще се оправи.Лекари няма да имаме и никой няма да се оплаква от никого-нито лекарите от агресивни пациенти,нито пък пациентите от лекарите.Сталинският подход винаги дава резултат!

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1------------------------------------Същите,които ви подгъзуват безплатно и деннощно.На което му се види края!

3

12

преди 6 години

А има ли пациент, който да не е бил обект на подигравка от медици?

2

Анонимен

преди 6 години

NE E MNOGO--DOFTORITE ISKAT,A NE POMAGAT NA BALGARITE,ZATOVA I ROMITE GI BIAT--VINOVNI SA -PODKREPYAM N-1

1

Анонимен

преди 6 години

Същите тези, които оставят пациенти да *** на 2 метра от входа на Пирогов ли?