8

Анонимен

преди 6 години

За всяка риба си има допуски за тежки метали, особено за океанските, ама нали сме "специалисти" особено неграмотните български журналисти, правят сензация. Кажете уважаеми журналисти, къде изследвахте рибата, лабораторията има ли акредитация за изследване на тежки метали в рибни продукти, има ли читава апаратура?Ако аз съм на търговцте и производителите/преработавтелите на тия "с тежки метали" над нормата риби, ще съдя журналистите, ще искам повторна проба и ако излезе, че е лъжа горко им?

7

СЕТ

преди 6 години

Поредното безсмислено вдигане на шум. От 12 проби в една има повече от допустимото. Останалите 11 са ок. И то ЦАЦА от Балтийско море, замразена. Това и да го търся не мога да го открия в магазин. Второ - замразена риба- кой по-дяволите купува такова нещо.Друго е по-интересно: Тая рибка дето я ловят рибарчетата по реките и язовири в БГ - тя колко вредни метали има. Що това не проверите - колко са чисти те. Ама не мръсотията, изпускана в нашите реки не представлява интерес за Активни потребители

6

Анонимен

преди 6 години

Няма ли най-после след някое подобно проучване и изследване да се излезе с КОНКРЕТНИ марки, магазини, фирми, вериги и т.н. Какво ме интересува, че от 10 кисели млека 8 са менте, след като не ги казвате с имената им?!

5

474

преди 6 години

Значи оловото, живака и кадмия , ако са НАД НОРМАТА - не може, но ако са ПОД НОРМАТА - може. Изобщо тази "норма" кой я определя и "нормално ли е в храната да има тежки метали?! Ако някой е на ясно, нека пише!

4

Анонимен

преди 6 години

те затова правят новата сьомга да съзрява за 1 година вместо за 2, в изкуствени условия. Там живак няма. Ама пък с какво се храни не искам и да знам....

3

Няма проблем

преди 6 години

А бе я си яжте какво ви се иска и не се падавайте на тези простотий.Трябва да ядеш всеки дан рибас тежки метали и след 50г. може да ти стане нешта.А и пенсионната система и ЗОК трябва да излезнат на плюс.Днес купих от Кауфлан скумрия .Фантастична е на скара.

2

шматка

преди 6 години

Марули с нитратиЯйца с фипронилМесо с хормони и антибиотициСирене с кредаХряб с ГМО пшеницаРиба с живакДа я почват тая война вече че не се издържа.Да сме гледали етикетите.Ами те магазините станаха като библиотеки ве ***.Всики чете етикети

1

Бай Иван

преди 6 години

Нали има хора в държавата които получават пари за да проверяват храната която се продава. Или да си търся някаква подвижна лаборатория за откриване на тежки метали, нитрати, фипронил, уран, и всичките му гадости с които ни пълнят храната.