26

Я

преди 6 години

Според закона цела Испания требва да гласува свободата им, т.е. други да избират вместо тех. Естествено че сами следва да решат съдбата си. Още повече че като народ стават все по-малък дял от населението на Каталуния заради имиграцията от по-бедните испански области. Вече са много под 50%. Но ще ги спаси силната им мобилизация за референдума. Ако сега не се откачат от Испания, никога нема да успеят. Все едно българите да гласуват на референдум в Османската империя но да са 30% в земите си ...

25

Наблюдател

преди 6 години

Всеки народ има право на самоопределение. Никой отстрани не може да разбере какви са дълбоките проблеми на Испания. Така че каталунците най-добре знаят защо искат да се отделят. Не им давайте наклон.

24

Анонимен

преди 6 години

Стойков - президент на Каталуния.

23

Анонимен

преди 6 години

Каталуния е с площ колкото Бивша република Македония. Около 30 хиляди кв. км.

22

Анонимен

преди 6 години

Дайте им референдум сами да се откажат от независимост. Шубета са като шотландците. Ще организират по сто референдума и ще се броят, вместо да обявят независимост и да са готови за последствията.

21

до viva Espana

преди 6 години

Каталуня е с население и площ колкото България. Ако не беше този светъл ден, който е днешния, едва ли щеше да викаш да живее Турция и Султана...или кой знае.

20

Анонимен

преди 6 години

това демокрация никога не е имало и няма да има всичко е пари и интереси оправдавни по медиите с много лъжиза косово може - за каталуния и крим неможе- айде стига надприказванеясно е че ще направят всичко да ги смачкат и няма да им дадат оръжие като на косоварите а после да им пратят "миротворци" за да ги опазят - това си е обикновенна гну.сотия в краварски стил

19

Анонимен

преди 6 години

Испанската конституция е писана от диктатора Франко. И за декорация - един измислен крал, а баща му избяга заради корупция.

18

Анонимен

преди 6 години

Испанската конституция е писана от диктатора Франко. И за декорация - един измислен крал, а баща му избяга заради корупция.

17

Анонимен

преди 6 години

ИСПАНИЯ НЕ ИСКА ДА ИЗТЪРВЕ КОКОШКАТА, СЪС ЗЛАТНИТЕ ЯЙЦА.

16

Паметлив

преди 6 години

Ако не се лъжа,наскоро в Барселона имаше и многохиляден митинг за приемане на повече "бежанци"!Значи тия са готови да станат Халифат Каталуния.Исабела и Фернандо се въртят в гроба-700 години Реконкиста отиват нахалост,заради някакви отк.ач.алки!

15

Solar Power

преди 6 години

Ето и поредната глупост която потвърждава моите думи:Морска Администрация" - Министерство на транспорта, информационните технология - офис София :)Смешка даже и море няма в София. Кви го дирят тез итам ?! Това министерство трябва да е във Варна,Бургас,Русе. После не се сърдете защото в БГ става римлянизация в провинцията !

14

Solar Power

преди 6 години

До месиМного са си прави каталунците. В България е същата работа. Всички приходи всичко се съсредоточава само в София. Останалите райони стават още по бедни. Хората там напускат защото няма какво да работят и отиват и те в София. Аз например съм за разделяне на България. Искам си Търновското царство. Защо всички пари в София. Това метро един път не съм се возил ... маса милярди. И борко разходи се в провинцията виж пътищата. Храстите отстрани са изяли по 3 метра от пътя. Стига София и Южна БГ !

13

Анонимен

преди 6 години

Хората искат Свобода, а не номенклатурни заменки на понятието и общоевропейска фашистка диктатура.

12

Еврпоейски фашизоид

преди 6 години

"Всеки демократичен референдум несъответстващ на атлантическите и еврогеейските ценности е незаконен и противоконституционен"Из "Наръчник на брюкселския чиновник"Справка Крим.

11

Анонимен

преди 6 години

Доста истини им спестяват на каталунците лидерите им. Тоест по-скоро ги заблуждават: като че например ще си останат част от ЕС, което е пълна лъжа. И вследствие на излизането им от ЕС всъщност ще им се скапе и индустрията, на която в момента много разчитат. И чудно как не са прибрали още никой катунски (не е правописна грешка :) ) лидер за сепаратизъм. Време е за активиране на член 155 от испанската конституция и да се приключва с цирка!

10

Анонимен

преди 6 години

Лошото е че хората се побъркаха. ..Все не им стига . Все искат повече. Преди ВСВ в Испания тече гражданска война...Всичко почва по-малко да се повтаря. Какво ви става бе хора ? Ако не харесвате този живот ...питайте хора участвали във война , какво е там. Ще ви кажат, че живота сега е прекрасен и да му се радвате. Стига с тая агресия.

9

меси

преди 6 години

Ако това стане аз изчезвам.С кого ще играе Барса с Еспанйол всяка седмица,що за глупост.И всичкото им такова на каталунците.Това ако беше в Русия до сега Путин да е изпратил танковете да газят наред.В САЩ няма как да стане,щото още преди някой да се сети за референдум,ще изчезне без да знае че изчезва щото в бъдеще е щял да си помисли нещо.Време е германската машина да се задвижи.Имахме либерализам,популизам време е за реализам.

8

Башар Асад

преди 6 години

Сажд веднага да въоръжат умерената каталунска опозиция и да им изпратят инструктори. Откъде накъде тоя испански крал, тоя сатрап и диктатор ще хвърля варелни бомби и ще избива деца! Употребява ихимическо оръжие - всяка сутрин пъррди в банята. Ама ха! ООН да се самосезира.

7

Анонимен

преди 6 години

"Да живее кралят, да живее Испания, да живеят бурбоните!"Със същия успех можеш да агитираш и за татко Барба и барбароните.