49

Ядосан

преди 5 години

Дано само свещи да си купувате бъдете проклети само пари търсите даите ни работа нени крадете и мъчете проклети бъдете да гледате вашите деца и внуци как се чудят да намерят пари да бъдат наи беспарични..

48

srboja

преди 5 години

До Край ti koga si ot nis do beograd?kude tam plastas 8 evro?nesto ne mi e jasno

47

анонимен

преди 6 години

сега пък са измислили електронни винетки а цените си остават пак съштите неможе ли да ги намалят или да ги махнат е как ште ги махнат като някои хора си пълнят джобовете така от народа а иначе немогат да видят какви са пътищата и да ги оправят

46

Анонимен

преди 6 години

Рекет даден, рекет приет!

45

111

преди 6 години

До ВескоСпоред това количество гориво което използваме за 1 година ,ако отделим 0.02 стотинки за държавата ,ще има доход от около 100-200млн лева годишно.А с винетките и ТОЛ системата тези доходи ще са около 1.5млрд лева годишно.Така че сам сметни тази твоя "умна" идея дали ще бъде доходна за държавата.

44

Анонимен

преди 6 години

Васе, в момента 1 лев от всеки зареден литър бензин или дизел отиват като акцизи, данъци в бюджета. Мислиш ли, че ако отиват 1.02 лв нещата ще са по-различни?

43

Анонимен

преди 6 години

Досега ако на преминаващ през страната "германец" държавата му прибира пари за 1 седмична или 2 седмични винетки (15-30 лв), след многомилионната инвестиция същият за тол системата същият ще плаща 2 еднодневни винетки или 10 лв. Т.е. държавата от лекотоварния транзит ще е твърдо на минус.

42

ssdd

преди 6 години

До ВескоОчевидно защото ще донесе по-малко доходи от сегашните.Ето ти формалната причина.

41

Веско

преди 6 години

Сигурно има някаква формална причина, но винаги съм се чудил. Защо не сложат 2 стотинки на всеки литър гориво за пътищата и край. Който кара повече и по-тежка кола, съответно по-голям разход, плаща и повече за пътя.Толкова е просто, че явно е незаконно.

40

дърабъра

преди 6 години

До 111тол таксата ще е само за тежкотоварните

39

Никк

преди 6 години

Не ми е ясно защо да има и електронни винетки и тол-система едновременно!?Нека всички мпс-та имат електронни винетки и чрез камери да се събират глобите.

38

Анонимен

преди 6 години

Цената на винетките вече веднъж беше обявена за незаконна, ама не ги намалиха.Сега на какво основание е същата? Нещо променило ли се е?

37

111

преди 6 години

Интересно сега като сложат ТОЛ такси на 80% от пътъщата ,това означава ли ,че винетките ще отпаднат или просто ще ни друсат с по две такси за всяка пътна мрежа ?

36

Един българин

преди 6 години

До: номер 11 (Край)В Сърбия умнико, има само тол такси на магистралите, обаче по всички останали пътища на Сърбия се пътува безплатно и няма никакви Винетки/Mинетки!А да, не е за подценяване и факта, че със свещ да търсиш няма да намериш кьopaва дупка, за разлика от нашите пътища!!!

35

Анонимен

преди 6 години

Тогава вече ще почнат здраво да се крадат регистрационните табели на колите-слагаш върху твоя фалшивия и караш-при техн преглед си с и с твоя

34

я

преди 6 години

Пак искат заковани пари....е как не им стигна, не наядоха се.

33

Спок

преди 6 години

Контракс са проводници на тази далавера . Точно копие на Унгарския модел, но с огромен обхват

32

Анонимен

преди 6 години

Искам да си плащам но за пътища а не за колите и хотелите на крадливите мутро-политици. Не искам да плащам на доган хеликоптерите, островите и яхтите, на свинчо шкембето или на *** милиардните сметки. Искам да плащам за пътища. Нали 50% от бензина е акциз за пътища. Освен всичко и ДДС на акциза плащам. И винетка и данък и какво ли още не.Но тези пари потъват в измами вместо да се ремонтират и строят пътища. У нас пътищата струват 5 пъти по-скъпо отколкото в Германия а се рушат 3 пъти по-бързо

31

Мен

преди 6 години

Във всяка една държава пътната мрежа се плаща. Само ний българите искаме да минем метър и да имаме хубави пътища без стотинка да дадем. Цената на винетката е приемлива, даже ниска. Стига ревали.

30

Питам се,

преди 6 години

Що за хора сме българите? На толкова тормоз и живот...но не би издъжало.