104

дядо Илия

преди 6 години

Не забравяйте,че има и москвичи и трабанти които са евтини и стари коли като за нас БЕДНЯЦИТЕ искаме наще коли да са БЕЗ ТОЛ ТАКСИ не да ги приравнявате с БМВ та и Мерцедесите и айдеее щом си на пътя с ТРАБАНТА плащай голямата пътна такса която струва колкото цялата стара кола която си крета какт дядо ходи бавничко и не поврежда пътната настилка както тежките коли

103

Farda

преди 6 години

100 procenra laja.Bg toll system ste bade kato v Italy i France. Za ukrasa ste ima besilki na Pavlova i vsichki drugi, koito sabotirat pechalbite na bg narod ot transporta prez rbg...

102

Анонимен

преди 6 години

Плащане за време е по-добре. Така се разпределя цената и се уравновесява за всички. Има некаква средна стойност по-ниска. Мисля че така трябва да остане.

101

дърт

преди 6 години

До АнонименНе съди за другите по себе си!

100

и

преди 6 години

Защо наричате измислицата ТОЛ система? Къде виждате ТОЛ такси? Това е некакъв опит за замяна на винетките, който даже не е толкова иновативен. По света се плаща за изминато разстояние, а ние понеже сме по-умни и различни ще плащаме за време, за да се изпотрепем още.

99

Анонимен

преди 6 години

"четвъртокласната пътна мрежа ще остане безплатна" - Това означава че всички пътища ще са безплатни, така ли ? Що ли не мога да им хвана вяра на мошениците ??!?!

98

от АПИ

преди 6 години

Тази новина е фалшива. Проверявайте достоверността на новините, които копирате.

97

Анонимен

преди 6 години

Отделно в момента КАТ , НЕМОЖЕ да следи всички коли дали са платили , когато карат. Аз познавам доста хора , които редовно карат без винетка на бързо. Тази система , ще доведе до много глоби или ще принуди всички да си платят винетка та. Което реално е самоизбиване на системата.Не виждам над какво ревете.

96

Анонимен

преди 6 години

До 102Това , не е платена магистрала , а винетка. Бъркаш нещата. И сега плащаш , за да караш на всякъде. Тази система е същата просто сама следи и няма лепенки по прозореца . Кое не разбра ? Коя е тая бяла държава , която няма никакви пътни такси / освен Германия / ...Ама те не са само бяла ...Ами най - богатата в европа.

95

Анонимен

преди 6 години

Отново внимателно се пропуска ГЛАВНИЯ въпрос - защо трябва да се плащат И винетка, И ТОЛ-такса. Нито един пример за държава, в която да се плащат и двете такси. Цитираме Сърбия, ама там се плаща само по магистралите, по другите пътища - не. Австрия е също така. В Унгария се плаща винетка и НЯМА такси по магистралите. А ние ще си ръсим и такса за платените пътища, и такса за безплатните...

94

Анонимен

преди 6 години

2019та е късно даже. Не знам за какво се мрънка пак... Най-големият плюс е, че е от дата до дата, а не от 1 януари до 31 на другата година. Отделно, ако се наложи отиване и връщане инцидентно до друго населено място ще се плаща за един ден, а няма да сме задължени да взимаме седмична. Още в началото трябваше времетраенето им да е по-гъвкаво. За тировете пък съм още повече ЗА. Омръзна ми като карам пред мен да се появи претоварен тир, движещ се с 10км/ч по завоите и на прав участък да надъни 90..

93

Анонимен

преди 6 години

Когато пътувате трябва да има алтернативни пътища които да са безплатни. Така е в белите държави. Щом не искам да пътувам по магистралата ще пътувам по алтернативният безплатен път. Например вместо по магистрала Тракия мога да пътувам по старият двупосочен път както е тук в Норвегия. Какви са тези третокласни и четвърто класни пътища това сигурно са пътища за конски каруци?! Както винаги при вас слагат каруцата пред коня а народа тегли и коня и каруцата! Да ви *** управниците!

92

Путев

преди 6 години

Котьоо.. по 3 камери на всяко място.. на хиляди места по села и паланки. Каква баница е това, котьоо... тия камери как се повреждат, как трябва да има поддръжка.. малеййй... какви десетки и стотици милиончета ще се цоцат всяка година от фирмата изпълнител..

91

Анонимен

преди 6 години

Браво ! Най-после всички гратисчии, ще останат в миналото. Само така мачкайте мрънкачите и авантаджиите. Като нямаш пари , няма да караш. То и магистрали , не ви трябваха ...Ама сега не можеш да се разминеш от коли там. Аре духайтее супата пинковции.

90

Ivo

преди 6 години

До ЧОВЕКИма алтернатива.... пеша, колело, междуградски автобус, влак.....Колата е привилегия и трябва да си остане така.

89

П.Петров

преди 6 години

Всъщност това не е тол система, а електронна винетка, за която ще бъдат изхарчени още много пари, от които ще се приберат още едни комисиони от ГЕРБ!По никакъв начин няма да се таксува различно пътуването по магистрала и пътуването по второкласен път.

88

ЧОВЕК

преди 6 години

НЕ МОЖЕ 80 % ОТ ПЪТИщАТА ДА СА С ТАКСА, ЗАщОТО ТАКЪВ ПЪТ ТРЯБВА ДА ИМА БЕЗПЛАТНА АЛТЕРНАТИВА. В ЦЕЛИЯ СВЯТ НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ.

87

Анонимен

преди 6 години

До @93. Ако македония и Сърбия ги имаш за "света", съм напълно съгласен. В EU само 4 държави нямат изградена система за пътно следене. В Азия, положението е значително по-зле, но не бих сравнявал България с Ирак, Ливан и др. В Америка пътното следено от години е изпреварило и най-смелите очаквания на хората. + Да оставим на страна, че трафик камерите, които в моемнта са инсталирани по българските пътища, вършат точно същата работа. Следят колите. Разликата е, че тарикатлъкът ще е малко.

86

Анонимен

преди 6 години

Само не рабрахме унищожаването , кое е ? Че искаш да караш , БЕз да си плащаш винетка ли :)) То такива като тебе унищожават държавата. Дето крият данъци и такси от всичко , а после искат Немски стандарт.

85

Анонимен

преди 6 години

Браво на гробарите , така се прави, унищожавай и съсипвай народа