47

Анонимен

преди 6 години

До seiraНезнам какви промени се готвят и кога ще влязат в сила, но аз след няколко години си изплащам инвестицията. И най-важното парите са ми защитени, няма да ми ги вземат като от КТБ, хипер инфлация или по друг начин. Сега дори цените да паднат и да продам имота пак съм на печалба, но най-вече спокоен.

46

Анонимен

преди 6 години

До seiraКакви да са тези данъци, засега са само хипотези. В България се плаща плосък данък 10% за всичко. Може да се увеличи данък сгради и такса смет, но едва ли ще е грандиозно. Ако се увеличи само за инвестирали в имоти /как ще се определят не знам/ си е чиста дискриминация.

45

Анонимен

преди 6 години

Защо да си продавам имота някога. На ден, за 4 човека, може да изкарам по 100 лева, след всичките разплащания. Пускай туристи през лятото и чат-пат през зимата. И какво като стои празен в 8 от 12 месеца ? Аз пак си изкарвам парите, но главоболията са далеч по-малко, за далеч повече пари.

44

Cream

преди 6 години

Sofianci sa se prenesli na toplo, chisto i spokoino v grobisteto.

43

seira

преди 6 години

А, НЯКОЙ ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СЕ Е КАКВИ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ СЕ ГОТВЯТ ЗА "ИНВЕСТИТОРИТЕ" В ИМОТИ, КОИТО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ЛИЧНО И НЕ СЕ ОТДАВАТ ОФИЦИАЛНО ПОД НАЕМ?!САМО ОТКРОВЕНИ ВЛАГАТ СВОБОДНИ СРЕДСТВА В ИМОТИ!!!ПАРИТЕ СА "ПАРИ" (КАПИТАЛ), КОГАТО СА В ПОСТОЯННО ОБРАЩЕНИЕ ...

42

Анонимен

преди 6 години

Само това се говори между сьседи приятели познати как Бьлгария се обезлюдява и всичко бяга на вьн а брокирите на всякакви нови ни убеждават колко са тьрсени имотите от страна на милионерите!Пардон, на хората!

41

Анонимен

преди 6 години

Най-добрр човек да си купи къща. Най-добре във Виена...

40

Св

преди 6 години

Не съм казвал никъде за манталитета само в панелните сгради. Просто там вече се превъртяха няколко поколения. Същото е и в старите тухлени сгради. Не харесвам и новото строителство, но малко или много е по добре откъм инсталации, и още не е пропито с битовизмите. Понеже съм живял и в трите вида сгради, от няколко десетилетия ги и обследвам, влизал съм в стотици жилища и имам поглед поне от тази част... но всичко опира наистина до поддръжката, а като липсва се стига до там.

39

42

преди 6 години

Във Варна е същото. На ви глобализъм, всичко почти избяга оттук, а жилищата стоят празни отдавна. А от други страна брокери ни обясняват, че цените на имотите ще стават все по- високи...Смях и трагедия.

38

До Св # 58

преди 6 години

Виждала съм неотстранени последици от теч с 30-годишна давност, пропито в плочата съдържание на мръсен каменинов канал (в кухня), баня с боядисани с блажна боя стени - в резултат стената със съседния апартамент е с консистенция на халва и е на един ритник от срутване... Нищо не може да ме убеди, че централнософийските мизерници превъзхождат когото и да било, но проблемът е в това, че на всички тях - без значение къде живеят, им се ПОЗВОЛЯВА ДА СА ТАКИВА - АБСОЛЮТНО БЕЗНАКАЗАНО!!!

37

До Св # 58

преди 6 години

А вие защо мислите, че манталитетът на живеещите в тухлени сгради е различен, или там всички са академици?? От личен опит мога да кажа, че в центъра на София живеят гигамизерници. Това, което ги отличава от хората в панелните квартали е само изключителното самочуствие. Всички се дължат като първи братовчеди на кралицата, а живеят в невъобразима мизерия.

36

Св

преди 6 години

Бъркате гаранционен срок, със срок на експлоатация! Бъркате набиране на якост на бетона, и най - слабото звено на веригата - откритите метални сглобки (заварки), които нямат нищо общо сякостта на бетона. И проблема е не само там, проблема е и в манталитета на самите живущи там, виждал съм откъртена плоча в банята от неотстранен теч 30х20 см. след ревизията. Лъжа е, и че не ръждясва арматура, в незащитен бетон. И познавам счетита в строителни фирми, само актива и пасива нагаждат и ДДС-то!

35

Re: 52

преди 6 години

След като тези 3- семейства с голям %, решиха да нямаме Фонд ремонтни дейности и Правилник за Вътрешния ред - ОС-я се обезмислиха. Разбирате ли те решават, няма Правилници, няма ОС - не можем да вземем решение. Не можем да ги осъдим, защото не знаем какво се плаща, нямаме 6 год. отчет на касата.Хайде да погледнем и усложнената процедура за законността на едно ОС.Не са разгледани редици хипотези в новия ЗУЕС.Законът е длъжен да защитава правата на хората. А не да диалогираме с неадекватни хор

34

Re: Re: 52

преди 6 години

Ще Ви посоча къде е слабостта на новия ЗУЕС: решенията на едно ОС се определят съгласно % притежавани части в сграда. По този начин от една 5- етажна сграда, се дават права на 2- собственика с 300 кв. и един собственик с 300 кв. Хипотеза - те решават да не се поддържа сградата и надделяват над останалите 10 семейства с по малки апартаменти. Отнемат се правата на 10 семейства, които плащат повече такса вход. Дават се права на малцинството, което има по-малък принос в касата. ОС се обезмисля.

33

Анонимен

преди 6 години

До 54Да, винаги ще има такива, които да отказват да плащат или прочие. И в нашия вход има такива, но като се натрупат сметки и се дават на съдия, че имат задължения и не плащат и той вече отсъжда частен съдебен изпълнител да оцени неща на същата стойност. Като цяло още с получаването на призовката и идват да си плащат, за да не се стига до оценка на вещите им. И България няма да изчезне. Сами виждате как и на Запад започва лека-полека да става като в България. Неизбежно е! Човекът еволюйра.

32

RE: 52

преди 6 години

Да, прав/а сте, споделям написаното от Вас. Но когато съзнателно се руши, когато липсва битова и обществена култура, когато цари агресия, включително и пасивна чрез отказ от плащане. Имам съсед който казва: (имам пари, но няма да го направя), и всичко това подкрепено от Закона - депутати, съдии, общини - то тогава проблемите в една държава са много сериозни. Имаме болно общество, следователно въпрос на време е БГ да изчезне от картата. Всеки търси красота, сигурност, законност и ред.

31

вергил

преди 6 години

До Благодаря Ви, ВергилЕдин приятел си направи къща от дървени конструкции и е много доволен.Другият вариант е да се купи някоя къща ,построена през 80-е и началото на 90-е години и да й се направи ремонт.Тогава се построиха доста къщи,при които качеството е доста високо.

30

Анонимен

преди 6 години

Мисля, че всички спорове къде било по-хубаво за живеене са напразни. Хората са различни и имат различни предпочитания. Познавам хора, където са от село и на село си им харесва, познавам и такива където са израстнали в центъра и са свикнали на шумни места и не им пречи. Всяко едно местоживеене си има плюсове и минуси, важното е като теглиш чератата да е нещо което харесваш и живееш без проблем.

29

Анонимен

преди 6 години

Важното е, че общината продаде всичките си апартаменти на безценица.Сега няма как да се погрижи за хора в беда

28

RE: Пантера, Буе 27

преди 6 години

Забележете, казват че нямат пари, а в нашия случай, притежават апартаменти по 200 кв., генерират стотитици хиляди от бизнес, имат по 2-3 имота, вили и къщи, и все са бедни. Ролята на жертвата. Като нямаш пари, живееш другаде.Като им обясня, че хората на Запад, живеят под наем, сменят по няколко имота, заради месторабота, се сърдят.Вината е в Законотворците - ЗУЕС, ЗУТ, Общини. Защото не се извикаха експерти с години опит, като гражданско сдружение против корупцията и незаконното строителство!