29

Уважавай хората

преди 6 години

Съгласен съм, че автобусите за чужбина не могат да спират на сегашните автогари.

28

Уважение!

преди 6 години

Съгласен съм със Светата църква!Има си автогари, където автобусите да спират.

27

възмутена

преди 6 години

Освен автобусите от площада трябва да изчезнат и платиния паркинг, както и паркинга на НС! Площадът трябва да е изцяло пешеходен и никакви коли да не се допускат около храма! Най-красивия площад в София е превърнат в обръщало и паркинг! Безобразие! Много лесно може да стане, като поставят анти-паркинг красиви колчета на пъдстъпите. Лошото е, че никога няма да го направят, защото не искат да си развалят рахатлъка (тези от НС) и печатницата за пари, каквато е платения паркинг......!

26

Обективен

преди 6 години

Едно преместване на началната/крайната точка на пътуване на тези автобуси от АЛ.Невски някъде другаде, значително ще намали броя на пътуващите туристи с тях, поради специфичният преобладаващ състав на тези туристи.

25

Иновации

преди 6 години

Винаги има начин. Ще е по-кресиво до катедралата да няма автобуси. Вариант е да се покрие реката между стадиона и Орлов мост или по-надолу. Ще се отвори място, има транспорт, но цената ще е доста висока. В много азиатски държави това е практика, през София минават няколко реки и има потенциал за нови паркинги, градинки и т.н.

24

?

преди 6 години

До Анонимен 20Колега посочи ми едно "много широко място в центъра на София", което да става за автогара. Нека сме реалисти - тези места отдавна са застроени.

23

Факт

преди 6 години

По-удобно място от площада до Ал.Невски няма, факт!

22

Анонимен

преди 6 години

Всеки, който е пътувал с туристическа група, със самолет, знае какво става на летището с автобуса. Има два варианта: автобусът чака и всеки, който излезе отива към автобуса, оставя си багажа в него и се качва, което отнема доста време и може да стане само ако автобуса е на някакъв паркинг, на който може да остане дълго време. Вторият вариант е след като се събере групата, викат автобуса, който до този момент е чакал някъде и започват да се товарят, което не става бързо - до 1 минута на човек

21

Анонимен

преди 6 години

Аз се сещам само за едно друго място, което става за такива автобуси - площада с жълтите павета, който сега е паркинг Синя зона. Малко сложно ще е влизането и излизането на автобусите там, но друго подходящо място не виждам. Е, и замърсяването на въздуха ще се увеличи доста, но синодалните старци ще са доволни.

20

Анонимен

преди 6 години

Ами общината да намери място за такива автобуси - много широко, в Центъра на София и да минават много линии на градският транспорт. Защо трябва да изляза извън София, за да пътувам за някъде си и то в нощните часове, когато ща не ща, ще трябва с такси да пътувам.

19

До 19

преди 6 години

Очевидно не става както предлагаш, защото е начална и крайна точка на пътуване в чужбина, а не място, където се изсипват всички без багаж и после се натоварват за няколко минути. Даже и автобуса да стои възможно най-малко време, то пак не става - всички пътуващи ще се разположат по площада и тротоарите с куфарите и ще чакат, което е по-лошо, в сравнение със сегашното положение. После започва едно блъскане кой да се качи и т.н.

18

Иван

преди 6 години

То и ние настояваме да няма ****аси в църквата, ама ....

17

Анонимен

преди 6 години

Има си просто решение - автобусите да спират до Ал.Невски само от 20:00 вечерта до 08:00 часа сутринта. В този часови диапазон едва ли ще пречат на някого. Ако 20:00 е рано, може и от 21:00 часа.Иначе едва ли има по-удобно място за тези автобуси от този площад до Ал. Невски.

16

Анонимен

преди 6 години

Във Виена спираме да разгледаме забележителност Х, и сме предупредени, автобуса спира на спирката, всички слизат, автобуса изчезва. Като се съберем в ХХ часа за навръщане го викаме и той идва.Какво пречи и тук да е така? спира, разтоварва хората и след час идва да си ги прибере, 5 места даже са много.

15

софиянец

преди 6 години

То мястото не е най-доброто и със сигурност има дим и пътници, но предложене нормална алтернатива. Автобусите тръгват рано и се връщат по нощите. В Дружба 2 явно няма да е удачно да се премести. Общинските парцели в центъра се продадоха/откраднаха на безценица. В Ню Йорк най-голямата автогара е в сърцето на града и никой не реве.

14

Анонимен

преди 6 години

Изключително удобно място за такива пътувания е площада до Ал. Невски. Проблемът е, че кметовете разрешиха презастрояването в София и сега май няма вече подходящо място за такива автобуси - много широко, в центъра на София и с много линии на градския транспорт, вкл. метро в близост.

13

Анонимен

преди 6 години

Много си е добро мястото - ходя до там дори пеша и не ми се налага да ползвам такси.Използвам го поне два пъти годишно, като ходя на почивка в чужбина.

12

Три неща

преди 6 години

3/ Удобното място за такива пътувания е в центъра на града, а не някъде по кварталите.

11

Анонимен

преди 6 години

Католицизмът е доста по висша и извисена религия от така нареченото православие.Почти всички цивилизовани европейски страни са католици.Православието е запазена марка за руснаците и сателите им - Гърция, България и Сърбия.

10

Три неща

преди 6 години

Като пишете помислете за поне три неща:1/ В момента няма друго подходящо място за автобусите, които са за или от чужбина, освен площада до Ал.Невски и малкият паркинг пред стадион Васил Левски. Повече от очевидно е, че автогарите не стават за това. Там автобуса може пътем да спре и да натовари/свали няколко човека, но не и да са начална или крайна точка за пътуването в чужбина.2/ На практика до всички църкви в София има най-малкото паркинги и ако ще се махат на едно място,да се махат навсякъде