26

Българина

преди 6 години

Ами как завършват тогава!?!?! Същото като с шофьорските курсове.само че едно е курс 40 дни , друго 8 или 11 класа да си минал да не знаеш български, а като не го знаеш как вземаш шофьорска книжка, щото изпита е на български не на ци гански или турски? Като нямаш 10 клас няма книжка по презумпция и не можеш да гласуваш

25

nerealist

преди 6 години

До ДядоОще живееш в ерата на Т.Живков и българо-съветската дружба нали? Венсеремос!

24

Дядо

преди 6 години

Вълчев, насила хубост не става! Или ги връщайте обратно в Ердогания и Индия, или директно ги изпращайте на баба им Меркел, която ги кани с " Добре дошли! ". Току - виж заговорили немски език. :-) Там и да гласуват, там да правят всичко характерно за техните обичаи...

23

Дядо

преди 6 години

Да им се отнеме правото на глас щом са неграмотни! Да не им дават никакви помощи! Да се образоват, да работят и да се научат да плащат ток, вода и всичко останало! ***, играещи кючеци и занимаващи се с престъпност да им се отнемат правата!

22

Една майка

преди 6 години

На нас българските родители никой не ни помага. Сами си купуваме учебници, помагала, екипи, сами плащаме и останалите допълнителни такси, които искат по родителските срещи. Защо министерството не подпомага и не се грижи за българчетата, които знаят български език, а хвърля пари на вятъра за онези, които не искат да ходят на училище...???

21

Една добра идея

преди 6 години

Има елементарен начин тия дето не знаят български да го научат-трябва да бъдат ударени по най-болните места-помощите и гласуването!Декларацията за помощи трябва да се подава лично и да бъде написана пред длъжностно лице.А бюлетината за гласуване да е така оформена,че неграмотен да не може да я употреби(без номера на партиите и произволното им подреждане).Още по-добре става с машинното гласуване-партиите/кандидатите могат да се разбъркват преди всяко гласуване,който не може да чете-гори!

20

Анонимен

преди 6 години

То в дет.градини от културните особености -две да има- разнасят въшки и ***.

19

Анонимен

преди 6 години

Такова нещо за учебниците не е имало преди до 2000 год. нито за цвета-черно-бели-цветни или многоцветни,че да се гледат със специални очила,освен допълнителна литература препоръчана по дескрепт.геометрия за профилирани паралелки в горните класове на средните гимназии,техникуми и технически ВУЗ с цел обемни представи и развитие чувството за възприятие по темите за пространственоста и пресичане на обемни фигури,не че не могат да се изчислят аналитично,нито избиране по общи програми спуснати от МОН

18

nerealist

преди 6 години

Да назначат на работа допълнително българисти, да се занимават след часовете с учениците, които не владеят езика. В група 4-5 деца, не повече. На тези учители да им се заплаща труда, че да имат стимул да си вършат работата съвестно.100 пъти излъчваха филма за образов. система във Финландия. Никой ли не разбра каква е практиката там? Който има проблем с езика- допълнителни часове с друг учител. За големите междучасия, за безплатните учебници, помагала, храна и пр., вс чуха,ама за ученето не чуха

17

Анонимен

преди 6 години

МОН да премахне делигираните бюджети .Така ще се премахнат "мъртвите души"-фиктивните ученици.

16

БПФ

преди 6 години

Добре, КАК тогава въобще са завършили училище? КОЙ е пуснал нещо, което не може да говори членоразделно, дори във ВТОРИ клас?Покрай събитията в Гърмен тамошният директор в прав текст заяви, че "ромчетата въобще не стъпват в училище, що ако ги изключим, ще ни спрат субсидиите и ще затворим училището..." и тоя негодник, в прав текст признал си, че усвоява неправомерно огромни средства от бюджета дори не бе даден на прокуратурата !!!

15

Исти

преди 6 години

Това показва в коя посока се извършва "интегрирането" на "нашите" малцинства. Ако искате децата да знаят Български,давайте пари за да се раждат Българчета- не за да се раждат ци5ган5чета. Направете го със специален закон,час по-скоро- инак оставаме без държава!

14

Дядо

преди 6 години

Който иска да учи сам влиза в училище и се старае да е добър ученик или ученичка докато завърши с труд и желание средно и висше образование!А на онези останалите *** изобщо мястото им не е там, а по махалите. Да спре това министерство да ги търси, нямаме нужда от едноклетъчни организми.

13

Петкова

преди 6 години

Щом завършва училище без да знае български, значи толкова им струва и образованието. Всичко е един фарс, никой не изисква нищо от децата, даже и клас не стъпват, ама от училището само ги водят записани, и накрая си вземат заплатите и субсидията, че и диплома им дават. И имат безочието да твърдят, че всички трябва да бъдат обхванати от МОН.

12

Анонимен

преди 6 години

BEZ DEZA NYAMA DA IMA NUGDA I OT MINISTERSKI ZAPLATI I BRADYASALI UCITELI I KLIOSHTAVI DASKALIZI.UCITELI ZAVARSHILI PREZ MINALIA VEK SHTE OBUCAVAT DEZA RODENI V 21-VI VEK-ABSURDNO I NEVAZMOGNO.

11

логично е

преди 6 години

Като не знаят говоримо и писмено български език да не им се издават дипломи и български лични карти.Да се махат от България и да ходят там където се говори техния език.

10

Анонимен

преди 6 години

"Много деца, завършили училище, не знаят български"-това е положението!Същите след време се сдобиват с шофьорски книжки без да имат елементарнипознания за движение по пътя,които се придобиват и от изпита листовки.Нататък е трагедия за хиляди съдби.

9

бай иван

преди 6 години

Може ли някой да ми каже едно дете какъв стимул има за да учи ?

8

Анонимен

преди 6 години

Вие представяте ли си на какви катуни ще заприличат родните училища, ако всичките тези 200 000 римлянчета започнат да влизат в час? Добре че не учат.

7

Анонимен

преди 6 години

Ами как да е?Като всичко останало в милата ни родина - нищо не е наред. Учителите реват за заплати, а учениците им даже не знаят български. А как са завършили ? И защо изобщо ги мъчат ?Когато навършат 19 години и им раздават дипломите. На учителите заплатите и без това са по карта - няма защо да стъпват в училище. Училищата все пак трябва да са отворени - ако на децата им омръзне да ходят по молове и кафенета да има къде да се събират.