14

Анонимен

преди 6 години

След като разбрах че алкохолът това е урината на бактериите не ми иска много да пия тая пикочА знаете ли как се получава шампанско - газираното в шампанското това са газовете на бактериите Оставя се виното да отлежи една година на тъмно и като се вади после на светло бактериите се стресират от внезапно излизане на светло и изпускат газове - и се получава газирано вино /шампанско/

13

Кирето

преди 6 години

Мале маше....с кво мезе се пие?!??!абе със здраве бе#!

12

ХМ

преди 6 години

Най-добрата ракия става от вино ,отлежало 10 години в дъбови бъчви.Чисто без разреждане с вода.

11

МaйМyнaтa

преди 6 години

Много специалисти тука бе!? А случайно да знаете, че някой може да ви напие само с поглед? Няма кайсиева, няма гроздова, падате и това е....неудачници такива

10

Анонимен

преди 6 години

Ей, тука много ракиджии. Един да го загрее, друг да го прегрее.Некои минали на цар-Кирово виски.

9

казанджията

преди 6 години

До АнонименСливовата 1 , след кайсиевата ;)) останалите лафове са за Ора къде не са опитвали кайсиеФката.. хахаа

8

СС

преди 6 години

Абе много амортизиран този казан за ракия в Иширково Не съм ходил точно там но в други села наоколо има много яки нови казани направени, спретнати, много зависи и от казана каква ракия ще излезе не само от материала...

7

Анонимен

преди 6 години

Кат' ти е калпав матряла, квото и да слоиш кат купешко ще излезе, но нямате хубава картинка за шишето. С влизането ни в ЕС и развитието на търговията, започнаха да внасят всякакви аромати, даже веднъж от една компания ми предложиха и аромати на бъчви от различно дърво - дъбова например. Вече много от западните т.нар. брандови компании въобще им нямам вяра. Не, че нашеите им отстъпват - "Кайлъшка гроздова" произведена от винпром "Пещера".

6

Жоро

преди 6 години

браво, колеги! ракия rulezZz :)

5

Анонимен

преди 6 години

за ракията не знам, но кайсиите които изсипаха в щайгите на клипа бяха под всякаква критика. Това не беше плод а направо зеленчук

4

майорски

преди 6 години

До Анонимен 1 на две преварки и се губи аромата ! ако искаш да се насладиш на една 50г-100г -мка .... а не да се напиеш с една преварка е най добра и ароматна. Ако си решил просто да се напиваш и знаеш че носиш на алкохол по добро от двойната преварка няма !...да

3

бай Тъпчо

преди 6 години

Еееее ама туй три пъти го четох, очилата два пъти смених и накарах и жената да ми го прочете, да не ми се е привидело бе...всичко си е истина и за сливовата и за кайсиевата а пък аз правя и от ягоди-като си сипеш в чашата и цялата стая на ягоди замирисва, докарвам я до към педесе-педесе и пет градуса и то без много захар ама без тая пущина нема как да станат ракиите, та щом е малко-може...Давал съм на и на министри и на един президент даже, та още е жив-нека си каже!

2

Анонимен

преди 6 години

Истинската ракия е тази при която като глътнеш да те загрее отвътре а уханието и да те накара още да искаш!

1

Анонимен

преди 6 години

Сливова две преварки, правена от майстор. Това е ракията, която просто според мен е номер едно.