6

x

преди 7 години

И адм.съдилища са много-нужни са 5 броя в апелативните центрове и толкоз-сега са 28 бройки.И ЮФ са много-десетина.Сто години имахме и сме имали един ЮФ,а на 101 година десетина...България страда от многото-много банки,много университети,много кръчми,много таксита,много болници,много медицински университети/според мен са 6 броя/.Залагаме на количеството не и на качеството...Резултатът всеки го вижда...

5

Анонимен

преди 7 години

Магистратите да се задължат да се движат по улиците със тогите си. Както полицаите. В началото ще има бум на престъпността, но след рязко ще намалее.

4

Анонимен

преди 7 години

Да наистина има прокуратури и съдилища в малките градчета за закриване. На година 2-3 -4 дела от общ характер, че и по малко , но има 2-3 прокурори, още толкова съдии, оператори, касиери, счетоводители, гл. счетоводител и пр.Че и във всека стая климатик, нон стап зиме и лете.

3

Скънка

преди 7 години

Пошучаваш 9 месеца мин. работна заплата, но ако не успееш да вземеш изпита,връщаш всички точки.Конкуренцията е по 200 човека за място, + -.След това вследствие на резултатите ти биваш разпределен в съответен град. Виж и за принципа на случаен подбор в прокуратурата. Няма прокурор по това дело. ИЗбират се на случаен принцип вс прокурори за вс дела, което е добре, но е странно да изчетеш един обв. Акт преди заседанието и да ск подготвен, докаТо пролурорът, внесъл обвинението е доста по - детайл

2

Скънка

преди 7 години

Барбаджани, пий водичка.Отидо в РС - София и виж защо се увеличават бр. на съдии и прокурори- защото се увеличава престъшността, съдът е ПРЕТРУПАН с дела, присъдите им са перфектни. Рибата мирише от към главата, казват стари хора. Единствената корупция е във ВКС, последните апелативни инстанции в провинцията. Спец. Наказателен съд работи перфектно.А, да, лyмпeн такъв, за да станеш съдия или прокурор, или счедовател, трябва да издържиш конкурс за 20 св. места г/д, учиш в НИП 9 месеца и изпит.

1

барба яни

преди 7 години

населението намаля с два милиона, съдиите и служителите се увеличиха, пълно със съдии и прокурори завършили факултетите наречени "пуцове по право", а следва да се предпочитат първо завършилите софийски университет, млад съдия/ прокурор взема месечно три заплати на млад учител, взема 1500 лева годишно за дрехи, служителите в съда и прокуратурата със заплати повече от учител с висше образование, има съдилища за закриване,имат малко работа, какво чака ВСС.