25

питанка

преди 6 години

До Анонимен 20 Едно седло за камила може ли да се сравни със сегашните имоти и скъпи хотели по екзотични места,с парите набутани по офшорки и световни банки

24

не го хвалете!

преди 6 години

България е била разграбена още тогава и то с негово знание.Иначе как ще ми обясните,че работеха всички заводи,а магазините бяха празни,имаше режим на тока,имаше купони за храна,гориво и в чужбина на екскурзии ходеха само децата и внуците на партийният елит.За да имам телефон съм чакал 7 години-от 1983-та до 1990-та!Не искам да се сещам за него.

23

свидетел

преди 6 години

Никога няма да забравя денят в който почина Йосип Броз Тито.Тогава пуснах телевизора и по тяхната телевизия показваха репортажи как хората плачат за него.Защото той ги бе пуснал свободно по света всеки да отиде и работи в която страна по света пожелае.По техните радиа имаше предавания в които югославяни работещи навсякъде по света се поздравяваха и говореха кой от кой по добре живее.В същото време у нас си бяхме затворници в страната си които дори на екскурзия в Югославия не можеха да идат!

22

Спеца

преди 6 години

Изложбата говори за времена , когато България беше ценена и в икономика и в спорт и в политиката!Чест прави на Тодор Живков ,че не се лакоми за подаръци правени му заради Държавата!На другия полюс е Царя , който за 4 години награби де що може , въпреки че то е държавно по време на монархия!А днес кой цени управляващите?Направиха го г-н Премиера на мати -маскара по световните медии , а той се прави на умряла лисица!те го плюят , той вика роса ме роси и папи ме галят ....нещастна България!

21

Анонимен

преди 6 години

След години никой няма да се интересува кои са били губернатори на България по време на Византийското, Османското и Съветското робство

20

Анонимен

преди 6 години

Тук има много специалисти по бананите.Я кажете имаше ли по това време банани в Гърция?

19

Анонимен

преди 6 години

Какъвто ще да е бил не си е прибрал подаръците за себ еси . Къде са подараците на демократично избраните ни президенти ?

18

Анонимен

преди 6 години

До Един българинА ти сега какво ядеш "господине" ??????? Дупетата на немските салами и шунки. По принцип 2-ро 3-то качество по техните стандарти.Да ти е сладко.

17

ХМ

преди 6 години

Дами и господа какви банани и салами?Има ли човек да не вижда реално какво е в момента България?Естествено ,че човек докато не види прогрес ще си спомня за последните мигове на държавност,икономика,социална среда,образование и ... 2-3 милиона трудовоспособни българи са напуснали България защото положението тук не им харесва ,за какви успехи на демокрацията си говорим изобщо ,че всичко е сринато ли ще спорим или ,че прехода е тотална катастрофа по българския модел.

16

Един българин

преди 6 години

До: номер 16Ти си болен. Тази болест се нарича червена инфантилност.Свикнал си с ръководната роля на Партията (БКП).Партията-Майка. Партията-Закрилница.Ти сам нямаш мозък, затова червените другари от БКП ще те водят (за носа).Нищо че няма банани (за които свободните хора на Запад дори не си и помислят).Важното е да има евтин салам. Било то и тип "кучешка радост", каквито имаше много по онова време. Кучешки, ама "истински". Един вид.А на Запад нека треперят. Но ядат "Мортадела" и други.

15

Анонимен

преди 6 години

Ох Тоше, Тоше!!!Ако знаеш какво направи охранителят ти с нашата мила Татковина, още веднъж щеше да умреш, за да си изкупиш и този грях, че му даде власт!

14

Туранага сан

преди 6 години

Тайно си е обличал самурайските дрехи и се е вживявал

13

Един българин

преди 6 години

А музея на Гешев къде се намира? Щото аз не съм чувал да има такъв музей.Има ли музей на Гешев, някой знае ли?Щото, нали все пак той му е бил началник, на Тодор Живков, викал го е редовно да дава доноси срещу другарчетата си. Трябва да има музей и на Гешев!

12

ХМ

преди 6 години

Историята си е история и да се отрича, и да има култ, вече е факт ,а след 50 години ще се оценява обективно.Номер 4 е прав/а нормалните времена в България свършиха 90та година ,сега държавност няма ,може и да не се е харесвала от всички и да е била тоталитарна ,но я имаше.Не ,че демокрацията не можеше да е по-добра ,но сами си се закопахме и продължаваме.

11

Анонимен

преди 6 години

Много зле се живееше. получавахме по 90 лв. заплата, ядяхме истински салами от месо, сирене от мляко, хляб ат жито, и пиехме истинска ракия от бурето, не на цар Киро. Ходихме по два пъти на море и то пълен пансион и за чадъри не плащахме. В планинските курорти рай и екскурзии. Вярно че салама беше 2,40 лв. а хляба 15 ст., кебапче 20 ст. Лошо много лошо беше но търпяхме работехме, вярно по 8 часа не като сега по 12, 16 часа, но почивахме само в Неделя. Загнилия комунизъм си отиде, не че е идвал.

10

Анонимен

преди 6 години

Тодор Живков е един полуграмотен ***, комунистически дикатор, извършил геноцид над народа си.

9

Опечален

преди 6 години

Другарите от "Позитано 20" организираха ли му възпоменание с Хор от червени бабички ? А опечалената *** поднесе ли му венец за заслуги към Партията и Народа ?

8

Тодор

преди 6 години

До 7И каква е темата ***..... Преди седло за камила, а сега РолсРойс карат "другарите"......

7

skatelite

преди 6 години

До ТодорЗащото темата е друга. Интелигентните хора не скачат от тема на тема, а завършват първо едната и след това подхващат другата.

6

Анонимен

преди 6 години

Сегашните политици не могат да покажат подаръци, защото всички до един са в банковата им сметка.