34

ХАХА

преди 6 години

В държавата на безнаказаното безхаберие-кви закони,кви 5 лева!?

33

11

преди 6 години

За климатика съм съгласен, ама за зъбобола не съм. Ако те фане зъб, та две не виждаш е по-добре да караш в аварийната, щото в нормалното движение може да напрайш някоя глупост.

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен задръстенЗадръстванията се правят от задръстеняци като теб. Като те размажат на магистралата и 10 наглеца селски тарикати вместо да чакат като останалите в лентата си са се завряли в аварийната как ще стигне линейка до теб, умнико?

31

Нфб

преди 6 години

то си има закони ама политиците си крадат...някой да е чул какви комисионни получава Дон Бойко и компания

30

Анонимен

преди 6 години

Изпускат най-важната причина - задръстванията. Ако можеше нормално да се кара по пътя, сигурен съм, че никой не би влязал в аварийната.

29

Да напомня..

преди 6 години

До Анонимен...на мъдруващите върху закони и нива на глоби, че и най-добрият закон, който не се прилага, и най-високата глоба, която няма кой да наложи, са с ефективността на възможно най-калпав закон, предвиждащ наказания от 1 стотинка за всяко нарушение!

28

Анонимен

преди 6 години

И глобите за неправилно паркиране трябва да скочат поне десет пъти, за да има най-накрая държавата стимул да си ги търси. Явно никой не се занимава със събиране на жълти стотинки, оттам и безкрайният хаос по пътищата.

27

Анонимен

преди 6 години

По стара нашенска традиция ще се бълбукаме и разсейваме докато отмине поредното чудо за три дни. Ония три дни. И не е драмата в размера на глобите, а в осигуряването на почти безотказно работещ механизъм за тяхното плащане. По-долу #27 добре го е описал.Ако от всички прочели новината днес, поне един се сети, че някога е чувал за някой, дето е бил заведен доброназорно от пътен полицай при дежурен съдия за нарушение на пътя в БГ-то, пишман да стана!

26

Gaskoing

преди 6 години

А закона за колите от НСО ще важи ли?

25

Анонимен

преди 6 години

Тук някакви ***... плюят по българите, но се правят, че не виждат, че чужденците са най-опасните шофьори в България, а българите са примерни шофьори в чужбина, значи проблемът не е в самите шофьори, а в държавата, т.е. как контролният орган на държавата прилага закона. Законът в България е прекалено строг и трябва да се намалят наказанията, за да станат съразмерни с наказанията в другите закони. КАТ трябва да се разформирова, защото не са в състояние да прилагат закона и трябва да се създаде нов

24

Хм

преди 6 години

КА-МЕ-РИ!!!Ама Баце и Ко. не искат, щото за какво ше висят мицифайките на пусия?! Тия хранилки да ги изоставят ли?! Та нали мицифайките прибират за тях си, *** се отчитат нагоре на шефа си, после и той нагоре и така до Олимп... така де - до Баце...

23

Анонимен

преди 6 години

Ще ги спре редовен и сигурен джобо-брък. Не е чак толкова важно точно какво е наказанието по закон, колкото това да се спазва винаги! Като стане задръстване, просто да сложат една камера и никой, абсолютно никой да не може после да се измъкне от глобата.

22

Анонимен

преди 6 години

Мен ме излекуваха в Сърбия ! На околовръстното на Белград - пресичане на двойна непрекъсната и превишена скорост ! Веднага ме настигна моторизиран полицай . Процедурата беше - бърз съд при дежурен съдия и 400евро глоба ! Добре , че все пак сме комшии (с балкански табиети) , та минах с 50 евро на ръка . Оттогава спазвам всички ограничения , като пътувам там!

21

По-малки глоби

преди 6 години

Това, което трябва да се направи е да се НАМАЛЯТ глобите в закона, но да се принуди КАТ винаги да ги прилага при всяко нарушение. Сега КАТ прилага закона при едно на 100 хиляди нарушения, което в никоя нормална държава не се допуска, защото води до увеличаване на нарушенията, както е в България, колкото и високи глоби да се запишат в закона.

20

Анонимен

преди 6 години

Тези от Асоцияацията на пострадали от катастрофи, как успяха досега само безумни предложения да дават?! Нищо не се променя като промениш закона и КАТ пак не го прилага, както е сега. В закона и сега има свръхстроги наказания, но КАТ не ги прилага и някакви ..... искат да се запишат още по-строги наказания, които КАТ пак да не прилага. Откъде се намират такива хора, които се връзват на дивотиите на КАТ?!

19

morelini

преди 6 години

Жестоки глоби и 100 процентово събиране на такива.Явно е че скоро няма да може да се променят нещата в главите на голям процент от шоьорите.Затова...глоба от която да му изтръпнат краката...ако не може да я плати...затвор.Да се изчисти закона да няма малки пролуки в него които да дават възможност да бъде оборено в съдът дадено нарушение.Всеки е тръгнал за някъде и иска да стигне там,но някой без сиво вещество в главата обърква живота на много семейства.Солени глоби докато оправят закона...

18

Анонимен

преди 6 години

и кво като промените закона, като няма кой да го налага? Решението е съвсем просто - видеоклиповете се приемат за 100% доказателство и се прави отстъпка от ГО за инсталиран видеорегистратор

17

123

преди 6 години

До логично предложениеТо човек със селско мислене няма как да му налееш морал и култура. Такива хора като умрат след 40-50 години, ЕВЕНТУАЛНО техните деца, ако не са ги възпитавали като тях ще има шанс. Дотогава камери където може и глобите да минат ЧЕТИРИЦИФРЕНО число. Не е нормално на запад българите да спазват закона, а тук не! Както и постягане на АПИ да си ревизират стари и неактуални знаци, че сега положението е: ние се правим, че работим, шофьорите се правят,че ......спазват закона.

16

логично предложение

преди 6 години

Аз предлагам на всеки 10 метра в аварийната лента да има камера /свързана с НАП/ и на всеки 100 метра кука /с достатъчно брой камери в колата/ ! Абе кухи ***, Вие не разбрахте ли, че с вдигане на санкциите нищо не може да се направи ! Както се казва и 5 лева да стане бензина я пак че карам, и 5 стинки да стане, я пак че краднем ! Съзнанието трябва да се вдигне, не санкциите. Започваме вече да ставаме смешни - по всеки казус се променя я закон, я наредба ! Това поражда несигурност в системата !

15

Анонимен

преди 6 години

Това шофьорите са страшно кухи, *** и загубени бачкатори. На две магарета плявата не могат да разделят. Като прибавим и селският балкански чалга манталитет става ужас.