35

Киро

преди 6 години

Какви млади ? Всичко е мутри и хора, свързани или с вчерашната или с днешната власт . Земеделието ни е още в 1996 година. Всичко е контролирано. Нови играчи, не се допускат. От сега нататък, ще е поземлена аристокрация. Земята, производството и пазарите са разпределени. Ако някой посмее, да се опита, да изгради нещо, то го стъпкват, като ***. Я с корумпирани институции, я със забавени документи, я с мутренския метод. Единствения вариант е да си продаваш продукцията за стотинки.

34

Алекс

преди 6 години

Защото ще им спрат помощите, понеже работниците са от същото смугло потекло. За препаратите да кажем нещо? Защо тук струват в пъти по-скъпо от Турция примерно и са в пъти по-некачествени? А торовете,които са принудени да купуват от Гърция, защото са по-евтини! Къде е органа, който да защити земеделците (оставяме на страни зърнопроизводителите) и животновъдите?? Няма такъв. Има друг орган обаче, който не пропуска да си вземе данъците и осигуровките и да прави проверки. Найс,а?

33

Алекс

преди 6 години

Рработи им се, но като отидат на борсата и едни смугли прекупвачи с S класи им се подиграват с цени за кило чушки 30-40 стотинки. И като влезнат после младите земеделци в някой супермаркет да видят своите чушки по 1,80, а кажете ми с какво желание да работят. Ще кажете ми да продават директно на магазина?! Да, пробвано е, и магазините не искат. А как вземат от смуглия прекупвач? Питайте държавата, която кара младите земеделци да плащат осигуровки за работниците,които не искат,защото

32

куката

преди 6 години

Цели села работят в английски др. ферми! Ха познайте защо, ***!А останалите тук пишман "еко-био" земеделци продават компири със златни нишки по 3 кинта килото и сиренье по 15 кинта килото! Колкото и да са балъци останалите тук пенсии и пр. работещи бедни са се научили да си правят сметката и не се оплакват от това, че на някаква опаковка на нещо си нямало видите ли християнская символ! Ядем си полските домати и ябълки защото калинките-корумпета са се окопали до кръста на разни топли и сравнит

31

Недоволен

преди 6 години

Ми не съм млад. Занимава ми се със земеделие. Ама няма къде да си забия мотиката. Всичко чуждо. Освен към пътното нещо ...

30

Млад Меринджей

преди 6 години

Младите земеделци са на софията и още 2-3 по- големи градове. Има и в чужбина ,но няма сила тъй могъща да ги върне да копат на село и да чуват животни.

29

.

преди 6 години

Кое земеделие ? Ябълки от Иран, картофи от другия край на света, къде е тва земеделие, кой определя цените на покупка от обикновените земеделци да е смешна, а след това надценява така брутално, че е по евтино доматите да са от Пакистан ? Кой дава на наши хора големи земи и евро средства ? Какво земедели ще има с кражби и шуробаджанащина и мачкане на работниците ???

28

42

преди 6 години

На гурбет са.Защото цялата пропаганда само ги учи, че раят е в чужбина. А, за бежанците е смехотворно. Европа е била и 100млн. души и 300млн., но не е имала нужда от бежанци, особено моселеми и тъмни.

27

Анонимен

преди 6 години

Само заселване на бежанци, търсещи земя и нова родина, ще спаси България.

26

шматка

преди 6 години

Ами улеснете процедурите по субсидиране.Давайте субсидии на всички земеделци а не само на свой и големи и нещата може и да потръгнат.

25

Хаха

преди 6 години

Къде са младите? Мятат гюбеци в местната кръчма. Работа? Какво е това?

24

Идеалис

преди 6 години

Не е вярно, това са лъжливи новини. Питайте Боко и Цоко' Слушайте ги какви лкирни'приказки приказват цяло лято. Скоро ще остаат само мутрите и тях ще ги избият ромите.

23

Дрт Куманиз

преди 6 години

Аамии, аамии...застарявали младите! Ништу падобну. Младите фермери (едно време им викахме текезесари) са возят у Бентлита и Бугати Вейрон. А почивката си я карат на Пунта Кана!!!Да му мислът бабичките дето фъргат пачки със стотачки през балкона на "ало" измамниците...

22

Така

преди 6 години

"Имам хора които ми носят домашни домати и краставици ,НИЩО ОБЩО С ПОМИЯТА В МАГАЗИНИТЕ ."Това добре, но и тези хора след някоя и друга година ще престанат да обработват земята...

21

Анонимен

преди 6 години

Ама вие сега ли видяхте че младите ги няма а останалите са остаряли? Как стаат тия работи бре? Млад на нива не съм виждал от 30 години. Баща ми е земеделец занимава се с това от 10 годишен. Но аз и брат ми едва ли ще копаме на нивата. Затова ли завършихме по две висши да ни пече жегата на нивата? Аре стига бе тази няма да я бъде. Другарите у парламата да запретват ръкави и да почват да копат сеят жънат щот няма да имат кво да жвакат!

20

ХА,ХА,ХАААААААААААА

преди 6 години

СЕГА Е МОМЕНТА --*** ДА СИ НАПРАВЯТ ПО ЕДНО АПК ИЛИ ТКЗС ----ТА ДА РАБОТЯТ И ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ!!!!!ТРУДА Е "ПЕСЕН" ,БЕ ДРУГАРИИИИИИ.......ХА,ХА,ХАААААААААААПЕЙТЕ СИ ГО ,бе........!!!!!!

19

БББ

преди 6 години

Няма шанс да се доредиш за обработваема земя от няколко големи фирми в БГ, и другото са коопераций и земеделци, които се занимават отдавна с това.

18

Айде сега!

преди 6 години

Нямали сме земеделци! Ами тая голямата тиква кой я отгледа?! Стига глупости!

17

Анонимен

преди 6 години

Га давахте разрешителни на Лидъл , ,Кауфланд ,Била не рИвахте бе? Сега ревът нямало земеделие ,било скъпо българското и за туй ХОП внасяме чуждо-тоест насърчаваме чуждото .Не е далече когато ще станем демокрация като САЩ и ще сме напълно консуматорско общество . Имам хора които ми носят домашни домати и краставици ,НИЩО ОБЩО С ПОМИЯТА В МАГАЗИНИТЕ .

16

Анонимен

преди 6 години

Не разбрах, авторът към кого отправя този въпрос? И дали изобщо очаква отговор? Ами, младите обичат демокрацията, а не диктатурата. Искат да работят, да ядат, да раждат деца ...