120

БУхаха

преди 6 години

Разбира се,че автомобил номер едно в Русия още дълго време ще е Лада 2107. Конкурентите от Газ,Маз, Уаз, Камаз,Иж и Ташкентаз изостават.

119

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 115Онова на полубългарина Джон Атанасов няма много от свойствата на компютъра.Анти-бебе е измислено от евреин, роден в България, живял и работил зад граница.Киселото мляко е от Господа, българн е открил един от микроорганизмите в него, най-важния - Лактобактерикум булгарикум. 116, Шопската салата е гръцка салата, само че с настъргано сирене и аз я предпочитам. Браво на другарте-готвачи от "Балкантурист"!

118

До №117

преди 6 години

Патриотче, не се ли увлече с това, че българите първи в света са обработвали злато? И знаеш ли, че нивалинът е намерен в кавказкото кокиче и руснаците са го нарекли галантамин (лат. Галантамус нивалис). Голямата заслуга на д-р Пасков е, че е намерил, че веществото се съдържа в много по-големи количества в нашето блатно кокиче и е достигнал до лекарствена форма. Руснаците не са направили обструкции.Чушкопекът е най-значителното българско откритие, по мое мнение!

117

Анонимен

преди 6 години

До Велик114Въздушната възглавница, телефонният секретар, космическата храна, слънчевите батерии, нивалин-ът лекарство, автоматичната скоростна кутия, говореща дигитална книга за незрящи хора, първата обработка на злата в света, кирилицата, ето това е малка част което българският гении е направил за света.

116

До велик

преди 6 години

Шопската салата, цървулите..... Хммм.... А да ! Кирилицата , автоматичната скоростна кутия.

115

Анонимен

преди 6 години

До Велик114Компютъра, електронният часовник, киселото мляко, хапчето анти бебе и др.

114

Велик

преди 6 години

Нищо не могат да измислят Руснаците? Ако за вас построяването на ЯДРЕНА електроцентрала или да изстреляш човек в космоса е нищо значи сте далече от истината! А сега ми кажете какво е измислил Българина?

113

Бубчо

преди 6 години

До БобчоБрей, то ще излезе, че в русия повечето хора живеят в пустошта, на 500 километра от най-близкия сервиз - щом лада е най-популярната кола. А иначе аз ако живея толкова далеч от сервиз, бих си купил нещо, което не се налага да се сервизира често, а не нещо дето може да се сервизира с парче кабел, но се чупи всеки ден.

112

Бобчо

преди 6 години

Пак хейтове, пак нищо не можели да измислят Руснаците.... Ако живеете на майнаси райна в пустошта какво ще карате, бре тънки специалисти? Тук в бг карам един стар 20 годишен Мерцедес и ще поздравя всеки, който без компютърна диагностика познае коя от четирите запалителни бобини ми изгоря тия дни. За по-новите да не говорим. Та ако най-близкия сервиз е на 500км и аз бих предпочел да си взема, нещо което ще отремонтирам на пътя с парче кабел, тел, чук, ще го запаля с манивела и по пътя.

111

наблюдаващотдалеч

преди 6 години

Исках да напиша "пополяризира"

110

наблюдаващотдалеч

преди 6 години

106 Рашко Пич, извини ме че копираш мнението ти, без да поискам разрешение. Но си уцелил десятка и трябва да се поляризира!

109

До 108

преди 6 години

Не е лошо да ходиш "бежанците "да те нахранят бе neepac paзчекнат

108

Сп??нс

преди 6 години

Скоро спорих с един приятел, москвича на баща му бил на 30-40 години и си вървял и почти без ремонти и частите и бля-бля. Зададах му само един въпрос- на колко км е ? -110хил. кмВикам му , като вземе да ги прави на година, без ремонти ела ми се обяди.

107

Анонимен

преди 6 години

До преди 2000 година, всички автомобили, вкл и Лада бяха качествени и дълготрайни. Сега са едни пластмасови сапунерки с безсмислена електроника. Която е турена само да и вдигне цената.

106

Рашко

преди 6 години

След като путин е най-популярния човек в русия, повече от нормално е лада да е най-популярната кола. Следват най-популярната напитка - лосион за баня, най-популярната храна - картошки и т.н.т.

105

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДоста харчи, но частите са евтини, никаква електроника,малък данък.-----------------Затова пък се разваля често, едва върви и при катастрофа там си оставаш.Никаква електроника означава, че тровиш въздуха колкото 4 западни.

104

Анонимен

преди 6 години

Като малък се учех да карам на домашната жигула, после изкарах книжка пак на същия модел, след това карах 2107след като излязох от казармата. Абсолютно първобитна кола и постоянно се троши. През ден трябва да посещаваш сервиз или да се цапаш ти. Откъм ремонтопригодност е гола вода - който е сменял кранче за парно, знае. А то си е консуматив.

103

Анонимен

преди 6 години

Мой познат наскоро си купи жигули стояло 15г. в гараж на 10 000к м. за 800лв.Трябваха му 500лв, за да го подкара. Доста харчи, но частите са евтини, никаква електроника,малък данък.В момента / знам,че няма да ми се повярва/ го привежда в идеално състояние, тъй като има купувач за него от Англия на яка сума. Купувачът иска да е в движение, регистрирана и с годишен прегред от фирмен сервиз на някоя западна фирма- нисан, форд или нещо такова.

102

Анонимен

преди 6 години

Ти се чудиш щото не си има Лада, не си бил роден когато се продаваха с ред в *** НРБ. Тая бракма и при -10 не можеше да запали.

101

Чудя се

преди 6 години

До АнонименКоя ли западна кола ще запали при -40?А има и -50,и -60!А и коя би била ремонтирана с подръчни средства,след като най-близкия сервиз е на 500+км(примерно)?Е има доста прости американски модели,които биха издържали на тия условия добре,но излизат прекалено скъпо.