29

Петкова

преди 6 години

Така като чета статията, започвам да мисля, че е нужно да се направят екипи за обхващане и задържане на учителите в образователната система, че то няма да има кой да обучава онези 206 000 хиляди деца, които тепърва ще се издирват. Смешници!

28

Анонимен

преди 6 години

Тоя висок стил на учебниците е написан от някой без стил .Хората са го казали отдавна разделяй и владей много учебници много маниери -едно голямо нищо

27

нереалист

преди 6 години

Какви учители търсите по математика, природни науки и разни други, след като 90% от учениците не владеят бълг.език, включително и българчетата, които не разбират написаното в учебника и говореното от учителя, поради беден речников запас, ниска езикова култура и др? И никой не работи допълнително с тези ученици. Какво и как ще преподава учителят по биология и ИТ на ученик, който не знае български?Преводач ли ще ползват? С два часа седмично бълг. език по 40 мин. как ще стане?

26

нереалист

преди 6 години

Изобщо не мога да се съглася с твърденията на Такева, че ще липсват 39 хил. учители. Госпожо Такева, защо никой не се обръща към правоспособните учители на възраст 35- 45 години? Защо ги изритахте от училище, а търсите и ще назначавате на работа пенсионери? Докога по училищата ще се въртят едни и същи кадри, които са успели с щуробаджанащина да се внедрят веднъж в системата? И тези хорица ги дюндюркате до пенсия и след пенсия, като ги местите от училище в училище, за да не останат без работа?

25

Бивш учител

преди 6 години

До Жиб.Стилът стана особенно висок, последните 20-тина години, да не кажа, последните 10. От чия ли армия се страхуват писачите на учебници днес? Колега, за едно си прав-днес войнстващата посредственост е навсякъде, от последния бизнесмен, близък до някои обръчи, до министър председателя.Никота до сега посредственоста не е била във властта и толкова обвързана. Калинка вече е дума, нарицателна за кадровия подбор днес, а и от бензиностанциите и кръстовищата ги взимаше едно време.

24

Бивш учител

преди 6 години

Най-удачна за обучение по професиите, бе системата на техникумите и спту.От техникумите излизаха кадри, превъзхождащи по професионална подготовка даже инженерите, инженерите ги превъзхождаха само с много обширната си теоретична подготовка и по-широк поглед върху нещата.От савършилия първо техникум, ктаваше перфектния инженер.Но е скъпо.За това тази система се премахна.С трици маймуни не можеш хваща, трябва банан....Основния убиец на професионалното обучение е делегирания бюджет.

23

Бивш учител

преди 6 години

Дуално обучение е най-голямата крачка назад в образованието ни-от 21-ви век, къв 18-ти, към системата Чирак-Калфа-Майстор.Научната основа на повечето професии отива по дяволите, обучението ще се води от майстори по места, със съмнителна научно-техническа подготовка, но работили 20-30 години на една машина, често на една и съща операция.А за недостига-ами, потърсете учители в махалите и сред имигрантите, нали тях обгрижва всячески държавата от години?

22

шашко

преди 6 години

Когато армията и образованието клонят към. 0 , нацията е загинала .За къде без двата фсктора ?

21

Жиб.

преди 6 години

"Висок стил" означава негоден за усвояване материал. Така го пишат полуограмотените парвенюта,дошли на власт със съветската армия,понеже ги е страх че ще бъдат изместени от жалките си постове.

20

алоха

преди 6 години

е тая на снимката е сладка! :)

19

Lan

преди 6 години

20И? С какво това предположение те забавлява?

18

Анонимен

преди 6 години

До Lan 19Щом в него живееш няма как да не си комплексиран! :))))

17

Lan

преди 6 години

15 :)Всъщност неволните "клавиатурни" грешки си личат. А тази не е...Каква изгода мога да имам аз от чужда неграмотност? И за мен е само негатив! Неграмотни индивиди, неграмотно общество, в което и аз живея...

16

Иван Пешев

преди 6 години

Ами високи хонорари - висок стил , вие какво искате ?

15

Бедния българин

преди 6 години

Трябват връзки !!!!

14

Lan

преди 6 години

14Не е вярно, че учебниците са на висок стил! Те са нещо много страшно - те са смесица от стари неща, написани на висок стил, хубави стари неща, написани си както трябва и нови недомислици без смисъл в тях и с претенция за интелигентност - манджа с грозде, дето и този дето я е събирал не може да я разбере (независимо от стила), какво остава за едно дете!

13

Анонимен

преди 6 години

До Lan 13От една клавиатурна грешка цял капитал направи!:)))) Много ти е елементарен комплексарския защитен механизъм. Оцелявявянето ти е в кърпа вързано, специално на теб!:)))))

12

Анонимен

преди 6 години

Няма "висок стил". Хората станаха много прости.

11

Lan

преди 6 години

12Като си говорим за учение, нали знаеш, че има разлика между И и Й и НЯМА дума в множествено число, която да завършва на Й? (от материала за 2-ри клас) Ако искаш да си като западняците - започни от себе си.

10

Lan

преди 6 години

До Анонимен 5,ще ти се, нали? НО "гадното, зло и незнам-си-какво" племе има едно голямо качество - ОЦЕЛЯВА! :)