23

Анонимен

преди 6 години

Китай има един единствен дефицит в момента - и това е липсата на фабрики за модерни полупроводници - чипове и т.н.Но този дефицит вече е адресиран, догодина Китай от раз ще влезе в Топ 3 на производлителите на модерни чипове, изпреварвайки ФАЩ и Япония за да излезе на нивото на Южна Корея и Тайван.Още миналата година направиха огромна инвестиция в този сектор, и от средата на 2018 вече ще бълват високо-технологична продукция, а на ФАЩ от сега им треперят гащите за това.

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 23Глупчо, ФАЩ зависи много повече от Китай, отколкото Китай от ФАЩ. Китай не внася почти нищо от там, а 2/3 от икономиката на ФАЩ е директно зависима от Китай, и без Китай ще се срине моментално. Единственото което Китай няма е енергийни ресурси, а Русия е в съседство. Ако ФАЩ тръгнат да се правят на интересни, Китай просто ще спре да им прави айфони, и ще почне да ги прави и продава за себе си. И до там с краварската икономика.

21

сминдух енд чесън

преди 6 години

Ако имахме подобен закон у нас,след мача онзи ден цилия стадион трябва вече да е в кауша с присъда

20

Анонимен

преди 6 години

Китай , не е голям. Докато богатите му купуват стоките и зависимиМ. Сложат ли му санкции да не изнася в САЩ и Европа и ЧАО :)) Да не говорим , че крадат всички технологии , нямат акъл да ги създават. Така че скоро Китай няма да е Н1 . Като стане ми се обади :)) Аз тея ги чувам от 20 години , как Сащ потънал и некви азиатци или кочини ги минали. Смехории.

19

Анонимен

преди 6 години

то и у нас ,ако пееш погрешно в депутатскияя хор те опраскват.

18

Калина

преди 6 години

Поругаването на национален символ си е престъпление. Само в нашите ширини е позволено да се гавриш с трикольора, с портрета на Левски и пр. и да си "герой" заради това, само защото си от расата на избирателите на политическия ни "елит".Второ - ами като е толкова потресаващо това, нека САЩ - великият демократизатор на народите, да нахлуят в Китай да ги демократизират. А?

17

Анонимен

преди 6 години

До АнонименИма ли по-голяма *** от тук, над 50 % от децата цигано-турци, а малкото българчета не знаят и първия куплет на химна.

16

Анонимен

преди 6 години

Поредната азиатска ***

15

бунчо

преди 6 години

Глупости на търкалета....Ясно е че сега пропагандата ще се засили против Китай,Русия,Иран.....но това няма да спаси краха........

14

Май

преди 6 години

Това журналята сте по-големи лъжци и манипулатори и от самите комунисти !

13

До 14

преди 6 години

Пропускаш нещо.Преди да дръпне напред, Китай наложи със строг закон еднодетен модел - само с разрешение, в някои земеделски райони, в селски семейства, се позволяваше да имат второ дете, ако първото се е родило момиче.Преди да се приложи този закон, масово там раждаха по 5, 10 и повече деца. Не можеха да ги изхранят, макар че китайците са работливи и неграмотност там няма от близо 4 века.А пък ние тук хрантутим едни многодетни, които са хем неграмотни, хем мързеливи.Това заслужава анализ!

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"Ужас. Дай власт на един глупакк и му гледай сеира"Сеира е как Китай до 20 години става сила Н1 в света по всички възможни параграфи. А ние по тва време ще сме пред изчезване.

11

Анонимен

преди 6 години

Ужас. Дай власт на един глупакк и му гледай сеира

10

Анонимен

преди 6 години

ПЪЛНА ГЛУПОСТ И МАНИПУЛАЦИЯ е тази статия ОСОБЕНО ЗАГЛАВИЕТО.По всичко изглежда че наказанията са тези които нарочно се гаврят с текста на химна. А не тези които объркат нещо думите.Че китайската политика е гнусна е ясно, но не заближдавайте , че падате и под тяхното ниво.

9

евроатлантик

преди 6 години

такъв закон при нас , и сме фалит. откъде толкова денги за затвори. много шведи просто,българския им е чужд

8

Подозрителен

преди 6 години

Новинарските сайтове всячески се опитват да ни държат настрани от наболелите проблеми в обществото.Например:има ли барутен нагар по ръцете на 6 годишното дете "убило",защо общинският съветник от Виноградец отдавна не е в затвора, престъпление ли е пребиването на човек и нападението с нож, неизвестен ли е извършителят, който на всички е известен????Ей такива ми ти работи.

7

Анонимен

преди 6 години

От седем коментара-един смислен,като коректив на останалите.Тя и новината е напълно безмислена.Поругаваш национален символ-носиш отговорност.Какво толкова?

6

Анонимен

преди 6 години

Китай бе направен от това което е от алчни комунисти, които изгърбиха населението в полза на т.нар. инвеститори, жадни за увеличаване на парите си. Капитализъм в най-нечовешка форма. Междувремено китайските евтини *** убиха производството къде ли не по света. За кражбата на технологии да не говорим. Като добавим към това колко комплексирани, алчни и злобни са китайците, нищо добро не чака съседите им. Но всичко се връща. И после китайците да не пищат като ощипани. Милост няма да има.

5

мао дзе дун дум

преди 6 години

няма да пеете фалшиво.о всичко ще е о кей.нучете и химна н бкп

4

РЕЖИМ

преди 6 години

КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА1949 ГОДИНА НА ВЛАСТ ИДВА МАО ДЗЕДУН СЪС СВОЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ НА УПРАВЛЕНИЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!---------НАЙ-ИЗЯВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ СА РУСИЯ, КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ! КУБА ВЕЧЕ ПОЧТИ НЕ ВЛИЗА В ТОЗИ СПИСЪК!