58

Анонимен

преди 6 години

До товаса различни нещаТи не разбра ли, че "Пак повтарям" се майтапи? И критикува "примри-п/тките", които уж са загрижени за по-бедните дечица, но поддържат идеята за по-скъпи учебници?Истински лицемерни кухи ***!

57

Деленето

преди 6 години

Като се делят на преференции за бедни и богати за елементарни неща в 21 век, да се разделим на висша група, която е надарена в науката и изкуствата, ценна група на хората, които работят и произвеждат и нисша група, която е богата от нищото и паразитира

56

Кера

преди 6 години

До ГеоргиевПолучи се така, че се върнаха във времена на касти. Тези, които либерално говорят уж против дискриминация и сегрегация, си мълчат за липсата на равен достъп до правосъдие и здравеопазване

55

Анонимен

преди 6 години

Не знам дали да е с шарени картинки или не,но съдържанието на учебниците определено те отказва да ги четеш.Пълен сбироток,без последователност и логика.Оттук оттам пренаписано нещо за някой лев.

54

едно и също

преди 6 години

До АнонименКаква Нинова те сърби.Тя не решава нищо.Нека си вика,какво те бърка.Нали ужким е "опозиция".Да ви имам опозициятя!!

53

Георгиев

преди 6 години

Дискриминацията от кога е добро дело??

52

Анонимен

преди 6 години

Огромната част от учениците НЕ ЧЕТАТ никакви учебници! Нито цветни, нито черно-бели! идеята с електронните учебници е добра, но явно няма да се реализира. К. Нинова се оказа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЯКАЩА неградивна опозиция!

51

А1

преди 6 години

Хахаха и на един ученик не му пука за това всички ще си вземат по-евтиното, смешни сте!!!!

50

Мунчо

преди 6 години

Богатите биха могли да вземат черно -бели учебници, за да покажат съпричастност. А истеричните да врякат колкото могат по-силно.

49

Анонимен

преди 6 години

ХУБАВО Е ДА ИМА ДВА ВАРИАНТА НА УЧЕБНИЦИТЕ И ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА СИ ИЗБИРА,ХУБАВО Е ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА . А НА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЧАЛГАТА,КАТО ТЕЗИ КОИТО БЯХА В СТУДИОТО НА НОВА,Е ЯСНО ЧЕ НЯМА ДА ИМ ХАРЕСА- ТЯ ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДЕЛА ПО ГОРАТА

48

проста работа

преди 6 години

Номера е в цената на цветния учебник!Ако е много скъп,значи и комисионната ще е голяма!А комисионната,или част от нея,ще я вземе този,който го е одобрил за печат!Толкова ли е трудно да го изритат като кирливо коте тоя алчен тарикат!?

47

товаса различни неща

преди 6 години

До Пак повтарямМисленето ти е линейно!Всеки проблем се решава сам за себе си!Обща рецепта за решаването на всички проблеми няма!

46

АНОНИМЕН

преди 6 години

Не е никаква дискриминация това да има два варианта за учебниците.И без друго учениците си се познават и знаят кой е "по-богат" и кой не.Какво да се прави,като един се труди за 460лв,а друг за 3 460лв.примерно.Това не е ли дискриминация?Направете заплатите нормални и всеки да може да купува цветни учебници на децата си.А до тогава,нека има вариант и за по-евтини учебници.

45

Анонимен

преди 6 години

Защо е необходимо да се дават луди пари за нещо, което ще служи само една година? Пък и черно-белите са по-леки. Аз бих купила от тях, а със спестената сума - нещо готино за детето, което да му достави удоволствие

44

Някой

преди 6 години

До УчащКоличеството хартия може да е едно и също, но хартията е различна. Не знам какво учип, но май не си чувал за рециклиране.

43

абсурдистан

преди 6 години

Трябваше Всички да са черно -бели , в 8 клас няма нужда от цветни картинки, Трябваше да се проведе разяснителна кампания че са по-екологични,по-леки и по-евтини .

42

Учащ

преди 6 години

Чета статията, след това коментарите и все още не проумявам глупостта на мнозинството българи. Една в планината чистела, друг загрижен за дърветата, трети за цената. Абе хора, цветни или черно - бели количеството използвана хартия е едно. Само, че възприятието е друго. И това е главния проблем. Срещу това трябва да се роптае. Децата заслужават качество във всеки аспект от битието си.

41

1984

преди 6 години

Всъщност какво налага писането на нови учебници с нови картинки от нов екип с нов хонорар всяка година? И то в няколко варианта. Цената за печат е нищожна част от разходите за хонорари, редакция, рецензии и утвърждаване. Например за написването на едно учебниче взимат хонорар 15 000 лв. на парче експерт, като цената на отпечатъка е 1200 лв. цветно или 600 лв. черно.

40

evavlad

преди 6 години

До АнонименГоворим за деца ...пак класови разслоения...

39

хидко

преди 6 години

Малоумието е главно качество за успех у нас. Да бъдеш ***, означава да можеш да не мислиш за повече от едно нещо наведнъж, но пък така да го измислиш, че да разцепиш мрака!