32

Анонимен

преди 6 години

То и сега не е много по- различно- изборът е между нови и втора ръка учебници. Не виждам нищо лошо да възпиташ детето си да бъде скромно, колкото и пари да имате по- скъпите учебници няма да го направят по- умно. Едно време най- стиснатите ми съученици бяха от заможни семейства. Едно момиче дори обяви война на учителката по английски, която ни задължаваше да поръчваме през нея учебници и си изкара с ксерокопирани. След това завърши английска специалност и изобщо направи кариера с този език.

31

дебел депутат

преди 6 години

Е как ще дпуснам електронни учебници бе, нали тогава нашите фирми ще вземат да фалират

30

Неа

преди 6 години

Като студентка не си купувах учебници защото нямах пари , просто си ги откопирвах от колеги . Не виждам причина някой да не прави същото ако няма как да си купи учебник . В противен случай унижават децата ! А и нали оброзанието беше безплатно , какво стана сега ? За какви намаления говорим ?

29

Анонимен

преди 6 години

Учениците в горния курс си купуват предимно втора ръка учебници и хич не им пука цветни ли са, или не. А за малките учебниците са безплатни. Така че този вой е буря в чаша вода!

28

Анонимен

преди 6 години

До IvanЩом говорим за отношение на държавата към хората и по-конкретно, че са се трогнали за парите на същите тия хора, да раздават учебниците безплатно и след 7 клас.Тогава няма опасност някой да се обиди че е беден, не ли?Иначе това е поредната демагогия и нищоправене.D

27

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е да се премине към електронни учебници, каква е тая глупост през 2017 година да се харчат луди пари за печат на учебници, отделен въпрос е че с електронни учебници на децата нема да им се налага да носят раници по 15 кила

26

Ivan

преди 6 години

До АнонименТова е така, но е отделен въпрос.

25

Анонимен

преди 6 години

Току що си предствих как би изглеждал черно бял учебник по биология или по география. Ами направо си е ужастно грозно.

24

vazmutena

преди 6 години

По-добре да въведат униформи за всички и да направят шкафчета със заключване при директора за айфоните на богаташчетата. Много кофти да ти е черно бял учебника, ако вашите нямат парички. Но в държава, където ценностите са да си направиш селфи с възможно по-големи джуки и да те харесат по-голям брой овце, няма значение кактв ще ти е учебника, ако не смяташ да останеш дълго. Успех на всички бедни деца!

23

Го4о

преди 6 години

Майо не бързай като пърле пред майка! Децата имат избор... черно-бели или цветни. Никой не е казал, че едните са за бедни, а другите за богати!?!? .... "Бедните майки" пушат вносни цигари... не ги съжалявайте толкова.

22

Анонимен

преди 6 години

Не забранявайте идеята! Ние, отличниците ще си купим евтини, черно-бели учебници и с останалите пари ще си направим излет или нещо полезно. Фукльовците да се радват на шаренките, както и на чалгичката която слушат! Май се уплашихте, че ще ви останат неизкупени цветните книжки? Не сме еснафи ние учениците!

21

Анонимен

преди 6 години

Аз едно нещо немога да разбера, защо не се премине изцяло към използването на електронни учебници, много евтино би излязло дори ако трябва и държавата да купи на всяко дете таблет, защо продължават да се харчат безсмислени пари за печат на нещо което се използва не повече от година

20

Ivan

преди 6 години

До АнонименГоворим за отношението на държавата към хората. То трябва да е еднакво.Това е принцип на равенството, залегнал във всяка съвременна демократичнa държава. Ако някой не може да доплати 30 %, 40 % или 90 % за учебници, трябва държавата, целево да му помогне. Такава е практиката в Полша, Чехия и дори Албания! На никоя държава не и е хрумвало, бедните да учат от черно-бели учебници. По същата логика, тройкаджиите трябва да стоят на последния чин, а евреите да учат със значки на ревера!

19

Анонимен

преди 6 години

До IvanА съдържанието на учебниците не е по-важно от дизайна?Какво ако са цветни и пълни с безумия, същото е и ако са черно-бели и пак пълни с безумия. Това защо никой не го обсъжда?Мен това ме "притеснява" повече..

18

Анонимен

преди 6 години

Манолова, купете на всички деца по един лаптоп и да се обучават електронно и на цветно. Ама поръчай и по поне по едно Рено Меган да вози всяко дете, да няма дискриминация. Поръчай и по апартамент на всяко семейство - по 80 квадрата за 50 хил. лева. И сме готови.

17

зайчето бъни

преди 6 години

И ПОСЛЕ,КОГАТО ТЕЗИ ДЕЦА ПОРАСНАТ,ДЪРЖАВАТА ПОЧВА ДА ВИЕ НА УМРЯЛО - ОСТАНЕТЕ В БЪЛГАРИЯ,НЯМА РАБОТНИЦИ.ХАЙДЕ ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНАТ.

16

нямам думи

преди 6 години

Тези *** изобщо не се поставят в ролята на дец;ата от соц. уязвимите групи. Как ще градиш бъдеще с тези деца, като още от днес - нашата социална държава ги разделя---за теб цветно , а за теб черно -бяло. Да пукнат дано!

15

Анонимен

преди 6 години

До IvanЕ защо да е лошо да има по-евтини учебници? Никой не ви задължава да ги купувате, ако ще ви обидят. Има хора, на които самочувствието не се гради от покупателната им способност.

14

Петко

преди 6 години

До 3MПоказваш крайно неразбиране на проблема.

13

Ivan

преди 6 години

До АнонименНе е никак същото с борсите за употребявани учебници. Това предложение е на МОН, т.е. държвата прокарва разделени, дискриминация, второ качество хора, качеството "Притеснени"! А другото е пазар, наложен от нуждите. Разбираш ли разликата или не разбираш?